Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Spontany - spotkania nieoficjalne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taka trasa na dziś:
https://goo.gl/maps/q5Y6RJ27Y5U2

W planie zwiedzanie Muzeum Motoryzacji PRL w Otrębusach a w drodze powrotnej obiad w karczmie Strzelna. Czekam na sugestie i możliwe modyfikacje. Ktoś chce lecieć? :)

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Opublikowano
Taka trasa na dziś:
https://goo.gl/maps/q5Y6RJ27Y5U2

W planie zwiedzanie Muzeum Motoryzacji PRL w Otrębusach a w drodze powrotnej obiad w karczmie Strzelna. Czekam na sugestie i możliwe modyfikacje. Ktoś chce lecieć?
Jakie godziny?

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Finalnie poleciałem do Kutna, Płocka i Włocławka, trochę połaziłem, porobiłem zdjęć, kupiłem magnes i wróciłem koło 17:00. Muzeum PRL zostaje na następne weekendy.

Dnia 6.04.2019 o 09:56, Piuriel napisał:

Jakie godziny? 

Sorry ale jak pisałes to ja już byłem w trasie :)

Opublikowano

Spoko. Ja w weekend przed 12 nie ruszam się :P

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

No ja odwrotnie, dla mnie 9:00 wyjazd max bo szkoda mi pięknego dnia. Zwłaszcza jak planuję 300km+ ze zwiedzaniem :)

Opublikowano

Nie wiedziałem o tym muzeum. A zastanawiałem się gdzie tu pojechać na kolejny wypad. 

Opublikowano
36 minut temu, outsidermma napisał:

Nie wiedziałem o tym muzeum. A zastanawiałem się gdzie tu pojechać na kolejny wypad. 

Ja chyba tam lecę w kolejny weekend. Jak coś można lecieć :)

Opublikowano

Ok, zobaczymy jak pogoda dopisze. Bo na rozpoczęcie sezonu prognoza nie napawa optymizmem. 

Opublikowano

Ma napierdzielać sniegiem z deszczem, ja to muzeum też dokladam do swoich planow :)

Wyglada ciekawie, dzieki za cynk.

Opublikowano (edytowane)

Mam kilka podobnych wypadów już zaplanowanych. Mnie generalnie interesują opuszczone kompleksy, zamki, ogólnie historia średniowiecza i rycerstwa oraz motoryzacja szerokopojęta. No i fajnie pojechać z grupą, z którą można pozwiedzać a nie zapierdzielamy 200+, selfie, obiadek i powrót tak samo. Jak coś to zapraszam na priv albo na facebooka.

W czerwcu planuję coś takiego:
http://www.zamekczersk.pl/index.php?NR=191
Jeszcze nie wiem którego dnia, ale pewnie sobota albo niedziela :)

Edytowane przez Aidekk (wyświetl historię edycji)

Opublikowano

Super, jak coś jesteśmy w kontakcie  👊👊👊

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Stateczni, rozważni i odpowiedzialni motocykliści rozważają niebawem kolejną penetrację ściany wschodniej. Jeśli ktoś również ma podobne rozkminy, dawać znać, można gdzieś się ustawić na miejscu na figielki i psoty. 

A każdy plan można zmienić
Lecz wolę życie bez planu
Jak tylko odkurzę mieszkanie
Zdobędę mury Libanu

Opublikowano (edytowane)

Ktoś ma ochotę na jakiś przelot majówkowy? Jakby co chętnie się przelecę a w grupie raźniej :)

Chętnie zobaczyłbym rezerwat archeologiczny pod Kaliszem bo tam mnie jeszcze nie było:
https://pl.tripadvisor.com/Attraction_Review-g274829-d7002045-Reviews-Piast_City_Archeological_Preserve-Kalisz_Greater_Poland_Province_Central_Poland.html

Ewentualnie może Biskupin? :)
http://www.biskupin.pl/

Opublikowano

A w jaki dzień ?

(patrząc na prognozę czwartek, piątek i sobota deszczowo, czasami nawet burzowo).

Części do samochodów osobowych i dostawczych | Allegro

Opublikowano

Na ten moment albo piątek 3 maja, albo niedziela 5 maja. Zgadujemy się u mnie na facebooku, jako że tu jest mały odzew. Ostateczną decyzję podejmiemy 1-2 maja, jak się wyklaruje pogoda, bo wg obecnych prognoz sobota ma być słoneczna a piątek i niedzielę ma padać. Będę pisał :)

Opublikowano
5 godzin temu, Aidekk napisał:

Zgadujemy się u mnie na facebooku, jako że tu jest mały odzew.

Ja obserwuję pogodę i wątek :) także jak coś to daj tu znać lub też podpowiedz na PW gdzie Cię na fb szukać :) 

Opublikowano
5 godzin temu, Aidekk napisał:

Na ten moment albo piątek 3 maja, albo niedziela 5 maja. Zgadujemy się u mnie na facebooku, jako że tu jest mały odzew. Ostateczną decyzję podejmiemy 1-2 maja, jak się wyklaruje pogoda, bo wg obecnych prognoz sobota ma być słoneczna a piątek i niedzielę ma padać. Będę pisał :)

Może będę chętny na traske w kontakcie Facebook 

Opublikowano (edytowane)

Wyjazd finalnie 8:00 jutro 1 maja ;)

Niedługo wrzucę gdzie zbiórka.

Opublikowano

Ostatecznie: jutro 1 maja godz 8:00 na Castorama przy wylocie na Zgierz. Przyjeżdżamy ZATANKOWANI POD KOREK! Wylot max 8:10. Jedziemy na Łęczycę i dalej wioskami i polami :D

Opublikowano

A te wioski i pola jakieś konkretne (mapa traski) ?

Opublikowano
24 minuty temu, Mario napisał:

A te wioski i pola jakieś konkretne (mapa traski) ?

Do Biskupina lecimy tak:
https://goo.gl/maps/WC7GStMA3gPhYDAL8
i chyba zrobimy tylko Biskupin. Okazuje się, że jakiś festyn wiosenny jest tam właśnie 1 maja :)

Opublikowano

My z @Mario też planujemy ruszyć gdzieś od rana w godzinach 9:00-9:15 z pod Auchan. Co do dokładnego planu majówkowego przejazdu,  to jeszcze go nie ma ale celujemy w jakąś trasę w okolicach 200-300km . Pogoda ma dopisać więc zapraszamy chętnych :) 

Opublikowano

No dokładnie, ja w sobotę byłem w Licheniu przez Sompolno, to nie chce powtarzać trasy.
Jakaś Sielpia dołem do i górą powrót, albo jakimiś bocznymi... bez stresu, może z jedzonkiem po drodze.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

jakis wypadzik w okolicach 15? tama we wloclawku / jeziorsko / molo w Plocku? takie 2-4h :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Hmm... ładna pogoda - może ktoś z okilic Łodzi pisałby się na weekendową wycieczkę w Bieszczady? (Solina i okolice)
tempo raczej spokojne (transalp 650 na k60 i po implencie w barku "wyłączona nieśmiertelność")

*ok - zwala mi się rodzina + urodziny bratanka więc temat nieaktualny ;/

Edytowane przez Geralt (wyświetl historię edycji)