Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Spontany - spotkania nieoficjalne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no właśnie jaki plan trasy? Może i ja bym się załapał.

Opublikowano

Turystycznie 100 -140 km/h ??

Opublikowano

Zgodnie instrukcją Prezesa wrzucam w odpowiednim miejscu  ;)

Mam pomysł na trasę "śladami zbiorników wodnych w Łódzkiem" :biggrin:, na ładny dzień i kilka godzin (w wersji z kilkoma niespodziankami, zatrzymaniem się na popas i pływaniem liczymy 7-8 godzin, czyli praktycznie cały dzień, wersję skróconą możemy zrobić w jakieś 4h ale nie będzie to już miało tego uroku).

https://goo.gl/4Xuiqd

Trasę proponuję zrobić w któryś weekend (najbliżej ja mogę 12.07 lub 17/18.07), wtedy kiedy pogoda pozwoli docenić wszelkie jej uroki, łącznie z zamoczeniem się w jeziorze  :biggrin:

Czyli charakter trasy typowo turystyczny i na luzie, jeśli ktoś ma ochotę na jazdę non-stop to nie ten klimat.

Miejsca na szamę to:

- Czarnocin (bar fast food),

- Swolszewice (j.w. plus zaaaaaajebiste lody),

- Nad zbiornikiem Cieszanowice (bar fast food)

- Żniwny Łan (bardzo dobra karczma, porcje które mogą pokonać najtwardszych zawodników).

Dawajcie znać kto chętny i na jaki termin, zobaczymy jak to wygląda.

To jest plan wycieczki, o której mówił @przemmo . Z tego co widzę jedyna zmiana to taka że mamy wyruszyć jutro o 11 spod samolotu widmo. A co do prędkości to zakładam że jeśli będą  jechać 125cc to więcej niż te 120-130 jechać i tak nie będziemy :smile: . Myślę że ostateczne szlify będą jutro rano jeszcze nanoszone na trasę :smile:

Opublikowano

hm...  są wolne miejsca? :smile:

i gdzie jest ten samolot-widmo ? :smile:

Opublikowano

thx. Jakoś ten na retkini mi się kojarzył:smile:

Opublikowano (edytowane)

11.30 bo Geiger pokazuje 0,6 ;) Dla niewtajemniczonych samolot widmo to Skorupki pod halą ;)

Przelotowa ile pójdzie :biggrin:

... Czyli w moim przypadku 120 ;)

Edytowane przez Przemmo (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Kuczę spóźnienie będzie 10 min. Poczekajcie. Żółta honda:)))

Opublikowano

Jeżeli ktoś chętny na wycieczkę Nd Zalew Sulejowski to zapraszam o 13:30 na BP Rzgowska/Kolumny.

Na razie 3 maszyny, tempo na bank turystyczne, żadnego szaleństwa po drodze.

Z głową i bezpiecznie, byle do celu.

Zapraszamy.

Stayin' Alive

Instruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.pl
Ratownik MotoPozytywni.pl

Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.
Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.

Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.

Opublikowano

Ktos moze ma wplanach polatac po miescie od ok 19?

My dopiero wróciliśmy, latane od 14:00 do teraz :biggrin:

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Opublikowano

No i przelecialem zjazd na powrocie:)

Opublikowano (edytowane)

No właśnie bo nas mijałeś 2 razy jak wracaliśmy :smile:  Dzięki za wspólny wypad, szkoda, że musiałem wcześniej go zakończyć :sad2:

PS : Fotografowie wstawcie zdjęcia jakieś z wycieczki dla potomnych :smile:

Edytowane przez MaDDoggY (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Było świetnie, musimy to powtórzyć :biggrin:

Dziękuję wszystkim za świetne towarzystwo i dużą dawkę endorfin :biggrin:

Jutro wrzucę co mam bo nie mam już teraz siły na cokolwiek... ;)

Opublikowano

Przemo przeczytaj wiadomosc co Ci wyslalem

Opublikowano (edytowane)

Ja rowniez dziękuję.275km I 14 litrów spalone.Ciekawe jak u Ani??? Ekonomicznie, sprawnie z dobrym jadlem i co najważniejsze z super ekipa😁 Dobrze ze Arek* i Monika nie zgubili blachy po drodze:xD buhaha Do nastepnego razu😉

Edytowane przez Krzysiek0187 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Ja rowniez dziękuję.275km I 14 litrów spalone.Ciekawe jak u Ani??? Ekonomicznie, sprawnie z dobrym jadlem i co najważniejsze z super ekipa Dobrze ze Adrian i Monika nie zgubili blachy po drodze:xD buhaha Do nastepnego razu

Arek i Monika , tez dzieki za za***ista niedziele oczywiscie ekipa zacna ale bukietu surowek nie dalem rady juz 

Opublikowano

Dzięki za dzisiejszą traskę, w moim przypadku raczej 14 litrów to to nie było :biggrin: Mam nadzieję, że powtórzymy ten wyczyn i nie będą obok mnie przelatywały czerwone plamy ;)

Opublikowano (edytowane)

Świetny wypad pelen wspanialych ludzikow z poczuciem humoru, do tej chwili buzia mi sie smieje:-) zdjecia niektore! jutro wrzuce, tak jak Przemmo:-) a wiecie co zapomnialam:-)?! zapytac o nr tel do tych domkow,ale poszukam.Swoja droga jak to wypali,bedzie wesolo:-) pozdrawiam kolege,ktory zmienil trase do domu,zebym nie wracala na koncowce sama:-) Krzysiu,

kluska mi ciazyla i spalilam wiecej:-)

A z tego wszystkiego surowki byly najzdrowsze:-) Arek, Ty to umiesz robic interesy, zamowic,zaplacic i ...nie zjesc:-):-):-)

Edytowane przez bayer2 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

W moim przypadku też 14-stu nie było :biggrin: Na oko jakieś 6....

Opublikowano

Dzięki za naprawdę fajnie spędzoną niedzielę, szkoda że musiałem troszkę wcześniej się odłączyć. Sorry, że tak trochę bez uprzedzenia ale w dobrym towarzystwie czas szybko mija i jakoś się zagapiłem, że tak późno. Fajny skład i fajna trasa, trzeba to powtórzyć albo lekko zmodyfikować trasę oraz wyjechać wcześniej żeby dłużej poleżecć nad wodą :smile: Zdjęcia jutro. Jeszcze raz dzięki.

Opublikowano

Dzięki za naprawdę fajnie spędzoną niedzielę, szkoda że musiałem troszkę wcześniej się odłączyć. Sorry, że tak trochę bez uprzedzenia ale w dobrym towarzystwie czas szybko mija i jakoś się zagapiłem, że tak późno. Fajny skład i fajna trasa, trzeba to powtórzyć albo lekko zmodyfikować trasę oraz wyjechać wcześniej żeby dłużej poleżecć nad wodą :smile: Zdjęcia jutro. Jeszcze raz dzięki.

Jestem za małą modyfikacją i wyjazdem o 10 ;) Ale to już dopiero w sierpniu, póki co inne trasy czekają :biggrin:

Opublikowano

Przemmo jest możliwe , że się podźwigniesz z łoża na 10 ??? ;) Taki mały żarcik :smile: Pozdrawiam.

Opublikowano

10ta?.....powiedzial ten,ktory przyjechal "najwczesniej":-)....

mam uboczny efekt powypadowy ...caly czas dziwny usmiech na twarzy :-)

Opublikowano

dwie kluski jeszcze mam :biggrin:   

no piknie było, byle częściej  :smile: