Skocz do zawartości

Płyn Do Chłodnic, Jaki?

benusso

Rekomendowane odpowiedzi

Spoko spoko

Temat nie jest zamkniety

Wlasnie mnie zaitrygowal ten niby syf

Syf to robi plyn chlodniczy a nie woda destylowana

Kompa chlodze woda i mam porownanie

Na WD bylo OK a na plynie chlodniczym zebral mi sie jakis osad na blokach wodnych

Chust wie co to jest

Ja wiem ze to nie jest forum komputerowe, ale dzieki przezroczystym TOPom widze co sie dzieje.

Plyn chlodniczy musi byc w sprzecie ze wzgedu wlasnie na temperature wzrenia

i nie ma to tamto

No chyba ze ktos chce zagotowac sprzet :smile:)))

"Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe,
ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..."

może nie ten co potrzeba lub miedź z alu pomieszana

do chłodnic amelinowych jest 5/6 rodzai płynu, może wystarczy zmienić na bardziej ochronny ale to się wiąże z wymianą wszystkich uszczelek i kilkukrotnym płukaniem układu, nie są zamienne

Bus, bagażówka

stała trasa Łódź-Paryż(F)-Łódź

663-231-860

"-Gratulacje, rozbił Pan bank! -a ja tylko pociągnął..." Proszę nie wszczynać karczemnej awantury :biggrin:

TAK JEST psze Pana Koper :P

Fakt, cała sytuacja tak mnie rozbawiłą... znaczy jedno stwierdzenie że nawet jak zmywałem to parskałem śmiechem... Lusiu, musiał aż sobie z tego sygnaturke zrobić... bo faktom trudno zaprzeczyć :smile:

Co do płynu, Bulba ma racje... Z płynu wydziela sie chyba glikol i robi taki biały szlam/maź w układzie. Ale zato woda jak nie jest destylowana to zostawia kamień.

...