Kefas Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Wiedziałem, że norma euro 4 "wycofała" ze sprzedaży (przynajmniej w Europie) cbr 600rr ale nie miałem świadomości, że tych ofiar jest stosunkowo dużo. Może zrobimy wspólnie listę motocykli, które zostały wycofane od 1 stycznia 2017r z europy i ewentualnie ich zamienniki i kiedy mają się pojawić? Z tego co wiem, norm nie spełnia i w 2017 nowych nie ma: - Honda CBR 600RR - Triumph Sprint GT 1050 (w UK jest w sprzedaży, napisałem pismo do naszego dealera to można sprowadzić model nie spełniający normy i załatwić w ministerstwie) - Suzuki GSXR 1300 Hayabusa - Yamaha XJR 1300 - Suzuki GSXF 650 Bandit Z wyżej wymienionych najbardziej szkoda mi Sprinta i Hayabusy - Sprinta bo jest to super sprzęt sportowo turystyczny o niezłej mocy ale przy tym nie jest wielgachny a Hayabusy bo to legenda, była moim marzeniem i w przyszłym roku chciałem kupić... No coż, obejdę się smakiem... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwoj25 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Oczywiście wycięło wszystkie gaźnikowe chińczyki, których nie szkoda, bo ich jedyną zaletą była niska cena. Wycięło także niezbyt popularne w Polsce koreańskie Hyosungi. Z oferty zniknęło wiele modeli quadów, na odpowiedniki spełniające normy trzeba poczekać kilka miesięcy. Z listy powyżej najbardziej szkoda mi jednak XJRa 0 Cytuj GS500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_Lodz Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 ale co znaczy "wycięto" ? co ze starymi moturami jak ktoś ma lub chce kupić ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 poszły też 2-suwy z homoloacją na drogę - teraz można kupić tylko bez homologacji.. ktmy, huśki.. 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwoj25 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Spokojnie możesz kupować nawet WSK czy podobne sprzętu. Ważna jest data pierwszej rejestracji. Żeby zarejestrować nowy motocykl od 1 stycznia tego roku musi spełniać normę Euro4 i mieć ABS. 0 Cytuj GS500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajmon Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 (edytowane) Dlatego (jak czytałem) część dealerów dla motocykli nowych, które nie przeszły by normy robiło rejestrację przed styczniem Inaczej mówiąc motocykl zarejestrowany i już norma go nie obowiązuję Więc jest w dalszym ciągu pewnie szansa na wyrwanie nówki sztuki z salonu modelu, który teoretycznie nie spełnia normy. Edytowane 21 Czerwca 2017 przez Pajmon Literówka (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek rst1000 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Jakie ofiary, to samo dobro. Już nie długo to na d*pie też będzie filtr lub dopalanie gazów. I najważniejsze, aby jeździć poniżej 90 bo spaliny są bardziej czyste i większe bezpieczeństwo. Na wszystko jest paragraf w imię dobra ogólnego. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 nie wiem czy wlicza się to w "ofiary" EURO4 ale komin w nowym gsxr1000 jest po prostu PASKUDNY i psuje wygląd całego motocykla.. z resztą nie tylko gixxowi się oberwało.. 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi