Jędrzej Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Michelin Pilot Power 2ct polecają wszyscy którzy na nich jeździli. Trzymają bardzo dobrze nawet na mokrym. Niestety przy ostrej jeździe nie wystarczają na długo. Ja zaryzykowałem i kupiłem Michelin Pilot Power 3. To nowość i ciężko znaleźć jakiekolwiek opinie na ich temat. 0 Cytuj wolę dwieście po mieście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dann Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 (edytowane) Ja troche wertowałem info o oponach i wszystko zalezy jaki styl jazdy cię interesuje? Jest wiele opon dobrych i bardzo dobrych mówimy o nówkach DUNL0P ,CONTINENTAL,MICHAŁKI ,BRIDGISTONE ZA ta kase co podałes to Pilot /pilot2ct ,d209,continental sportatac... MAsz tu trochę porównań opon motocyklowych http://www.motocykl-online.pl/artykuly/test-opony-sportowe-120-70-zr-17-i-190-55-zr-17 http://www.motocykl-online.pl/artykuly/Opony_sportowe_12070_ZR_17_i_19050_ZR_17 i wiele więcej znajdziesz u wujka google..ale nie raz dobrze poczytac fora motocyklowe w temacie opon ,jakie wybrac etc Edytowane 3 Marca 2013 przez daniel33650 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Nie mam siły, by wstać, nie mam siły, by iść.Nie mam siły, by grać,nie mam siły, by żyć.Eksploduje mój mózg,atakuje mnie chłód.Zasypuje rój gruz,to rujnuje mnie znów,ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taalek Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Jędrzej, a jak te 3 się u Ciebie sprawują długo je masz? 0 Cytuj weselezaxszammyfacebook firma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrzej Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Jeszcze nie wiem. Dopiero je kupiłem. Może w weekend będę już mógł coś na ich temat napisać 0 Cytuj wolę dwieście po mieście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xanton Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 (edytowane) Poproszę o opinię, który z zestawów polecacie 1. http://moto.allegro.pl/metzeler-m3-130-70-16-180-55-17-promocja-2012-i3072810967.html 2. http://moto.allegro.pl/130-70-16-180-55-17-continental-sport-attack-krk-i3074675179.html I dzięki z góry za opinie! Ewentualnie co Wy byście brali Edytowane 6 Marca 2013 przez xanton (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julka Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 użytkuję Michelin Pilot i jestem zadowolona.Ale poczytaj, bo Continentale też nieźle wypadły w teście:http://www.motocykl-online.pl/artykuly/Opony_sportowe_12070_ZR_17_i_19050_ZR_17 o Metzelerach słyszałam parę niepochlebnych opinii dotyczących zachowania na mokrym. 0 Cytuj Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Xanton czytałem ostatnio akrykuł, porównanie opon Conti wypadły lepiej ( nie mogę teraz znaleść linka ponieważ przeglądałem to w pracy) Aczkolwiek te różnice są bardzo śladowe typu kąt nachylenia jednej do 27,3 drugiej 27,8 hamowanie też z różnicą dopiero po przecinku. Także ciężko tutaj stwierdzić co lepsze. Myśle ze z obydwu kompletów będziesz zadowolony.Pozdrawiam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dann Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Michał metzelery wybij sobie z głowy..ja mam taka conti na przodzie 16 i nie narzekam na prawde..deszcz , słońce daje radę..w miarę się szybko grzeją , a wzór bieznika mi się podoba unikalny jest 0 Cytuj Nie mam siły, by wstać, nie mam siły, by iść.Nie mam siły, by grać,nie mam siły, by żyć.Eksploduje mój mózg,atakuje mnie chłód.Zasypuje rój gruz,to rujnuje mnie znów,ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzejdzej Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Co do Conti ja osobiscie posiadam Road Attack 2 i jestem z nich zadowolony. A z tego co wiem to te sporty szybo ci się wykończą bo są z bardzo miękkiej mieszanki.. na pewno lepiej się kleją od moich ale z trwałością gorzej.... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dann Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 na pewno lepiej się kleją od moich ale z trwałością gorzej. Coś za coś nie ma tak dobrze...albo trwałość albo dobre latanko 0 Cytuj Nie mam siły, by wstać, nie mam siły, by iść.Nie mam siły, by grać,nie mam siły, by żyć.Eksploduje mój mózg,atakuje mnie chłód.Zasypuje rój gruz,to rujnuje mnie znów,ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 (edytowane) Tu macie swieży test opon (sześć zestawów o szerokości 120 i 180 mm). Nie ma sensu patrzeć na testy z 2009 roku. Od tego czasu troszkę się pozmieniało... Szkoda, że nie ma świeżego testu opon sportowych. http://www.motocykl-online.pl/artykuly/test_opon_turystycznych Edytowane 7 Marca 2013 przez Tomi (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOPERNIK Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Witam co myślicie o tych oponach może ktoś już na nich latał jakieś porady .opinie ??? dziękuję http://allegro.pl/komplet-metzeler-mez1-120-60-17-z4-180-55-17-nowe-i3073095267.html 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 MeZ1-ki to sportowe opony o niczym nie wybijającej się konstrukcji ani właściwościach - kiedyś montowane nawet fabrycznie do Hondy VTR SP2... dawały radę, dość miękkie, z przyzwoitym grip'em i niewielkim momentem prostującym. Tutaj - przednia opona to staroć - możesz zrobić sobie z niej kwietnik, nad tylną możnaby się jeszcze zastanowić... ale jest wiele znacznie nowocześniejszych opon o lepszej konstrukcji i właściwościach Bardzo fajna tendencja u sprzedawców opon - jak opona jest nowa, to cena z kosmosu - zaporowa, później z biegiem lat taniej nieco, a jak już wiekiem kapeć nadaje się do wózka ręcznego dla złomiarzy, to sprzedają w cenie opony skuterowej, byle komuś upchnąć boba... jakie to polskie... :cry: 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomkrk Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Witam wszystkich,Mam prośbe o opinię o gumach. Mam yamahe fazer FZ6, myślę nad pirelli diablo strada, albo michelin pilot road, ale znalazłem Cintinentale Conti Motion: www.oponyturbo.pl/advanced_search_result.php?keywords=2012%2F2013&x=0&y=0 Do mojego grata podchodzi 120/70ZR17 i 180/55ZR17, więc by pasowało, cena wypasiona, doty świeże.szukam czegoś no raczej taniego, a że jeżdżę spokojnie to wydaje się że starczą - co sądzicie? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 każde z w/w będą dobre. Oryginalnie miałeś tam pewnie Battlaxy BT020 - ale to dokładnie ta sama klasa opon. Jak cena Ci odpowiada - bierij 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angelikapa Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 też mam yamahe fz6 i polecam pirelli diablo strada, chociaż te z linku wydają się spoko no i ta cena 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztoFu Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 (edytowane) Jakby się trafiły w fajnej cenie to do zestawienia dorzuciłbym jeszcze Dunlop RoadSmart 2 Edytowane 17 Marca 2013 przez KrzysztoFu (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicram Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Ja polecam pirelli Angel bardzo dobrze opony , spokojnie zrobisz na nich 10 000km... mówię o tyle bo przód na dużej , nie są tanie , ale świetnie wyglądają, dobrze się trzymają - poczytaj 0 Cytuj ==============================Mercedes CLA 45 AMG Klub Polska - MV AGUSTA DRAGSTER RR 2016 - Aprilia RSV4 2014 SC-Project - Suzuki GSXR 1000 K6 RaceFIT- Honda CB1000R 2009r PCIII, GP RACEFIT- Buell 1125 CR 4000KM- Yamaha FZ1 15000KM - crash- Buell XB12S- Suzuki GSX-r 1000 K2 15000KM- Suzuki GSX-F 600 12000KM https://www.youtube.com/user/nicram82b YouTube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Testy opon:http://www.motocykl-online.pl/artykuly/test_opon_turystycznych_cz_IIhttp://www.motocykl-online.pl/artykuly/test_opon_turystycznych_cz_III 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arteklik Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Jeżdżę na S20 od poniedziałku do dzisiaj w sumie niecałe 600 km i na razie co mogę powiedzieć to: -szybko się nagrzewają -zaskakująco dobrze radzą sobie na mokrym Niestety o trwałości można pogadać na jesieni. Ceny na oponeo zachęcające 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka11 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Testy opon: http://www.motocykl-online.pl/artykuly/test_opon_turystycznych_cz_II http://www.motocykl-online.pl/artykuly/test_opon_turystycznych_cz_III hahaha rozjebał mnie ten test Continetal 2 miejsce hahah , Conti nawe slicków nie robi dobrych nie miałem okazju ganiać na S20 więc sie nei wypowiadam SportSmarty przed ostatnie miejscie - bozeee kto robi te testy jak dla mnie podium - 1 albo 2 miejscie Metzelerki ostatnie - jak dla mnie około 3 miejsca takie testy to o kant tupy potłuc pozdro 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Majka chyba trochę przegiąłeś, że Continental robi takie ch*owe opony. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka11 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Majka chyba trochę przegiąłeś, że Continental robi takie ch*jowe opony. swoje wiem osobiście z tej 6 wybrał bym SportSmarty albo Metzelerki , bardziej na + SportSmarty 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vader Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 hahaha rozjebał mnie ten test Continetal 2 miejsce hahah , Conti nawe slicków nie robi dobrych nie miałem okazju ganiać na S20 więc sie nei wypowiadam Nie wiem czy zauważyłeś ale Conti w teście punktował głownie na drodze a nie na torze.. Co do SA2 to b dobra oponka wg mnie. Każdy może mieć własne upodobania ale wg mnie zdecydowanie przewyższa, niektóre modele dunlopa a sportsmarty są porównywalne z nią. Każdy producent ma lepsze i gorsze gumy a marka niczego nie gwarantuje.. przykładem może być beznadziejny Qualifier ( nie mylić z dwójką). 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Italiano Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Ja kupilem Metzeler M5 i duzo czytalem na temat po polsku (nie popularne opony jeszcze tu), po wlosku i po alngielsku ... Moj kusyn ma Qualifier II, drugi kusyn ma Continental i sa zadowoleni ... ja M5 bo nie maja 2-warstwowe gume, skielet jest modulowy (mieko-twardy) - malo zakrety dla mnie na codzien, wiec opona moze sie robic plaska i nie chce to ... Poczucie na razie przez 50km mam dobre, chociaz nie probowalem na ostro ... Kupilem komplet za 915zl rok 2012, wiec ... dobra cena! Maja narysowany numery nachylenia 1-2-3-4-5 i slon (elephant) i pokazuja ile nachylasz ... ja juz jestem na 3 pozycja i 2 razy jezdzilem ... wiec dla mnie trzymaja bardzo dobrze ... Wiecej moge powiedzic za kilka m-cy kiedy mam nadzieja prowadze motor coraz lepiej na zakreta ... Ah, i trwaja ok. 8000km (niektore dali rade do 10000km!!!) jesli nie uzywasz na torze, i rowno sie uzywaja (prod i tyl) - to wedlug czytania w internecie ... Tyle na razje ode mnie Po prostu kompromis cena/drogi w Polsce/moj styl jazdy/trwalosc/material/sucho-mokro/tor-nie tor/opinie uzytkownicy Podobny Continental, Pirelli i Michelin jak wyzej w tabeli ... Ostatnio: Metzeler M3 byly naprawde dobre opony i kto mial to potem sie chwalil kiedy kupil M5 ... wiec progres jest Mam nadzieje ze pisalem to w miare jasny sposob (moge po angielsku jesli nie rozumiesz jak pisze!) Pamietaj to ze co nie jest popularny w Polsce to nie znacze ze jest do d*py ... M5 sa bardzo popularne we Wloszech ... Jak FZ6 jest popularny motor tutaj a we Wloszech nie - u nas (Italia!) Ducati, Aprilia, MV Agusta, i tak dalej ... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi