Smoozi Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Cześć, ostatnio trzykrotnie tankowałem na najbliższej miejsca zamieszkania stacji - tak się złożyło. Padło na Bliską (na przeciwko M1) . Chwalili, że mają 98 w cenie 95. Oto co spuściłem z baku po 3 tankowaniach, i przymusowym pchaniu motocykla ponieważ zwyczajnie zgasł na środku drogi... Reszta 'benzyny' trafiła do baniaka, ale stan jak w przedstawionej próbce. 0 Cytuj Lewa w górę i bezpiecznie do celu!
Nameless Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 No nie wygląda to fajnie. Ciekawe, czy wystarczy nalanie dobrego paliwa, czy trzeba jakoś przepłukać? No i miejmy nadzieje, że nic się nie uszkodziło od tego syfu.Ostatnio też tankowałem 98 w cenie 95, ale na Orlenie, więc nic nie było. Facet powiedział, że pozbywają się zimowej benzyny, stąd takie wyrównanie cen.A przy okazji to nie odczułem żadnej różnicy, ani w mocy, ani w spalaniu (choć może nawet +0,2) , więc więcej nie tankuję 98 0 Cytuj
Dann Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 po takiej benzynie to gaźniki chyba do czyszczenia ? 0 Cytuj Nie mam siły, by wstać, nie mam siły, by iść.Nie mam siły, by grać,nie mam siły, by żyć.Eksploduje mój mózg,atakuje mnie chłód.Zasypuje rój gruz,to rujnuje mnie znów,ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr,
Smoozi Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 spuszczenie do zera z baku, nalanie normalnej 95, 30 min piłowania żeby łaskawie odpaliła ( w międzyczasie wykręcenie i wyczyszczenie mokrych świeczek) , 20 min modlenia się żeby weszła na normalne obroty a jak odpaliła łaskawie to troche przedmuchana... mam nadzieje że pomogło na dłużej. Dowiedziałem się że mają nieszczelne zbiorniki z benzyną i wody gruntowe wchodzą ( o zgrozo) a 98 ma wartość 74 oktany... poszukam w necie i podepnę sznurek do stronki. A tych co tak robią z paliwem to... 0 Cytuj Lewa w górę i bezpiecznie do celu!
preker84 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 co za dziady 0 Cytuj 504635425
Suchy-wolk Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 To bardzo nieładnie z ich strony, co to kur.. jest http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/confused.gif Natomiast doświadczyłem miłego dla oka paliwka ze stacji Orlenu przy Wycieczkowej - przejrzyste na wylot 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl
Macix Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Na takie stacje warto kontrole wysyłać 0 Cytuj
Piotr Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 pozostaje BP tudzież Shell... czasem tankuję również na Lukoilu i też jest OKOrleny omijam - w zimę zatankowałem auto (diesel) i ów ropa zamarzła w filtrze paliwa... skoro chwalą się że mają zimowe paliwo a później okazuje się że jest to jednak przejściowe to ja dziękuję. 0 Cytuj
Smoozi Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Natomiast doświadczyłem miłego dla oka paliwka ze stacji Orlenu przy Wycieczkowej - przejrzyste na wylot Może nalali więcej denaturatu do związania wody niż benzyny ;D 0 Cytuj Lewa w górę i bezpiecznie do celu!
cichy Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Na Twoim miejscu pojechałbym tam i zrobił niezły dym 0 Cytuj
Dann Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Ja tez bym im zrobił mała zadyme ..albo jakis expres czy tvp3??? 0 Cytuj Nie mam siły, by wstać, nie mam siły, by iść.Nie mam siły, by grać,nie mam siły, by żyć.Eksploduje mój mózg,atakuje mnie chłód.Zasypuje rój gruz,to rujnuje mnie znów,ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr,
Krzysztofor Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Popieram przedmówców, jak śmigam połodzi to tankuje na tylko jednej stacji i niegdy nie mialem problemów lukoil na przeciwko portu, ogólnie omijam inne stacje. Chyba że tak jak dziś rezerwa już była i Bp (niestety) witaj 0 Cytuj LwG!!!
Lans Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Ja wszystkie pojazdy tankuje na Orlenach, a robię to codziennie i nigdy nie miałem żadnego problemu. Zarówno LPG jak i benzyna. Także ORLEN mogę polecić. 0 Cytuj
Konrad85 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Na Twoim miejscu pojechałbym tam i zrobił niezły dym może pojedziemy i zrobimy zadymę? 0 Cytuj
ajejman Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 wydaje mi sie,ze zrobili taka promocje 98 w cenie 95 aby sprzedac to co zalega im w zbiorniku i nalac swiezej wachy...Szkoda tylko,ze naszym kosztem. 0 Cytuj
działkowy emeryt Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 no to działaj!http://www.uokik.gov.pl/zgloszenie_paliwa_zlej_jakosci__formularz.php 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest...
Krzysztofor Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 może pojedziemy i zrobimy zadymę?The ring of Fire!!! 0 Cytuj LwG!!!
Aidekk Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Dopóki wszyscy nie zaczniemy zgłaszać takich stacji to z każdego z nas kto tam zajedzie będą robić jelenia. Wysyłaj formularz i niech tam zajadą 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
Michał Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Znajomy ma Audi a6 w dieslu z 2008 roku,zatankował na Shellu na rogu rydza i przybysza.Po wyjechaniu ze stacji i przejechaniu około 300 metrów auto stanęło.Poszła pompa paliwa koszt 18 tysięcy.Poszedł na stacje a panowie bez żadnego tłumaczenia wyciągnęli polisę i kazali iść po odszkodowanie,czyli musiało to być nie pierwszy raz.Od shella trzymam się z daleka. 0 Cytuj
Tomi Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Nawet jeśli zgłoszenie zostanie przyjęte i nawet jeśli sprawa trafi do sądu to i tak jest to bardzo trudne do ustalenia czy paliwo nie było później tankowane na innej stacji. Jedynym wyjściem jest pokazanie przebiegu tras na GPS-ie. Tylko w ten sposób można udowodnić, że to była TA stacja.Na tvn turbo był niedawno program o tym, że jacyś przedsiębiorcy tankowali na BP (!) diesle i im paliwo zamarzło przy -25 stopniach C. A informacja była, że uszlachetniacze w paliwie są do -40 stopni.Ze stacją wygrał tylko ten gość, który miał w samochodach GPS do kontrolowania floty aut.Można próbować walczyć, ale ciężko cokolwiek udowodnić. 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007
Rekomendowane odpowiedzi