Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Suchy-wolk Opublikowano 12 Września 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 12 Września 2017 Co to ten Encounter? Encounter to system gier miejskich zbudowany w Rosji i na Białorusi przez Iwana Masliukowa oraz szeroką społeczność graczy i twórców gier. Pierwsza gra odbyła się w 2001 roku, obecnie w Encountera gra kilkaset tysięcy ludzi w kilkuset miastach na całym świecie (głównie na terenie byłego ZSRR). Gry Encounter opierają się na prostej i bardzo elastycznej mechanice, rozgrywka toczy się zazwyczaj nocą, często w trudno dostępnych czy wręcz niebezpiecznych miejscach. Generalnie gra polega na tym, że gracze otrzymują zadania, misje do pokonania i przechodzą je w rzeczywistym świecie. Gra zaczyna się późnym wieczorem i trwa około 3-4 godziny. Wygrywa drużyna, która najszybciej wykona wszystkie misje, to znaczy znajdzie wszystkie zaszyfrowane punkty (około dziesięciu) i pierwsza przyjedzie na metę. To tyle słowem wstępu, ponieważ nie możesz zbyt wiele wiedzieć. Poczytaj więcej o Encounterze na warszawskiej stronie gry (warsaw.en.cx). Fabuła FŁM ENCOUNTER: Spojrzał w niebo. Ciemne, ołowiane chmury kotłowały się nad jego głową. Z zadumy wyrwał go podmuch zimnego wiatru przedzierającego się przez poły cienkiej kurtki. „Cholerna złota polska jesień” – pomyślał. „Trzeba jechać dalej bo się ściemnia”. Trzasnął mocno drzwiami i po chwili pędził wąską leśną drogą. W radiu grał stary dobry blues. Marcin był zwykłym kurierem, ale w takich chwilach, jak tak czuł się jakby był znów na misji. Wzmożona czujność. Koncentracja. Zawsze próbował przewidzieć co się stanie. „Co do cholery.” Na horyzoncie migało wyraźne czerwone światło postawione na środku drogi. W tym momencie radio przerwało nadawanie programu i prowadzący audycję zachrypniętym głosem przeczytał lakoniczny komunikat. „Wprowadzono stan wyjątkowy dla miast wojewódzkich. Pełną kwarantanną zostały objęte: Warszawa, Kraków, Poznań i Łódź…”. TEGO nie mógł przewidzieć… Czas: 30 września 2017 roku, start gry: 21.00 Miejsce spotkania: Parking "Kaloryfer" w Łagiewnikach (zobacz mapkę tutaj) Jak się zapisać na grę? 1. Załóż konto w systemie Encounter na domenie www.ldz.en.cx 2. Stwórz dwuosobową drużynę (po zalogowaniu wszystkich członków na stronę wybierz „moja drużyna”–>”utwórz nową drużynę”). Wymyśl dla niej nazwę. Przed nazwą drużyny wpisz [Rajd FŁM] dla łatwiejszej późniejszej identyfikacji. 3. Zgłoś udział w grze – opcja dostępna dopiero 3 dni przed rozpoczęciem gry! 4. Zapłać wpisowe w wysokości 30 zł od drużyny. Płatności przyjmuje sklep MetroRacing przy ul. Wrocławskiej 1 w Łodzi. Przy zgłoszeniu należy podać nazwę i skład zespołu oraz wypisać oświadczenie widoczne w załączniku, bądź ewentualnie wydrukować je samodzielnie i dostarczyć na miejsce startu gry. Zespoły, które pominą którykolwiek z powyższych punktów nie będą mogły wziąć udziału w grze. Jak się przygotować? Każda drużyna powinna mieć do dyspozycji motocykl – najlepiej zatankowany. Do gry niezbędny jest telefon z dostępem do Internetu. Przynajmniej jeden na drużynę. Zadbajcie o niego i o jego baterię – będzie się zużywać szybko. Bądźcie przygotowani na to, że możecie się nieco ubrudzić. Weźcie KONIECZNIE latarki/czołówki i wszystko co może się przydać nocą w dziwnych miejscach O czym jeszcze trzeba pamiętać? Przede wszystkim o bezpieczeństwie własnym i pozostałych uczestników. W miejscach rozgrywki może być nieco bardziej niebezpiecznie niż na innych grach miejskich, dlatego szczególnie zwracajcie uwagę na to, co się dzieje wokół. Aby ukończyć grę nie trzeba wchodzić w żadne niebezpieczne miejsca, ani wykonywać żadnych nierozważnych akcji. Prawo polskie obowiązuje dokładnie tak samo jak w każdym innym momencie życia. Kodeks Ruchu Drogowego również. Zastrzegamy sobie prawo do odmówienia udziału w grze bez podania przyczyny.” Dla najlepszych drużyn przygotowaliśmy mnóstwo nagród rzeczowych oraz bonów upominkowych. Pamiętaj – kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana! FLM_Encounter_oswiadczenie.pdf 6 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl
Agusiaczek81 Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2017 Może być fajnie 1 Cytuj
Suchy-wolk Opublikowano 13 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2017 Encounter z łódzkiego podwórka Nasz będzie w wersji motocyklowej oczywiście! 💪 Nie wymiękacie ⁉️ 3 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl
Suchy-wolk Opublikowano 14 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2017 Przewidujemy 50 osób gotowych do startu Czas pokaże, aktualnie nie zdradzamy ile jest zapisanych i opłaconych drużyn. 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl
AndrzejM Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2017 OK, to pytanie, udział nieletnich pod opieką rodzica dozwolony? 0 Cytuj Nie spieszy mi się, ale lubię jeździć
ErR Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2017 Jeżeli rodzic uważa, że jazda z dzieckiem w środku nocy po pustostanach jest ok to nie widzimy problemu. Każdy przed rozpoczęciem zadań będzie musiał podpisać oświadczenie o dobrowolnym udziale i zrzeczeniu się roszczeń w razie jakiejś nieprzyjemności/wypadku. Każdy uczestnik bierze udział na własną odpowiedzialność 2 Cytuj
AndrzejM Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2017 Zabrzmiało złowrogo Mam nadzieję że organizator nie zrobi ostrzału artyleryjskiego. 0 Cytuj Nie spieszy mi się, ale lubię jeździć
AndrzejM Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2017 No i po sprawie, młody zachorował i pomysł padł 0 Cytuj Nie spieszy mi się, ale lubię jeździć
Kejcior Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2017 2 godziny temu, AndrzejM napisał: No i po sprawie, młody zachorował i pomysł padł Do gry masz jeszcze 9 dni także trzymamy kciuki za zdrowie młodego i Twój udział w grze! 1 Cytuj Serdecznie zapraszam : Sklep Metro Wrocławska 1 91-052 Łódź 42 654 29 68
gryzzli1973 Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2017 Z chęcią wezmę udział ale szukam chętnego z moto 125 cm. 0 Cytuj
Kejcior Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2017 (edytowane) Przypominam, że przyjmuję wpłaty na grę! Wpłaty, żeby było wygodniej przyjmuję u siebie w sklepie, tak by każdy mógł przyjechać w jakich godzinach mu odpowiada Sklep Metro ul. Wrocławska 1 (róg Lutomierskiej) sklep jest otwarty : pon : 11-18 wt-pt: 10-18 sob: 10-14 I widzimy się w sobotę na grze! Edit: Proszę o przygotowanie ODLICZONEJ kwoty 30 zł (albo nie wydaje reszty ) Edytowane 25 Września 2017 przez Kejcior (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Serdecznie zapraszam : Sklep Metro Wrocławska 1 91-052 Łódź 42 654 29 68
nejmun Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2017 Godzinę startu już znamy, a miejsce rozpoczęcia? Z tego co czytałem miało być podane w miniony weekend? 0 Cytuj
wildeyed Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2017 Witam wszystkich "rajdowców". Miejscem zbiórki oraz rozpoczecia gry miejskiej jest wszystkim dobrze znany parking "Kaloryfer" przy ulicy Wycieczkowej niedaleko Łagiewnik. By uniknąć nieporozumień wrzucam lokalizację : https://goo.gl/maps/Q1hq9RfEsMK2 Do zobaczenia na miejscu !!!! 2 Cytuj
rzetel Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2017 Ktoś chętny do pary? 0 Cytuj
Katarzyna Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 (edytowane) Czy ktoś wie czy już można zgłaszać drużne do gry na stronie ? Edytowane 28 Września 2017 przez Katarzyna (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
kosmaty Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2017 zgłaszać na stronie można już dawno 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html
jaquzie Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2017 kosmat, drużynę można stworzyć od dawna. R zapewne pyta jak ją zgłosić do gry zgodnie z punktem: Zgłoś udział w grze – opcja dostępna dopiero 3 dni przed rozpoczęciem gry! 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆
Suchy-wolk Opublikowano 28 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2017 ‼️Drodzy uczestnicy i osoby, które jeszcze się wahają - przedstawiamy skrót informacji: 1. Jeśli nie jesteś przekonany/a czy zdołasz wziąć udział w grze i czekasz na ostatnią chwilę, to możesz zabrać ze sobą 30 zł i przekazać je na miejscu startu w sobotę. Oczywiście tylko pod warunkiem, że przyniesiesz wydrukowane i wypełnione oświadczenie (widoczne m.in. na forum). 2. Dziś wieczorem zaloguj się na swoje konto na stronie www.ldz.en.cx, aby zapisać się oficjalnie do gry = przydzielić swoje drużyny. W razie problemów pozostaw komentarz pod tym postem. 3. Nie musisz koniecznie brać motocykla (choć jest mile widziany). W razie chęci weź samochód i nie pękaj. 4. Miejscem zbiórki oraz rozpoczęcia gry miejskiej o 21:00 jest wszystkim dobrze znany parking "Kaloryfer" przy ulicy Wycieczkowej niedaleko Łagiewnik. Widoczny na mapce w tym odnośniku. ➡️ Będzie miód pogoda, świetna zabawa i atrakcyjne nagrody, więc zapisuj się i nie daj się pokonać 💪 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl
Katarzyna Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2017 3 godziny temu, Suchy-wolk napisał: 2. Dziś wieczorem zaloguj się na swoje konto na stronie www.ldz.en.cx, aby zapisać się oficjalnie do gry = przydzielić swoje drużyny. W razie problemów pozostaw komentarz pod tym postem 💪 no i zalogowałam się na swoje konto na stronie i chciałam zgłosić drużynę a otrzymałam komunikat że nie nie mam pieniędzy na koncie czyli nie mogę złości drużyny a w wpłacałam w sklepie 30 zł za drużynę (czy są jakieś koszty o których nie wiem i może dlatego nie mogę złości drużyny do gry) 0 Cytuj
ErR Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2017 Jeżeli nie możesz a opłaciłaś u Kasi wstęp to wypełnij oświadczenie i razem z drugą osobą z drużyny wpadnij w sobotę w umówione miejsce i wszystko będzie ok 😉 UWAGA! Prosimy uczestników o zabranie sprzętu do odsłuchu częstotliwości radiowych (małe radio albo może w komórce ale wtedy tylko ze słuchawkami! - wypróbować czy działa). 0 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kosmaty Opublikowano 29 Września 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 29 Września 2017 i`m ready 6 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html
jaquzie Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2017 ludziki, jak widzę, gra na serwerze Encounter już jest: Rajd FŁM - Antidotum, więc można zgłaszać udział http://m.ldz.en.cx/GameDetails.aspx?gid=59769 1 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆
AndrzejM Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2017 na ile przewidujecie czas trwania gry? Na stronie jest podane że zakończenie to 5:00 AM. 0 Cytuj Nie spieszy mi się, ale lubię jeździć
kosmaty Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2017 ok 24:00 jest koniec także nie bój nic 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html
Rekomendowane odpowiedzi