Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Każdy z was miał pewnie coś takiego"kurde gdybym mogła/mógł to przewidzieć pewnie by się nie zdarzyło"

Chciałbym abyście opisali wasze sytuację i dzisiejsze wnioski co bym zrobiła/zrobił dziś aby to się nie stało.

Z góry dzieki

Opublikowano (edytowane)

no ostanio to mnie nawet za to policja złapała.

Padał descz, było mokro. Wyjezdzałem sobie z źródłowej bodajże na Pałki. Chciałem skręcić w lewo odrazu, ale postawili między skrajnie prawym pasem a środkowym taki śpiący policjant z gumy. 

Wiedziałem że to będzie trudne, ale ... ja nie dam rady przejecać pod kątem ok. 45% po gumowym śpiącym policjancie w deszczowy dzień :biggrin: ?? (chociaż wtedy nie wiedziałem że to z gumy :biggrin:

No, nie dałem :biggrin:

wstałem i odjechałem, troche to zajęło, a później "ijo ijo ijo ijo". Panownie mnie poinformowali, że tam się nie jedzie pod prąd, a ja wielkie oczy ze zdziwienia o co kaman :biggrin: Wyjasniliśmy, że motór stał pod prąd bo tak go podniosłem :biggrin:

Wniosek prosty - jak wiesz że nie dasz rady, to nie próbuj się przekonać że dasz  :hihi:

PS. Pan Policjant ma do sprzedania fazerka  :riding:

Edytowane przez Darek_Lodz (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

nie piłbym tyle na jednej imprezie w podstawówce, bo potem zdychałem 3 dni, i tańczenie z fajną koleżanką mi przepadło ;)

to zdychanie do przeżycia, ale potem plułem sobie w brodę o to tańczenie... :unsure:

o takie historie Ci chodziło?

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Opublikowano

nie piłbym tyle na jednej imprezie w podstawówce, bo potem zdychałem 3 dni, i tańczenie z fajną koleżanką mi przepadło ;)

to zdychanie do przeżycia, ale potem plułem sobie w brodę o to tańczenie... :unsure:

To wolny kraj pisz stary co chcesz,

PS:temat jest o moto,ale o kobietach też może być.Też lubię,ważne abyś opisał do jakich dziś wniosków doszedłeś.Pewnie jak znam życie tańczyć do dziś się nie nauczyłeś ;)  

Opublikowano

otóż to! (wolny kraj, no i nie lubię tańczyć - pewnie temu też nie umiem za bardzo ;) no ale nie można być dobrym we wszystkim.)

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Opublikowano

a co sie stalo, opisz moze to bedzie latwiej komentowac

że mam  napisać co się stało mi ?

Ja jakoś na razie nie miałem jakieś dużej gleby...

Raz prawię leżałem ale udało mi się jakoś uniknąć :wjeżdżałem na parking sklepu i zapomniałem że to taki żwirowy,zorientowałem się dopiero jak zacząłem hamować że coś jest nie tak,

puściłem hamulce w sumie to chyba jakoś hamowałem dwoma,odbiłem lekko w lewo i opony złapały asfalt co pozwoliło nad odzyskaniem kontroli nad moto.

Drugi raz już nie udało mi się uniknąć smaku asfaltu położyłem się przez własną głupotę: 

Idąc do sklepu zdjąłem kask ,wyjąłem kluczyk ze stacyjki i mówię dobra to jest ten dzień kiedy zapnę moto na blokadę przedniej tarczy.

Bo wiedziałem że będę dłużej w sklepie bo spore zakupy takie spożywcze do domu.Gorąco było zgrzałem się jak to w lato jak się nie jedzie. 

Nie mogłem zapakować tych zakupów za dużo ich po prostu było a i zostało mi pudełko lodów i  zapiłem je na te boczne torby od góry siatką. 

I co wszystko, wszystko ...kask na łeb rękawice na ręce zapalam,macam ręką czy wszystko się jakoś trzyma zapinam jedynkę. 

Mówię dobra zdążę przed puszką skręciłem koła odkręcam odrywam nogi  i gleba.

Przypominało mi się dopiero jak leżałem że nie zdoiłem blokady z tarczy.

I mówię a pod siedzeniem mam tą linkę do tarczy aby pamiętać. 

Dzięki temu że miałem tych zakupów w tych bocznych torbach  tak dużo że one przyjęły większość ciężaru udo miałem lekko sine. 

Pomysł tematu był taki aby każdy coś napisał co pomogło by uniknąć danych sytuacji .

W moim przypadku pośpiech,

Myślę że że to on powoduje podobne zdarzenia,

Opublikowano

Niczego nie żałuję :biggrin:

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Lat temu ze 20 na 3,5t. busa zapakowałem 3t. ładunku.

Efekt był taki że na al. Włókniarzy przy awaryjnym hamowaniu zgarnąłem jeszcze 3 osobówki.

Na szczęście nic nikomu się nie stało (tylko trochę pogiętej blach).

I teraz tak, żałuję że doszło do tego zdarzenia, ale z drugiej strony nauka nie poszła w las :smile:

Nie spieszy mi się, ale lubię jeździć :smile:

Opublikowano (edytowane)

też tak miałem w liceum, tyle że nie chodziło o tańczenie... do dzisiaj nie mogę sobie tego wybaczyć :-)

Edytowane przez Rebel (wyświetl historię edycji)

Live slow!!!