Marttino Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2017 Planuję kupić opony MICHELIN ANAKEE WILD lub CONTINENTAL TKC 80 TWINDURO czy ktoś z was lata na tych oponach i mógłby coś powiedzieć na ich temat, a może macie inne propozycje do 1000zł. 1.zdjęcie anakee 2.zdjęcie tkc 80 0 Cytuj
Piuriel Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2017 Do Tigera? 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
Marttino Opublikowano 28 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2017 6 minut temu, Piuriel napisał: Do Tigera? tak , zachciało mi się trochę po łąkach polatać na wiosnę oczywiście bo teraz jeszcze noga za słaba 0 Cytuj
Piuriel Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2017 (edytowane) Tu masz info jak z oponami w ciężkich sprzętach. Podobno Pirelli Scorpio są miodne. Edytowane 28 Września 2017 przez Piuriel (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
ErR Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2017 Są miodne ale modeli scorpion jest jak widać dużo Akurat na enduraku mam Extra X i powiem, że na błocie, kamieniach, szutrach, łakach czy w przerawach wodnych radzą sobie pięknie (przód jak i tył) trzymają obłędnie ale jak się wjedzie na głęboki piasek to już trzeba trochę powalczyć. Wielu zawodników ma własnie tą oponę ze względu na jej uniwersalność i wytrzymałość. 1 Cytuj
Marttino Opublikowano 28 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2017 tu bym się skłaniał ku XC MID SOFT- przeznaczenie ziemia,trawa,piach. i to wystarczy . Tylko czy ktoś na tym lata i jak to sie zachowuje na asfalcie bo to też ważna rzecz. 0 Cytuj
Piuriel Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2017 Na asfalcie jest tragedia. Opona znika w oczach, nie trzyma, wibruje i hałasuje. Nie polecam chyba, że musisz przejechać ze 2-3km do lasu i tyle. Jak chcesz używać na codzień też to szkoda kasy. 2 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
ErR Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2017 Tak jak Piuriel mówi. Na asfalt to tylko na chwilę by dojechać gdzieś i koniec. Bo tak to co tydzień będziesz musiał nową brać 1 Cytuj
Marttino Opublikowano 28 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2017 te opony tkc 80 są logowane w bmw ,a sam wiesz ze latają po asfalcie i nawet nieźle"kleją" nie będę używał na co dzień bo kupiłem drugi komplet kół właśnie przyszły szprychowe i jak będę leciał w teren to tylko przekładka 0 Cytuj
Piuriel Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2017 1 minutę temu, Marttino napisał: nie będę używał na co dzień bo kupiłem drugi komplet kół No to nie cackaj się tylko bierz typową kostkę terenową. 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
Marttino Opublikowano 28 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2017 kostki na pewno nie chcę, znajomy ma w bmw 1150 i nie chwali sobie też się przymierza do zmiany 0 Cytuj
Piuriel Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2017 13 minut temu, Marttino napisał: kostki na pewno nie chcę, znajomy ma w bmw 1150 i nie chwali sobie też się przymierza do zmiany W terenie nic lepiej nie trzyma. Reszta to namiastka enduro. Wyłączyć wspomagacze i absy i bawisz się. Obejrzyj filmik, ktory wstawiłem i zobacz o czym mówi wieloletni zawodnik enduro. 1 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
Marttino Opublikowano 29 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2017 wybrałem opony tkc 80!! jedna chyba z lepszych dla początkujących w offroad. i trzyma na asfalcie ostatnie zdanie przemawia do mnie. wiosną się okaże czy dobry wybór. Sprawdzona opona zarówno na drogę jak i w teren. Wypróbowana i przetestowana w dalekich podróżach i w off-road'zie.Samoczyszczący wzór bieżnika. Wysoki poziom bocznej stabilności na miękkich powierzchniach. Bardzo dobre prowadzenie i przebiegi na szosie. Oryginalne wyposażenie BMW 1200 GS Adventure i KTM 690 Enduro R. Główną zaletą TKC 80 Twinduro jest świetna przyczepność na szosie. W suchych warunkach TKC nie ustępuje oponom szosowym, na mokrej nawierzchni oczywiście nie dorównuje oponom bardziej szosowym, ale dzięki zastosowaniu miękkiej mieszanki zapewnia bardzo duży margines bezpieczeństwa, a utrata przyczepności jest bardzo łatwo wyczuwalna. Polecamy ją zatem amatorom offroad'u, którzy dopiero zaczynają przygodę z motocyklem i opona musi wybaczać im wiele błędów. 0 Cytuj
Piuriel Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2017 Jak już je zjedziesz kup męską kostkę a potem napisz koniecznie -Piuriel miałeś rację Kostka w terenie to kostka a nie jakieś popierdułki. Najważniejsze jednak przy początkach to spróbować wszystkiego, bo wiedze i doświadczenie buduje się popełniając błędy. Ps. Pamiętaj też poprawić nastawy zawieszenia, bo się tylko będziesz wkurzał. 1 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
squar Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2017 (edytowane) Hm.. A jakie opony zimowe bylibyście w stanie polecić? Czy uważacie, że na przykład coś takiego byłoby ok https://www.pirelli.com/tyres/pl-pl/car/find-your-tyres/tyre-catalogue/winter ? Edytowane 2 Października 2017 przez squar (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Tak długo, jak jesteśmy ludźmi, tak długo będziemy się mylić.
Piuriel Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2017 20 minut temu, squar napisał: A nie wiecie może, czy Pirelli ma swojej ofercie coś off road? Serio pytasz? 1 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
Marttino Opublikowano 29 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2017 56 minut temu, Piuriel napisał: Serio pytasz? Nie przeginaj poplułem ekran 1 Cytuj
Marttino Opublikowano 29 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2017 Łukasz dziś trafiłem na gościa co jeździ na Tiger taki jak mój ma założone tkc 80 przód a tył Pirelli skorpion Więc miałeś rację . 1 Cytuj
Marttino Opublikowano 4 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2017 Opony zamówione przyjdą w wtorek Continental Tkc 80 na przód Pirelli skorpion na tył. I czekamy do wiosny. 1 Cytuj
Piuriel Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2017 11 godzin temu, Marttino napisał: I czekamy do wiosny. Z tymi oponami to chyba nie musisz. Dawaj do lasu tylko się cieplej ubierz i tyle. 1 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
Marttino Opublikowano 5 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2017 z oponami nie gorzej z nogą 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi