jaquzie Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 chyba bym je od razu do kosza wywalił 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kama95 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 No dlatego chce zmienic i nie wiem na jakie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Do normalnej jazdy wystarcza opony sportowo turystyczne w mlodym dotem to wszystko, nawet na takich mozesz sobie skladac sie na kolano. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaRRcin Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 pilot road 2 mam w 120tce i 190tce i klei sie jak porąbana. Przy malej i duzej predkosci. Na deszczu jeszcze nie przetestowana ale czytajac przed zakupem podobno lepiej niz na suchej wiec polecam. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 (edytowane) zadna opona nigdy nie bedzie kleic sie lepiej na mokrym niz na sluchym, nie zrobiono takiej jeszcze. Edytowane 19 Kwietnia 2014 przez AndrzejCBRF2 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaRRcin Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 chodziło mi w porównaniu do innych opon 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mavver Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 (edytowane) Witajcie,postanowiłem kupić nową oponę do mojego rumaka. Zdecydowałem się na Metzellera - mam teraz taką, wydaje się być ok i cena też przystępna.http://www.oponylux.pl/skapiec/opony-motocyklowe/opony-metzeler-sportec-m3-110-70-r-17-54w-1590200.htmlRok produkcji: 2012.Co sądzicie o cenie?Brać?Czy może nieco taniej: http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?dsco=132&m_s=1&Cookie=ceneo_moto&details=Ordern&typ=R-128031&ranzahl=4&nichtweiter=1&pk_campaign=ceneo_moto&wt_ref=http%3A%2F%2Fwww%2Eceneo%2Epl%2F1314079&ID=ceneo_moto&wt_t=1399289065000 Edytowane 5 Maja 2014 przez Mavver (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj „Żeby być motocyklistą nie wystarczy benzyna w żyłach, potrzebny także olej w głowie” Zapraszam na mojego bloga: www.mankut.blog.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 110-tek jest mało i jest dużo mniejszy wybór niż 120 a ceny niestety z kosmosu. Cena dobra a opona firmówka... ja bym brał i się nie zastanawiał. Dot dobry, w 2-3 lata na pewno ją skończysz więc co tu gadać. 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thebestof78 Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 (edytowane) ja miesiąc temu zakładałam pirelli diablo rosso 2 i kosztowała 317 zł więc ceny które masz chyba nie są złe Edytowane 5 Maja 2014 przez Thebestof78 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mavver Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 (edytowane) Dobra, wybór ograniczę do dwóch producentów:-Dunlop Sportmax Qualifier F-Metzeler Sportec M3Dunlopa mogę mieć troszkę taniej. Co możecie powiedzieć o tych oponkach w kwestii przyczepności i żywotności?O Metzelerach teraz doczytałem, że ich żywotoność pozostawia trochę do życzenia, i lubią pękać po bokach, ale przyczepność mają bardzo przyzwoitą.Dunlopy byłyby żywotniejsze?Teraz nasunęła mi się wątlpliwość - nośność 54 - tj. 212 kg będzie wystarczająca na przód dla FZS 600? Jeżdzę raczej agresywnie, czasem w dwie osoby (ja 85kg, koleżanki 50-60) Edytowane 5 Maja 2014 przez Mavver (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj „Żeby być motocyklistą nie wystarczy benzyna w żyłach, potrzebny także olej w głowie” Zapraszam na mojego bloga: www.mankut.blog.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMmaciek Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Sporttec M3? Przecież już kilka lat jest M5 ,a w tym roku maa wyjść następca M piątki:). Do do M3 sie nie wypowiem, ale M5 mam na tyle od zeszłego roku. Przejechałem na niej z 5kkm, i może jeszcze drugie tyle przetrwa, ale ja mam wolny sprzęt co opon nie demoluje. Na bokach nic nie pęka. Co do przyczepności.... Na mokrym nie ma tragedii, na suchym jak jest chlodno to często n.a wyjściach z zakrętów mi tyłkiem zamiata, a mam aż 50 kucy:P 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mavver Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 (edytowane) To znaczy ja potrzebuję opony na przód.Obecnie mam komplet Metzelerów (ale inne modele) i jestem średnio zadowolony. Metzeler na tyle, owszem może i jest żywtony, ale przyczepność kiepska, często d*pą mi rzuca, nawet po przejechaniu kilku km w ciepłe dni, gdzie opony powinny się już ładnie kleić. Pewnie kwestia mieszanki. Edytowane 6 Maja 2014 przez Mavver (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj „Żeby być motocyklistą nie wystarczy benzyna w żyłach, potrzebny także olej w głowie” Zapraszam na mojego bloga: www.mankut.blog.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 A może sprawdzi ciśnieńe 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 a może zawieszenie ch... ustawione 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mavver Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Dobra, zrobiłem sobie listę fajnych oponek - są to średnio-twarde mieszanki, dzięki czemu dobrze się kleją i nie zużywają jakoś mega szybko. Pirelli Angel ST Pirelli Dibalo Rosso Pirelli Diablo Rosso II Michelin Pilot Road 2 Dunlop Sportmax Qualifier 2 Metzeler Z8 Metzeler sportec m5 Metzeler sportec m3 Michelin Pilot Road 3 Więcej możecie o nich poczytać tutaj: http://www.moto-opinie.info/?action=show&id_produktu=3 Naprawdę bardzo rozjaśnia się temat opon. Jeszcze takie pytanie - na przód FZS 600 mogę spokojnie założyć 120/70 zamiast zalecanych 110/70? 120 jest dużo większy wybór w lepszych cenach. 0 Cytuj „Żeby być motocyklistą nie wystarczy benzyna w żyłach, potrzebny także olej w głowie” Zapraszam na mojego bloga: www.mankut.blog.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Mozesz nawet 130. Pogorszy to prowadzenie. Bedzie się robić jajo na oponie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ice Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 (edytowane) Teoretycznie jest zasada by nie poprawiać fabryki/producenta, a praktycznie miałem okazje jechac FZS na 120 i tył 170 - myślę, że w NORMALNEJ (zależy jeszcze co kto pod tym rozumie) jeździe nie czuć różnicy. Dla mnie jedno i to samo. Może na torze by się coś odczuło. Edytowane 11 Maja 2014 przez Ice (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mavver Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 (edytowane) Ok, zamówiłem komplet Diablo Rosso II, 110/70 i 160/60 17".Dziękuję za pomoc.Zamawiałem poprzez sklep inopony.pl - świetna sprawa, miła, szybka obsługa i podobno sprzedają opony nie starsze niż 24mc Dzisiaj do mnie przyszły i jestem bardzo zadowolony. DOT to 5013 i 0414 czyli jedna z końca 2013 roku, a druga z początku 2014. W dodatku ceny jedne z niższych, a w innych sklepach zazwyczaj roczniki 2012. Super sprawa. InOpony.pl - polecam! Edytowane 19 Maja 2014 przez Mavver (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj „Żeby być motocyklistą nie wystarczy benzyna w żyłach, potrzebny także olej w głowie” Zapraszam na mojego bloga: www.mankut.blog.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tdm850 Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Idąc tropem Mavver'a również zamówiłem tam oponkę. Na razie tył. Metzeler z6. Pojeżdżę trochę i powiem jaki jest rezultat. Teraz jeżdże na batlax 020. Nie mogę ich zarekomendować. na suchym jeszcze jak Cię mogę. Na mokrym się ich boję. Czekam na przesyłkę. Powiedzieli że nie starsze niż 24 mce. Zobaczymy! Pozdrawiam. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3DNAR Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 A ja zamówiłem na Oponeo oponke na przód i tył Michała pilot road 2....róznica jest odczuwalna ale an razie docieram. 0 Cytuj Bednar Moto: https://www.youtube.com/channel/UCQm5eRSQ6IGDfC-RD3k62Ow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek80 Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 (edytowane) Witam. W poszukiwaniu opon wpadłem na Metzeler Sportec M7 RR. Może ktoś na forum już je ma i może coś powiedzieć. Ewentualnie Bridgestone S20 Evo lub Michelin Pilot Power 3. Szukam czegoś co dobrze klei. Będę wdzięczny za Wasze opinie i pomoc. Edytowane 23 Listopada 2014 przez Piotrek80 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ErR Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Chcesz żeby dobrze kleiło to bierz d211 gp racer ... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek80 Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Myślałem nad nimi aczkolwiek trochę drogie. Chciałbym się w 1000 zmieścić ewentualnie kilka złotówek w górę nie aż tyle. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ErR Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 rosso corsa ? metzeler racetec K1 ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek80 Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 rosso corsa dobra propozycja. poczytam troche na necie, zobaczymy. a sam testowałes? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi