Skocz do zawartości

Bielizna Brubeck Cooler a płyn zmiękczający

jcb

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, bielizny termicznej nie należy płukać w płynach do płukania tkanin.  Niestety zdarzyło się - wypadek przy pracy. 

Poza nieznośnym zapachem Lenora mam wrażenie , że z chłodzącej zrobił się "sweterek" .  Pewności nie mam ale po wczorajszym wypadzie mam wrażenie , że było mi ciut za ciepło jak na warunki pogodowe i że odprowadzanie wilgoci również nie takie jak było wcześniej.

Czy temat należy uznać za zamknięty i  ruszać do sklepu po nowy komplet czy może wszystko wróci do normy po usunięciu resztek płynu w kolejnych praniach ?

• 1 miesiąc temu...
  • 4 lata później...

Witam,

w Coolerze nie ma jonów srebra !!! Brubeck odszedł od nich kilka lat temu i nie stosuje już jonów srebra. Ma to związek z ekologią, bo środki z jonami srebra znikają po kilku praniach. Nie pamiętam nazwy środka, który dodają Prolen? Prolek? Jakoś tak. Wiem, że umieszczany jest on w materiale na stałe i nie wypłukuje się. Dlatego Brubeck Cooler działa przez kilka lat, a nie jak bielizna z marketu, gdzie po 5-ciu praniach zapach potu jest nie do zniesienia. Natomiast po wypraniu w płynie do płukania wystarczy zastosować Nixwax. Przywraca właściwości termoaktywne. Oczywiście nie w takim stopniu, jak oryginalna nowa bielizna, ale zawsze coś pomoże

https://www.bieliznadlarodziny.pl/komplety-termoaktywne-meskie/949-brubeck-cooler-chlodzaca-bielizna-motocyklowa-m.html

Pozdrawiam

Monika