rudi0018 Posted May 4, 2012 Report Share Posted May 4, 2012 Bardzo proszę Was o pomoc. Po wstępnych oględzinach stawiam na sprzęgło. Jechałem sobie 1 i przy 6 tyś obrotów chciałem wrzucić 2, normlanie weszła, ale w ogóle nie ciągła, tak jak pozostałe biegi prócz 1. Na klamce sprzęgła nagle zginął luz, poluzowałem sprzęgło i klamka dziwnie drga. Co o tym sądzicie proszę o pomoc. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dann Posted May 4, 2012 Report Share Posted May 4, 2012 zmieniałeś olej nie dawno w silniku? może nie ta lepkość oleju co powinna być? 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudi0018 Posted May 4, 2012 Author Report Share Posted May 4, 2012 Tak zmieniałem w marcu, na 10w40 półsyntetyk, w tamtym sezonie śmigał na oleju tego samego typu i było wszytko ok. Dodam, że zginał luz na klamce sprzęgła, teraz poluzowałem trochę linkę sprzęgła i klamka teraz ma luz, a jak odpalę to dziwnie drga. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts