Smoozi Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Planują coś zmienić odnośnie naszych punktów "lojalnościowych" http://expressilustrowany.pl/nowy-taryfikator-punktow-karnych-dla-kierowcow-juz-wkrotce,artykul.html?material_id=4fa7e40b16f1da0075010000&4ce3e2767233c7ff52020000-zdjecie=3#zdjecie, szczególnie interesuje mnie [*]Wjeżdżanie między pojazdy jadące w kolumnie – 2 punkty (było 0) a stojące na światłach? Z tego co wiem jeżeli nie najeżdża/przekracza się na linii oddzielającej pasy (albo linii takowej nie ma) to jest to zgodne z przepisami tylko należy zachować ostrożność. Poprawcie mnie jeśli się mylę. 0 Cytuj Lewa w górę i bezpiecznie do celu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 No to nie do końca jest uregulowane prawnie. Jest to w większości wypadków akceptowane przez policje.Wjeżdzając między samochody chociażby łamiesz przepisy o konieczności zachowania odległości od omijanego pojazdu.Temat już gdzieś był na forum a o ile wiem nie ma konkretnej wykładni prawa.Na ścigaczu był artykuł o kolesiu któremu ubezpieczalnia nie wypłaciła odszkowowania jak podczas takiej jazdy kierowca otworzył u drzwi samochodu. Oczywiście policja uznała za winnego kierowcę puszki. 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mawet Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 smoozi ale przez kolumnę pojazdów nie rozumie się korka na ulicy, tylko zorganizowaną grupę jadącą razem np. konwój, czy zorganizowana parada motocykli. Co do przeciskania się w korku to tak jak Przemek pisze - prawo tego nie zabrania, ale są różne interpretacje, zależnie kto to robi. Ja osobiście się ostrożnie przeciskam jak mam miejsce, ale nie wpycham się na żyletkę i nie pałuję do odciny, żeby pokazać, że chcę przejechać. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micek1968 Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 smoozi ale przez kolumnę pojazdów nie rozumie się korka na ulicy, tylko zorganizowaną grupę jadącą razem np. konwój, czy zorganizowana parada motocykli.Co do przeciskania się w korku to tak jak Przemek pisze - prawo tego nie zabrania, ale są różne interpretacje, zależnie kto to robi. Ja osobiście się ostrożnie przeciskam jak mam miejsce, ale nie wpycham się na żyletkę i nie pałuję do odciny, żeby pokazać, że chcę przejechać.Dokładnie o to chodzi czyli np wjeżdżanie np między kolumnę ciężarówek wojskowych lub między pilota i TIRa przewożącego wielkogabarytowe elementy... 0 Cytuj pozdrawiamMicek-----------Yamaha Virago XV 750 ' 1993----------------------Nice to Be Important, But More Important to Be NiceMOTOCYKLE-ZGIERZ.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi