Skocz do zawartości

Rut-Mar 1Maja Niepolecam

Rekomendowane odpowiedzi

Oni się gdzieś przeniesli czy jak ? Bo jak jechałem to widziałem że jakiś tam remont jest solidny, działają jeszcze ?

Przenieśli się i działają. Puszkina 78

ok. to jutro im robię wjazd na sklep z reklamacją! 

dzięx Joanno :smile:

jednak nie sądzę by tam zdążyli urządzić sklep... jeno warsztat jest na bank

snapback.png

Poprawcie mnie jeśli się myle z tego co wiem każdy konsument ma prawo rzecz w ciągu 7 dni jeśli wróci w takim samym stanie jakim została wzięta i dotyczy to wszystkiego prócz pewnych wyjątków

Niestety nie, zwrot lub wymiana towaru jest tylko i włącznie dobra wolą sprzedawcy i konsument nie ma na to żadnego wpływu

"

Przepisy obowiązujące

Kiedy decydujemy się na zakup jakiejś rzeczy warto jest przemyśleć to na spokojnie. Bowiem co do zasady prawo polskie (ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego) nie przewiduje możliwości dokonywania zwrotów zakupionych rzeczy albo ich wymiany na inne. Istnieją oczywiście pewne wyjątki. Dotyczy to na przykład zakupów dokonywanych przez internet, telefon, tzw. sprzedaż na odległość albo zakupy poza lokalem przedsiębiorstwa np. na prezentacji, tzw. sprzedaż poza lokalem przedsiębiorstwa. Zgodnie z ustawą o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny można odstąpić od umowy zawartej w ten sposób bez podawania przyczyny w odpowiednim czasie."

Warto sprecyzować...

Sprzedaż na odległość czy popularne zakupy przez internet w rozumieniu ustawy to takie zakupy, które między innymi:

- zostały zamówione przez internet czy telefon

- zostały przywiezione do domu(kurier, poczta, transport sklepu) a nie odebrane i zapłacone w sklepie!!

Ustawa mówi o tym że nie miało się szansy zapoznania się z towarem.

Po za tym na taki zwrot bez podania powodu ma się 10dni.

Trzeba tylko pamiętać żeby towar:

- był kompletny

- nie uszkodzony

- w fabrycznym opakowaniu

- nie nosił śladów użytkowania.

Pozdrawiam

Sailor

A Rut-Mar to jeszcze istnieje? Jakieś prace budowlane tam widziałem ostatnio jak szedłem Żeromskiego.

Ponoć się przenieśli z 1-go maja gdzieś tam (pewnie w necie można znaleźć)

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

Co do sklepu nie wiem ale jeśli nie macie tam znajomości to serwis omijajcie daleeekim łukiem. Jak ktoś chce szczegóły to zapraszam na priv. Zresztą opinię o tym serwisie już były w innym wątku.

• 3 miesiące temu...

z tego co mi się obiło o uszy to się wyprzedają i zamykają firmę ...

==============================
Mercedes CLA 45 AMG Klub Polska

- MV AGUSTA DRAGSTER RR 2016

- Aprilia RSV4 2014 SC-Project

- Suzuki GSXR 1000 K6 RaceFIT
- Honda CB1000R 2009r PCIII, GP RACEFIT
- Buell 1125 CR 4000KM
- Yamaha FZ1 15000KM - crash
- Buell XB12S
- Suzuki GSX-r 1000 K2 15000KM
- Suzuki GSX-F 600 12000KM

https://www.youtube.com/user/nicram82b YouTube

Czyli jeszcze działają? Kilka dni temu kupiłem kurtkę i chcę ją zwrócić, rozmawiałem przez telefon i mieli podać mi adres do wysyłki, ale kontakt się urwał i cały czas mają wyłączony telefon, a na maile nie odpowiadają :/ i teraz nie wiem co mam zrobić, a nie chcę w ciemno odsyłać kurtki żeby przepadła.

• 2 tygodnie później...

Dałem radę. Ale zrobili mnie w bambuko.

Szefuncio kazał zadzwonić do mnie jakiejś babce że wizyta przełożona z 03 (jak się umówiłem wczesniej)na 04 września a ona zapomniała.....

Zrobiłem sobie rundkę do łodzi z dwoma motocyklami na przyczepie na marne. Jedyny plus to taki że teraz będzie za 50% ceny ale ogólną opinie napisze jutro.

Kupię "użytkowe sm"

• 2 tygodnie później...

Po tygodniu czekania na załatwienie sprawy postanowiłem zadzwonić i zapytać jak tam moja sprawa wygląda. Dowiedziałem się ze firma ponoć zamknięta chociaż jak pierwsz raz rozmawiałem z właścicielem zarzekał się że da rade wszystko załatwić. . Jedno wielkie dziadostwo, omijać szerokim łukiem.

Przepraszam ze post pod postem ale chciałem odświeżyć temat.

Kupię "użytkowe sm"

601-268-569 To jest numer do sklepu, ten co Ty podałeś to jest do zasranego szefa który i tak nigdy nie odbiera i potrafi tylko robić ludzi w ch@@a

Kupię "użytkowe sm"

Dziękuję za pomoc. Nie przyznają się do rut-maru... sprawę zgłaszam na policję, bo już mam ich dość, cała sprawa dość długo się już ciągnie, właściciel zapewniał mnie kilka razy, że przelew zrobił, nawet miał mi potwierdzeni wysłać. 

Ten numer telefonu dostałem od nich (w sklepie) tydzień temu.

Mi tez właściciel mówił że wszystko łądnie pięknie itp itd, a wyszła jak wyszło. Polecieli ostro w ciula i tyle

Kupię "użytkowe sm"