Majka11 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 metzeler robią dobre gumy na M3 ganiałem i przypadły mi do gustu choć by Aprilia RSV4 wychodzi w serii na Metzeler Racetec która jest prawie identyczna jak Pirelli Diablo Supercorsa a jednak jak zajedziesz na Poznań to większośc na Supercorsach gania fakt może trochę przesadziłemz tymi Conti , ganiałem na jakichś i tak się to dziadostwo ślizgało , qmple co ogarniają temat tez mówili że lipe robią i o slickach też tak mówili , może jest tak jak mówicie że akurat ta im wyszła osobiście z tego wybrał bym SportSmarty ale to wszystko zależy kto i jak wykorzystuje szpeja 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 (edytowane) W mojej Niuni zamierzam wymienić oponki nie na już ale przed wakacjami będę chciał to zrobić, myślę nad używkami z dobrym bieżnikiem i młodym dot. Będę polował żeby kupić taki sam model na przód i na tył ale ciężko tak trafić przy używkach, tutaj pytanie jaka jest i czy wgl jest różnica jeśli np. na przodzie mam Continental a na tyle Dunlop ? Oczywiście rozmiar opony taki jak zaleca producent. Edytowane 24 Kwietnia 2013 przez Suchy-wolk temat przenieisony (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vader Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Różnice mogą być w przyczepności oczywiście ale nie zależnie od marki tylko raczej od modelu opony. Jak już tak to raczej nie mieszaj sportów np z turystykami i dobieraj twardością. Na ulicę to powinno Ci spokojnie wystarczyć. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 To zrozumiałe, że będę szukał opony sportowej na przód jak i tył - słuszna uwaga Lord. Na torze nie jeżdżę, a jeśli już odwiedzę to sporadycznie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 W aucie musi być na jednej osi taki sam bieżnik. Tu ten problem nie występuje ;-) Kupuj co chcesz. Byle było możliwie najlepszej jakości. 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BobeQ Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Podepnę się pod temat, też planuje zakup opon do Suki. Nowy komplet trochę przeraża mnie finansowo i mam pytanie czy na taki używanych oponach można by pośmigać bezpiecznie jakiś czas?http://allegro.pl/opony-bridgestone-bt-23-sport-120-70-17-150-70-17-i3178692179.html 0 Cytuj Motocykle , samochody to dla większości ludzi maszyny do przemieszczania się z punktu A do punktu B. Ale dla takich jak ja to coś więcej, silnik jest jak drugie serce a, akumulator, rozrusznik, przerywnik, cewka, świece są jak respirator, który ciągle to serce przywraca do życia i nie da się tego wszystkiego opisać słowami bo to jest miłość i pasja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renpa1971 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Nie bierz tego latanego kapcia 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Nie bierz tego latanego kapcia uzasadnij swoja wypowiedź. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka11 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Andrzej pamiętaj że jak założysz inny przód i inny tył to pamiętaj że będzie różnica w dogrzaniu tzn, będziesz czuł że tył CI się nagrzał będziesz chciał pojechać trochę szybicej na winklu a przód nie koniecznie może być dogrzany jeśli już musisz to tak jak ktoś wspominał tylko sport ze sportem ew sport z torową ale nie mieszaj w to turystycznych chyba że uzywasz moto jako turysty to śmiało jakiś komplet turystyczny 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 np Michelin Anakee 3 - ja takie już nie długo założę na Vstroma http://jednoslad.wieszjak.pl/motocykle/315339,Michelin-Anakee-III-nowa-opona-dla-turystow.html 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 (edytowane) http://allegro.pl/pirelli-diablo-strada-120-60-17-160-60-17-2013-i3201059794.html co o tym myślicie? dot 2013 Pirelli diablo można się na nich trochę poskładać? Edytowane 24 Kwietnia 2013 przez AndrzejCBRF2 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka11 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 to takie trochę sportowe turystyczne z przewagą na to drógie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 http://allegro.pl/pirelli-diablo-strada-120-60-17-160-60-17-2013-i3201059794.html co o tym myślicie? dot 2013 Pirelli diablo można się na nich trochę poskładać? Można 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broto Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 do bandita chyba słabo ;/ Potrzebuje laczka tylnego do B6 jakaś propozycja. Wolałbym nówkę kupić, a w temacie opon to ja leże po całości 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Majka11 to co byś polecił jeśli chodzi o najlepszą przyczepność ale do jazdy na ulicy. W linku jaki podałem odpowiada mi cena dot i sama marka nie jest zla. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka11 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 sportowe : Mezteler M3,M5 , Pirelli Diablo rosso , Dunlop SportSmart , Michałki pilot powe zwykłe lub 2ct , idzie teraz wyrwac nowe taniej wyprzedaże starych Dotów wszystko kwestia ceny a jak wiadomo opony do moto są w h*j drogie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Italiano Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Majka11 ma racje: opony sa drogie ale sa tylko dwa rozumiemy sie tak? Dam linki ktorzy mi pomagali na wybor: http://www.gommeblog.it/pneumatici/pneumatici-moto/199/scegliere-pneumatici-moto/ [po wlosku ale kumasz opony nie? (sportowe, turyst, i tak dalej)] http://www.moto-opinie.info/?action=show&cat=3&sub1=1&marka=99 http://www.motocykl-online.pl/artykuly/test-opony-sportowe-120-70-zr-17-i-190-55-zr-17 http://www.motoactive.it/index.php/strada/78-quale-pneumatico-stradale-scegliere.html [bardzo fajna strona, tyle ze po wlosku - ale moge pomoc!] 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka11 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 sportsmarty to naprawdę dobre gumy z dadatkami na torowe ( wystarczy upuścić powietrza ) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrzej Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Miałem kupić Sportsmarty ale trafiły się Pilot Power 3 za dobre pieniądze 0 Cytuj wolę dwieście po mieście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Majka jak będę kupował już nowe to chce dot 2012 lub 2013 wole nawet już dołożyć ale mieć swierze. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka11 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 no to musisz szykować z tysiaka 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broto Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 ja to się zastanawiam nad tymi laczkami http://allegro.pl/dunlop-sportsmart-160-60zr17-69w-tl-2012-rok-i3166029290.html 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka11 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Broto wszystko zalezy do czego moto używasz 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broto Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 jak narazie to jedynie dojazdy do pracy, później jak już będzie cieplej to jakieś dalsze trasy. Nie chce się składać w zakrętach na kolano, ale na moich gumach mam uczucie jakbym zaraz stracił przyczepność więc coś tu nie bangla. tylną gumę chciałem do 300 wyłapać, ale widzę może być ciężko z nówką. Te sportsmart dla mnie to 150 zł używka była, ale nie wiem czy warto wpadać na używkę 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka11 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 przemyśł czy warto pchać się w sportową gumę 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi