przemekk Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Witam, Panowie i Panie, mam problem z moją sofą na 2kółkach. Ma poważne opory przy odpalaniu, w chłodniejsze dni czy te bardziej deszczowe jest to wręcz droga przez mękę. Po kilkunastu sekundach wreszcie zaczyna kręcić. Ładowanie na akumulatorze prawidłowe, akumulator z prądem rozruchowym 200A, prostownikowany na dwa prostowniki, z mikrochipem i tradycyjny. Oba prostowniki pokazywały że akumulator prawidłowo naładowany i w niezłej kondycji. Nie jestem pewien czy to wina aku, dodatkowo wymieniona w ubiegłym miesiącu świeca zapłonowa i filtr paliwa. Może to jakaś inna kwestia. Chciałbym się Was poradzić czy, kupować nowe aku, z ewentualnie wyższym prądem rozruchowym które może ruszy tą mydelniczkę, czy szukać przyczyny w innym miejscu. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malyanio Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 ... nie ten dział. Najpierw "POWITALNIA" a później spróbuj "Warsztaty, serwisy i porady" 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świerku Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Dnia 3.09.2017 o 00:46, przemekk napisał: Witam, Panowie i Panie, mam problem z moją sofą na 2kółkach. Ma poważne opory przy odpalaniu, w chłodniejsze dni czy te bardziej deszczowe jest to wręcz droga przez mękę. Po kilkunastu sekundach wreszcie zaczyna kręcić. Ładowanie na akumulatorze prawidłowe, akumulator z prądem rozruchowym 200A, prostownikowany na dwa prostowniki, z mikrochipem i tradycyjny. Oba prostowniki pokazywały że akumulator prawidłowo naładowany i w niezłej kondycji. Nie jestem pewien czy to wina aku, dodatkowo wymieniona w ubiegłym miesiącu świeca zapłonowa i filtr paliwa. Może to jakaś inna kwestia. Chciałbym się Was poradzić czy, kupować nowe aku, z ewentualnie wyższym prądem rozruchowym które może ruszy tą mydelniczkę, czy szukać przyczyny w innym miejscu. Jaki przebieg maszyny i kiedy ostatnio lub cz w ogóle regulowane były zawory?? Druga sprawa to cewka zapłonowa i stan fajki i kabli zapłonowych bo nie wiem czy masz j czy 2 cylindry. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej B. Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 Witam Panów. I co udało się zdiagnozować powód nie odpalania skutera. Mam identyczny problem, akumulator nowy a pierwsze odpalenie bardzo trudne lub niemożliwe. Po podłączeniu ładowarki można odpalić. Nie wiem co może być powodem problemu. Andrzej B. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwoj25 Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 Wychodzi na to, że jednak mało prądu w tym akumulatorze. Możesz to sprawdzić odpalając motocykl po dłuższym postoju z kabli rozruchowych. Potwierdzisz wtedy czy to tylko kwestia zasilania, czy jest jeszcze więcej problemów. 1 Cytuj GS500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veetak Opublikowano 8 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 Kable też mają swoją instrukcję. Po podłączeniu dowolnie dobrego źródła prądu jest problem z przekazaniem amperażu przez krokodylki. Mała powierzchnia styku i duży prąd szybko spalają styk, rośnie rezystancja, która ogranicza prąd. Oprócz powiększania powierzchni styku np. owijając chochoła z folii aluminiowej, pomaga odczekanie po podpięciu kilku minut - biorca załapie trochę Ah i podniesie napięcie. Jest większa szansa na wspólny rozruch. Lepsze są klipsy z wyłożone blachą niż zębatki. Co do wpływu temperatury na rozruch to oprócz obniżenia możliwości akumulatora, szczególnie żelowego, dochodzi większy opór silnika zależny od gęstości i możliwości smarowania oleju w zależności od jego typu i przebiegu. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 19 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 W dniu 4.05.2023 o 09:05, Andrzej B. napisał(a): Witam Panów. I co udało się zdiagnozować powód nie odpalania skutera. Mam identyczny problem, akumulator nowy a pierwsze odpalenie bardzo trudne lub niemożliwe. Po podłączeniu ładowarki można odpalić. Nie wiem co może być powodem problemu. Andrzej B. Czy po zakupie naładowałeś akumulator ? 95% ludzi wsadza nówkę do motorka i ogień. Nie zdając sobie sprawy, że jest on wtedy naładowany do ok 50-60% Piszę o tym, ponieważ jeżeli mnie pamięć nie myli to Kimkacze są cholernie wrażliwe na trochę niższe napięcie, które na innych motocyklach nie robi wrażenia. Pozdrawiam. 0 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi