Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Gdzie Dorobić Pilota Do Bramy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie - potrzebuję drugiego pilota do bramy - mógłby mi ktoś polecić miejsce, w którym mi to zrobią?Dzięki!

Opublikowano

Z tego co wiem takie rzeczy dorabiają tam gdzie kluczyki z immobilizerem.

Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.

Opublikowano

"PILOT SAMOKOPIUJĄCY UNIWERSALNY do alarmu bramy GW" na allegro masz pełno pilotów po 15/20zł, jedyny warunek to posiadanie pilota z którego chcesz skopiować kod.

Opublikowano

Gixer600 - dzięki za podpowiedź - spróbuje z tym pilotem samokopiującym :smile:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

hola hola z tym pilotem to hmmm moze nie wyjść dlaczego ??? ano dlatego że piloty w bramach mają zmnienny kod wiem bo robiłem przy tym napisz mi jakiego masz pilota i czy masz możliwość dostępu do napędu bramy jak tak to mogę pomóc :smile: wiem że temat stary ale może .....będę mógł jakoś pomóc

Opublikowano

Adi, no rzeczywiście nie wyszło z tym samokopiującym :P Finalnie skontaktowalam sie z osobą, która zakładała tą bramę - kupiłam piloty we wskazanym sklepie a później umóiłam się na programowanie. Dużo zachodu, ale się udało.

Opublikowano

no to spoko jak by co polecam się na przyszłość :smile:

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Sorry, że odgrzebuje temat, ale mam ten sam problem... Potrzebuje dorobić pilota do bramy garażowej... Pilot według napisu to Optimo 2000S, szukając w google niestety ale nie ma informacji... Za to dowiedziałem się, że to nie taka prosta sprawa bo są różne bramy itd i nie zawsze piloty samokodujące działają.... Any help? Zdjęcia pilota i płytki dodaje...

20130427201209.jpg

20130427201359.jpg

Opublikowano

Prubój ponownie zakodować pilot,a jeśli nie to sprawdż na jakiej częstotliwości pracuje i kup drugi i zakoduj go do centralki

http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE
Opublikowano

Sprawa nie jest prosta, bo masz pilot ze zmiennym kodem.
Na pokładzie jest układzik filmy microchip. I mimo że algorytm kodowania jest ogólnie dostępny, a sam układzik kosztuje w hurcie z 5pln to potrzebne są kody które wrzucił w nie producent, a tego praktycznie się nie wyciągnie (teoretycznie w jakimś dobrym laboratorium elektronicznym i mocnym komputerem można).
To samo dotyczy centralki trzeba tam dograć drugi pilot (nie chcę wnikać w sam algorytm i jego działanie) - ale tak się nie da.
Także albo pytasz producenta, albo robisz sprytny hack i dokładasz swoją centralkę do sterowania pilotem który już masz i trzymasz to w garażu ;)
Pozdrawiam

Piotr

Opublikowano (edytowane)

Taaa tylko to pewnie pare stówek mnie wyniesie? Jak to najlepiej zrobić?

Nigdzie nie mogę znaleźć info o tym producencie Optimo 2000S... Czy może centralka jest jakiejś innej firmy?

Edytowane przez Chabas (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Jaki masz napęd bramy i czy możez go rozkręcić ??

Opublikowano (edytowane)

Mogę go rozkręcić ale nie wiem jaki to napęd... Muszę podejść i zobaczyć..

Sama centralka tez jest firmy optimo 2000s i tak oto się prezentuje:

20130427224314.jpg

Opublikowano

bo masz pilot ze zmiennym kodem.

Skąd to wiesz

jest układzik filmy microchip

Zapewne

a sam układzik kosztuje w hurcie z 5pln

Tak, tylko nie wiemy jaki tam siedzi i czy jest dostępny

potrzebne są kody które wrzucił w nie producent, a tego praktycznie się nie wyciągnie

Mało wiesz

i mocnym komputerem można

50 giga na procku i 40 ramu i nie wiem czy podoła

bo masz pilot ze zmiennym kodem.

Dpoier...o..l drugą centralę swoją i naj taniej cię wyjdzie nawet z pomocą fachowca

http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE
Opublikowano (edytowane)

Z tego co widzę to jest tam układ HCS301 więc po tym można poznać kod zmienny...

Czyli najlepiej byłoby po prostu wymontować starą centralkę i podłączyć jakąś nową pod obecny mechanizm...