krzysiek Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Wczoraj motongiem zrobiłem 700km dziś przeglądałem w nawigacji historię prędkość i zdziwiłem się.W komputerze nawi prędkość max. była zaniżona o 20km. Aż tyle???W co wierzyć? 0 Cytuj Miałeś wypadek? Pomogę uzyskać odszkodowanie z OC sprawcy. 501-629-877 http://www.autopowypadku.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Liczniki przewaznie zanizaja predkosc o 10%Z naciskiem na przewaznie.Nawi mowi prawde. 0 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 2 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 to u mnie było by 8%niedawno podglądałem z ukrycia licznik motoru który jechał obok i wskazanie było takie samo jak na moim. 0 Cytuj Miałeś wypadek? Pomogę uzyskać odszkodowanie z OC sprawcy. 501-629-877 http://www.autopowypadku.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajejman Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 U mnie np przy 120 licznikowego jest 112km/h z gps.Tak wiec jak kolega wczesniej pisze, 5-10 procent przeklamania powinno byc. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Tak zgodze sie u mnie jest tak samo. Czyli wychodzi na to ze nawi dobrze pokazuje a liczniki troche dodaja? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 W puszce przy licznikowych 235 nawi pokazalo mi 218.Ale fajnie ze ktos poruszyl ten tematbo nie sprawdzalem jeszcze licznika kozy :)Ciekawe jaka bedzie roznica. 0 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 U mniej jak wskazówka od licznika pokazywała tak to na nawigacji było 95km/h. Tylko że mam chiński licznik http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/disgusted.gif 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Fajnie by bylogdyby ktos udostepnil/pozyczyl/zapodal kamerkeMozemy zrobic krotkie filmiki pogladowe.Ale pamietajcie.Zawyzanie wskazan naszych licznikowwplywa znakomicie na kondycje naszych portfeli 0 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Wszystkie liczniki zawyżają, średnio o 5-6 %, czy to w moto czy puszkach.Wydaje mi się że jest to związane z zabezpieczaniem się producentów pojazdów przed pozwami związanymi z ograniczeniami prędkości.Z reguły dopuszczalne jest kilka rozmiarów opon, które mogą się różnić o parę % na średnicy (np. zamiennie 165/70, 170/65, itd).Dodatkowo bieżnik też ma kilka mm grubości (w zimowych np. 7-9 mm).Te czynniki nakładając się mogą powodować różnice we wskazaniach prędkości o ok +/- 5%.I jeśli wyskalowane są wszystkie liczniki + 5%, to nawet w najgorszym przypadku wskazanie nie przekroczy rzeczywistej prędkości.A gdyby licznik pokazał mniej niż rzeczywista prędkość, i fotoradar by zrobił zdjęcie, to można by było zaskarżyć producenta pojazdu o odszkodowanie,przecież nie ma się innej możliwości oceny prędkości niż licznik, podsumowując, taki producent miałby prze..chlapane 0 Cytuj Części do samochodów osobowych i dostawczych | Allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 3 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Motocykl mam w oryginale.więc błąd licznika.Ale w Alfie R. pokazuje mi tak samo przy wszystkich prędkościach też w oryginale. 0 Cytuj Miałeś wypadek? Pomogę uzyskać odszkodowanie z OC sprawcy. 501-629-877 http://www.autopowypadku.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcio Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Wiesz co jak ja jadę autem czy motorem na przykład 100km/h i włączę navi takie normalne pokazuje mi ok 95km/h a jak włączę w telefonie to mam jakieś 90km/h nie wiem czy to prawda ale kiedyś ktoś mi powiedział że sygnał z satelity przy większych prędkościach czasem nie nadąża za pojazdem z tego ta pomyłka a prędkościomierz jedynie moze oszukać się jakieś 3/4 km/h 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwutek Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 NIe wiem z czego to wynika - ale powyższa różnica występuje w fordach transitach, fiatach ducato, oplach movano - w solbusach także, równe 10 km. Ale pytałem chłopaków z iveco i oni mają podobno co do jotki zgrane z navi--> no chyba że ścieme walili 0 Cytuj Powyższy post jedynie wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym.W dniu jutrzejszym ani w każdym innym następującym po tym terminie dniu - nie może on służyć przeciwko autorowi. Ponadto autor zastrzega sobie prawo i możliwość zmiany poglądów bez podawania przyczyny. Przed przeczytaniem należy skontaktować się z lekarzem lub farmaceutą. Po przeczytaniu jedynie z PSYCHIATRĄ Zawsze gdy zapier***am, boję się, się że z przeciwka spotkam takiego samego poje**a jak ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcio Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Wiesz co ja mam opla Aste G i też tak pokazuje ale wydaje mi się że to zależy od tego jakie masz navi 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwutek Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 różne navi - 10 km różnicy, zawsze - to nie to co myślisz 0 Cytuj Powyższy post jedynie wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym.W dniu jutrzejszym ani w każdym innym następującym po tym terminie dniu - nie może on służyć przeciwko autorowi. Ponadto autor zastrzega sobie prawo i możliwość zmiany poglądów bez podawania przyczyny. Przed przeczytaniem należy skontaktować się z lekarzem lub farmaceutą. Po przeczytaniu jedynie z PSYCHIATRĄ Zawsze gdy zapier***am, boję się, się że z przeciwka spotkam takiego samego poje**a jak ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 ja ma navi w tel i jak jade ciezarowka, to pokazuje tyle co na liczniku, a wiadomo w tachografie lipy nie ma, wiec mysle ze bardziej wiarygodny jest gps, ale w moto nie sprawdzałem... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi