Piotr:) Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 O której na dellu? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kovalchuck Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 kończe prace o 20:30 czyli ja tak na 21:00 mogę być ale ja raczej z gapiów narazie 0 Cytuj Myślisz że każdy motocyklista to wariat ? Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć. Suzuki SV650s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr:) Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 ja teraz się kręcę po mieście jeszcze z godzinę i zawijam do domu ps. Ja też z tych podziwiających umiejętności 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kovalchuck Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 ja się przejadę na dell'a nikogo nie będzie spadam do domu 0 Cytuj Myślisz że każdy motocyklista to wariat ? Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć. Suzuki SV650s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailor Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Aidekk daj znać co z tymi górami, wjazd na Łysą Górę brzmi całkiem całkiem :-) Ja bym się pisał z tym, że założenie jest jedno - jedziemy i wracamy w czwartek. A i jakieś atrakcje z "lokersem" w Twojej osobie byłyby wskazane 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Się uparliście na te świętokrzyskie to może ja na Sopot skoczę na 1-2 noce? 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogal Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Nie Aidek, tylko ja Bo to ja rzuciłem pomysł tylko się skryłem SPONTAN - góry świętokrzyskie (Łysa Góra)! 4 Czerwca '15 - START RÓWNO 9:30! Spotykamy się 15 minut wcześniej.Tak jak pisałem wcześniej, wraz z kolega Maddoggy wybieramy sie w góry świętokrzyskie. Oto plan podróży:https://www.google.pl/maps/dir/51.7011448,19.4120534/%C5%81ysa+G%C3%B3ra/Starachowice/Skar%C5%BCysko-Kamienna/Port+%C5%81%C3%B3d%C5%BA,+Pabianicka,+%C5%81%C3%B3d%C5%BA/@51.5911493,19.3751606,11z/data=!4m37!4m36!1m10!3m4!1m2!1d19.4278561!2d51.7105262!3s0x471a344ec16a3269:0xfface6a2621eb18b!3m4!1m2!1d19.6017257!2d51.5500287!3s0x471a25eccd236975:0x93fb536c08fef7d7!1m5!1m1!1s0x47181c7bf2343947:0xe54163c7cad57d67!2m2!1d21.0477072!2d50.8601134!1m5!1m1!1s0x4718142991998103:0xd060229300b403f2!2m2!1d21.0709769!2d51.0368289!1m5!1m1!1s0x471838e3b0265fad:0x9c6aaad5daf2719f!2m2!1d20.8477827!2d51.114294!1m5!1m1!1s0x471a34350c0024eb:0x339cf5ec2b7cb02f!2m2!1d19.416769!2d51.704002!3e0?hl=pl Krótki opis:Start z Ikei obok portu łódź, dokładnie parking załadunkowy pod ikeą, w święto 4 czerwca będzie pusty.Miejsce docelowe Klasztor na Łysej Górze. Mam świadomość że kolega aidek byłby w stanie jako że tubylec tamtych stron, oprowadzić nas po wielu ciekawych zabytkach. Ale biorąc pod uwagę czas przelotu do i z powrotem, a ruch będzie niemały to w tej wycieczce przewidujemy tylko ten jeden punkt docelowy. Zresztą, jesteśmy dorośli, grunt żeby w grupie dojechać a później dzielta się jak chcecie W trakcie będą postoje, pierwszy w drodze do, w okolicach miedzianej góry (do 10 minut na papieroska siusiu)Następny postój dopiero na miejscu.W drodze powrotnej dwa postoje, jeden w okolicach Końskie (stacja na tankowanie moto) a drugi w Sulejowie.WAŻNE INFORMACJĘ>1. Przy Łysej Górze jest płatny parking, wszędzie dookoła są zakazy postoju po za tym na parkingu będzie bezpiecznie, dlatego tez proszę się zaopatrzyć w pieniążki na owy postój.2. Przy Łysej Górze Jest karczma i tam możemy szamać. Nic nie narzucam, bo może ktoś jak np Aidekk zna ciekawszy i mniej turystyczny lokal, ale w razie czego tam możemy zjeść.3. Na szczyt Łysej Góry można wjechać traktoro-ciuchcią, co bym preferował i też to może trochę kosztować więc gotówka wskazana.4. JEDZIEMY W GRUPIE!Madddoggy prowadzi, tempo 110-120 a przy wyprzedzaniu może nawet 130 Ja będę zamykał. Nie chcę niepotrzebnych zgrzytów jak to możemy sobie poczytać w temacie spotów czwartkowych dlatego dla jasności (bez wywyższania się itp) Wszystko zgodnie z prawem.... nikt nie będzie blokował skrzyżowań i rond, jeśli prowadzący zobaczy że ktoś nie zdążył, to w najbliższym możliwym miejscu zjedzie i poczeka na resztę. Grupa 10 motocykli to MAKS. Mamy na tyle doświadczenia życiowego i drogowego, że nie będziemy w terenie zabudowanym jechać 50 km/h bo to nie realne, ale mamy też na tyle oleju w głowie i jesteśmy na tyle dorośli że nie będzie to 120! Będziemy racjonalnie jechali w miejscu gdzie jest ograniczenie prędkości. Maddogy jest jak sam mówi, zwolennikiem tempa emeryckiego czytaj turystycznego.Absolutnie nikogo nie dyskryminujemy, ale moim ostatnim doświadczaniem, z góry naprawdę dziękujemy maszyną, które nie są w stanie dostosować tępa. Wierze że nie jeden doświadczony kierowca na Transaplie objechał by mnie na mojej 600 w Bieszczadach z palcem w "tłumiku" lecz mój ostatni wypad z transkiem na oponach na szuter skończył się tym że nie miałem kiedy wrzucić trójki. Dlatego bardzo mile widziane maszyny porównywalnej pojemności do 600 z kierowcami którzy nie boją się pochylania w zakrętach przy prędkości około 100, bo zakrętów na pewno nie zabraknie!Jeśli ktoś ma sugestie, propozycje, to jesteśmy otwarci. jeśli komuś się nie podoba plan to nic na siłę. Na 100% Jadą dwie maszyny ja i Mad... zapraszamy chętnych aby dołączyli.O zatankowanych maszynach nie muszę wspominać?Ps. Mad wskazał że naje... sporo literówek. Nie jestem Czesławem Miłoszem, proszę mi wybaczyć (wczytajcie się w meritum) Lista:1. MaDDoggY2. Rogal3. Sailor4. Aidekk5. etc 1 Cytuj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailor Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 (edytowane) No jasne Rogal :-) Jestem cały za Mam tylko nadzieję, że ogarnę moto po wczorajszej awarii, no i ta pogoda - no pogoda musi być Sprecyzujmy tylko ten parking służbowy przy Porcie bo pracowałem tam i wiem, że jest duuuży. Więc żeby się nie ganiać to może zaproponuje parking od strony LeroyMerlin, co Wy na to? Lista:1. MaDDoggY2. Rogal3. Sailor4. ?5. etc Edytowane 1 Czerwca 2015 przez Sailor (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogal Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 (edytowane) Zawsze spotykamy się pod ikeą (zwiemy się "Grupą z pod Ikei) Jest to boczne zadaszone wyjście z Ikei na powietrzu, tam gdzie zazwyczaj stają busy do załadunku... ja tam będę z pół godziny wcześniej więc szukać czerwonej kawy Edytowane 1 Czerwca 2015 przez Rogal (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boodgee Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 oj kusicie, kusicie 0 Cytuj "Try not to become a man of success but rather to become a man of value."-- Albert Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Rogal, nie czepiam się Twojej trasy ani nie mówię, że mi w jakiś sposób nie pasuje. Wypad jest Twoim pomysłem, ja podłączam się jedynie do grupy i akceptuję ten fakt. Poza tym cieszę się, że chociaż raz nie muszę wszystkiego ogarniać i organizować. Pobawiłem się jednak trasą Twojego przejazdu i dodałem do niej 36 km. Po co? A no zobacz sam https://goo.gl/maps/aFYN3 W skrócie: Ruiny zamku w Chęcinach - coś podobnego do Olsztyna pod Częstochową. Jaskinia Raj - nie ma czego opisywać, klasa sama w sobie W drodze powrotnej na trasie oznaczyłem Wąchock - można zrobić krótki postój. Jeśli ktoś pamięta te kawały o Wąchocku może uznać zatrzymanie się w miejscowości za zabawne Są to propozycje. Myślę, że wylatując o 9:30 lekko wyrobimy się by wrócić wieczorkiem. Daj znać jeśli któreś z nich chciałbyś dołożyć do swojej wycieczki. To jedyne +36 km a te trzy dodatkowe punkty uatrakcyjnią wycieczkę EDIT: I dodatkowa wariacja trasy: https://goo.gl/maps/0qFK3 Dołożyłem: Zamek rycerski w Szydłowcu Muzeum Orła Białego w Skarżysku-Kamiennej (i tak przejeżdżamy!). Kilometrów nie tylko nie przybyło ale i ubyło. Powrót zrobiłem przez Tomaszów i bocznymi drogami, co pozwoli nam zaoszczędzić drogi i uniknąć stojących na głównych drogach państwowych rabusiów 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skucha Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Rogal, my wpadniemy najprawdopodobniej w 2 moto (Ja+Ada i Szwed). Do zobaczenia pod Ikeą! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 bede, jade 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu94 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Moze ktos ma ochote na mala przejazdzke po 16 dzisiaj? jakiś plan? tak do 18 mogę skoczyć na rundkę 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu94 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 16.30-16.40 bp kolumny rzgowska, ustalimy trase i ok 18 powrot Ok, pasuje 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 (edytowane) a teraz ktoś coś? pod telefonem Edytowane 2 Czerwca 2015 przez Janus (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr:) Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Jestem pod ikea jest ktoś w pobliżu? Matthewspl, Janus szybkie spotkanie na macu róg pabianicka włókniarzy? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr:) Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 A to szkoda, lecę w kierunku sieradza 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 jak trafię to mogę wpaść. A przejechać to obojętnie gdzie.. byle pojeździć 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr:) Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Janus za ile możesz być Matthewspl, parę minut temu ruszałem spod statoila na przybyszewskiego, moje okolice... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 nie znam kompletnie łodzi, a patrzę ikea w drugim końcu, więc nie za prędko. A nie ma co pędzić ) kiedy indziej się uda Matthewspl - OK będę, akurat coś zjem 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Ktoś jeszcze się pisze? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogal Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 (edytowane) Hej Aidek.Trasa spoko. Ja bym dorzucił jeszcze św. Katarzynę bo tam też jest fajny klasztor i zaraz obok jest fajny park miniatur z parkiem linowym! Tylko nie o to chodzi.Twoja trasa wydłużyła czas o 40 minut a w każdym punkcie, żeby z niego skorzystać, czyli wejść do tej jaskini, dotknąć murów itp trzeba by doliczyć kolejny czas, kolejne miejsce parkingowe itp. Więc z wycieczki na 10-11 godzin robi nam się 15-16 nie wspominając o dodatkowych kosztach na które aktualnie nie jestem przygotowany. Wolę odwiedzić jeden punkt, ale w pełni z niego skorzystać niż kilka punkcików po łebkach.Uważam że do półmetka sezonu jest jeszcze daleko. Będą kolejne okazje i kolejne wypady. Dlatego mimo twoich ogromnych chęci i zaangażowania jako przewodnika ziemi Kieleckiej nie skorzystam z alternatywy.Jeśli ktoś ma ochotę na trasę Aidka to proszę się z nim skontaktować i ustalić szczegóły, wszystkich chętnych na przedstawiony wypad do Łysej Góry wraz ze zwiedzaniem opactwa św Krzyż i wdrapaniu się na wierzę widokową na szczycie Łysej Góry, zapraszam pod Ikeę w ten czwartek o 9:15 i wyjazd o 9:30. Edytowane 2 Czerwca 2015 przez Rogal (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Przepraszam ale sie zgubilem po drodze i dopiero yeraz jestem Czekalem na Piłsudskiego zamiast Przybyszewskiego i dopiero pozniej sie skaplem ze nie tu... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 no jeszcze raz sorry. A jak podjechałem to jeszcze Mariusz mi mówił że właśnie przed chwilą odjechałeś ;/ 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi