Daren Posted May 11, 2017 Report Share Posted May 11, 2017 Witam, zakupiłem ostatnio Rometa ZXT50, przejechałem nim 20km, pewnego dnia odpalam go, ten wydawał cichy, ciągle ten sam dźwięk. Na następny dzień po próbie odpalenia nie było już żadnej reakcji, paliwo w nim jest na pewno, a wskazówka pokazuje, ze nie ma. W dodatku po włączeniu klaksona wydaje on tylko cichutki dźwięk. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpiu Posted May 11, 2017 Report Share Posted May 11, 2017 Aku padlo? 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daren Posted May 11, 2017 Author Report Share Posted May 11, 2017 Jak to sprawdzić? 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpiu Posted May 11, 2017 Report Share Posted May 11, 2017 Miernik na akumulator i zmierzyć. Jak nie masz miernika to inne aku na chwilę i próbować. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pafcio Posted May 11, 2017 Report Share Posted May 11, 2017 Zapal z kopajki jak jest 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daren Posted May 11, 2017 Author Report Share Posted May 11, 2017 Wieczorem dam znać, dziękuje za szybką reakcje 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pafcio Posted May 11, 2017 Report Share Posted May 11, 2017 Podłäcz aku z samochodu i próbuj i sprawdż poziom elektrolitu 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daren Posted May 11, 2017 Author Report Share Posted May 11, 2017 Ale motocykl był nowy, z salonu. Dlaczego padłby po chwili? 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
A04 Posted May 11, 2017 Report Share Posted May 11, 2017 Ale motocykl był nowy, z salonu. Dlaczego padłby po chwili? możliwe ze był odpalany ale tylko do testów na zasadzie pokazu anie jedzony wiec w końcu padł pomimo ładowania nawet na postoju. żeby się naładował to trochę czasu musisz zjeździć 2 Quote Masz jakąś sprawę to napisz. Chcesz hejtować? To się bujaj.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek rst1000 Posted May 19, 2017 Report Share Posted May 19, 2017 możliwe ze był odpalany ale tylko do testów na zasadzie pokazu anie jedzony wiec w końcu padł pomimo ładowania nawet na postoju. żeby się naładował to trochę czasu musisz zjeździć Może też, że aku było niezwykle słabe. Ale ja bym zmierzył czy nie ma drobnego zwarcia , które powoduje uciekanie prądu w czasie postoju. Wszystko co ucieka powyżej 0,5 Ampera jest już powodem do sprawdzenia. Może być wadliwy przekaźnik, ja tak miałem. Wymiana i prąd nie ucieka. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts