witya Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 (edytowane) Witam. Poproszę o opinię co do tego motocykla na podstawie zdjęć i opisu. https://www.olx.pl/oferta/suzuki-dl-650-v-strom-2005-r-CID5-IDl90LS.html#84918f04e7 Ma to być moje pierwsze moto, tak że każda informacja będzie dla mnie cenna. I jeszcze jedno - o co pytać w rozmowie telefonicznej aby nie rozczarować się oglądając na miejscu. Pozdrawiam Edytowane 23 Marca 2017 przez witya (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian85 Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Popatrz na przebieg. Tutaj jest poniżej 2k na sezon. Kto tyle robi turystykiem i to jeszcze w Niemczech? Poza technicznymi uwagami, które na pewno mają bardziej doświadczeni koledzy, zaproponuj spotkanie w jakimś warsztacie motocyklowym, ostatnio kupowałem moto i nie każdy sprzedający przystaje na taką sugestie... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witya Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Masz rację, przebieg jest hmm... problematyczny. Dlatego też mój post tutaj. Natomiast w wielu miejscach na forum spotkałem opinie, że to nie przebieg jest najważniejszy tylko stan i stopień zużycia moto. Swoją drogą jutro przy rozmowie zapytam zarówno o możliwość przeglądu w warsztacie lub serwisie oraz o książkę serwisową i umowę kupna. Tam powinny być wpisy o przebiegu. Czy jest możliwość sprawdzenia po VIN w Niemczech? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit71 Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 "Sprzedaje tylko dlatego że okazał się za wysoki." Już by mi się zapaliła czerwona lampka.To jak kupował był wyższy czy moto niższe??? 1 Cytuj "Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eramus Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 "Sprzedaje tylko dlatego że okazał się za wysoki." Już by mi się zapaliła czerwona lampka.To jak kupował był wyższy czy moto niższe??? Dostał w prezencie pewnie 0 Cytuj " Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szym Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Zawsze może być tak, że kupił spontanicznie bo mu się podobało a potem okazało się, że mu niewygodnie. Ja miałem tak z moją CB500 - usiadłem, było wygodnie. Jak już kupiłem i zacząłem jeździć okazało się że po przejechaniu kilkudziesięciu km, musiałem robić przystanek żeby zejść i rozchodzić bolące biodro. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit71 Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Zawsze może być tak, że kupił spontanicznie bo mu się podobało Spontanicznie to raczej można flaszkę kupić,chyba że ktoś sra kasą to i moto kupi. 1 Cytuj "Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejM Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Spontanicznie to raczej można flaszkę kupić,chyba że ktoś sra kasą to i moto kupi. Nieraz kupuje się sercem nie głową. Mam DL1000 i faktycznie jest wysoki. 0 Cytuj Nie spieszy mi się, ale lubię jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adek Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 (edytowane) Taka sama ściema jak 90% ogłoszeń od ludzi których znam z trasy - " sprzedaję bo nie mam czasu na jazdę " a moto lata 5 dni w tygodniu i kręci 15k w sezonie ;-) Edytowane 28 Marca 2017 przez adek (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witya Opublikowano 28 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 No cóż pozostaje tylko czekać na okazję (a słoneczko za oknem...) albo zaryzykować. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit71 Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Nieraz kupuje się sercem nie głową. Mam DL1000 i faktycznie jest wysoki. Ja to rozumiem, tylko powiedz mi czy kupując moto bo Ci się spodobało i serce szybciej zabiło, nie sięgasz nogami do gleby to taki szczegół??? A później okazja od motocyklisty.Nie wierzę w takie testy. No cóż pozostaje tylko czekać Spokojnie coś znajdziesz.Idź na forum V-Stroma tylko u sprzedających patrz na ilość postów bo handlarze też się rejestrują.DL spoko sprzęt,Viadro też . 0 Cytuj "Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi