jcb Posted July 10, 2017 Report Share Posted July 10, 2017 Wiem, bielizny termicznej nie należy płukać w płynach do płukania tkanin. Niestety zdarzyło się - wypadek przy pracy. Poza nieznośnym zapachem Lenora mam wrażenie , że z chłodzącej zrobił się "sweterek" . Pewności nie mam ale po wczorajszym wypadzie mam wrażenie , że było mi ciut za ciepło jak na warunki pogodowe i że odprowadzanie wilgoci również nie takie jak było wcześniej. Czy temat należy uznać za zamknięty i ruszać do sklepu po nowy komplet czy może wszystko wróci do normy po usunięciu resztek płynu w kolejnych praniach ? 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartaCrystal Posted July 10, 2017 Report Share Posted July 10, 2017 Sprobuj tu: https://www.trasymasy.pl/jak-prac-odziez-termoaktywna/ Nikwax TechWash - moze usunie ci poprzednie detergenty. I zostaja jeszcze płatki mydlane, najlepiej wypierz w reku. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupaczek_p Posted August 13, 2017 Report Share Posted August 13, 2017 Jednak możliwe jest też wypłukanie jonów srebra i Twój cooler nie będzie działał właściwie. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monikab Posted May 1 Report Share Posted May 1 Witam, w Coolerze nie ma jonów srebra !!! Brubeck odszedł od nich kilka lat temu i nie stosuje już jonów srebra. Ma to związek z ekologią, bo środki z jonami srebra znikają po kilku praniach. Nie pamiętam nazwy środka, który dodają Prolen? Prolek? Jakoś tak. Wiem, że umieszczany jest on w materiale na stałe i nie wypłukuje się. Dlatego Brubeck Cooler działa przez kilka lat, a nie jak bielizna z marketu, gdzie po 5-ciu praniach zapach potu jest nie do zniesienia. Natomiast po wypraniu w płynie do płukania wystarczy zastosować Nixwax. Przywraca właściwości termoaktywne. Oczywiście nie w takim stopniu, jak oryginalna nowa bielizna, ale zawsze coś pomoże https://www.bieliznadlarodziny.pl/komplety-termoaktywne-meskie/949-brubeck-cooler-chlodzaca-bielizna-motocyklowa-m.html Pozdrawiam Monika 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts