Szym Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Witam Kolegów i Koleżanki, Niestety dorzucam kolejny post w stylu "co kupić" , ale dylematy narastają, więc chętnie posłucham Waszych wskazówek. (wrzuciłem tez post do działu "kupie", ale niestety nikt nic nie sprzedaje) Doświadczenie: kiedyś mz, jawa, a ostatni sezon honda cb500 Mój budżet: max 6000 - 6500 Czego szukam: Coś gabarytowo większego bo mam 192 cm wzrostu i chciałbym się "zmieścić". Najlepiej moto niezbyt skomplikowane aby naprawy nie generowały niepotrzebnych kosztów. Moto do miasta 70% i niedalekie wycieczki 30%. Moje typy: Przeglądam, oglądam, czytam...i najbliżej mi do: - Suzuki gsxf - jajko 750 lub 600 - Suzuki gsxr 600 - Bandit / ZR7 / Fazer / Aktualnie obejrzałem https://www.olx.pl/oferta/suzuki-gsx-r-600-srad-97rok-CID5-IDkfTr8.html#331efcff07 a weekend chce jechać obejrzeć https://www.olx.pl/oferta/suzuki-gsx-f-750-jajko-polecam-CID5-IDl2Ive.html#e1a11f04a0 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabzior Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Dopasowanie wzrostu do konkretnego modelu i pozycję na nim sprawdź na cycle-ergo.com/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szym Opublikowano 22 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Świetna stronka , wielkie dzięki 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 stanowczo odradzam do miasta srada, jest to motocykl do szybkiej jazdy, w mieście po 10km odpadną ci nadgarstki, jajko, fazer, bandit, hornet, cbf600 te typy bym polecał 2 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szym Opublikowano 22 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 matthewspl - Co do stylu ciężko mi się określić, ponieważ mam bardzo małe doświadczenie. Na pewno nie jestem ryzykantem bo i brak doświadczenia i wiek już nie ten , ale nie ukrywam, że lubiłem na mojej Cebuli szybciej pojeździć i myślę że agresywniejsza jazda na pewno będzie uskuteczniana jak tylko pewniej się poczuje na 2ch kółkach. Tak samo z zakrętami - muszę uczciwie powiedzieć - jak emeryt , bo brak doświadczenia. kosmaty - kreci mnie srad ale też staram się podchodzić zdroworozsądkowo . Uważasz, że srad przede wszystkim na autostradę a w mieście się nie odnajdę na nim? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek rst1000 Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 (edytowane) A robiłeś cyrkiel na mz'ce lub jawie? ... bawiło Cię to? Edytowane 22 Marca 2017 przez Krzysiek rst1000 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szym Opublikowano 22 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Jak najbardziej Twoja uwaga jest cenna ale...cebule sprzedalem na koniec sezonu i teraz musze kupic cos nowego. Fakt faktem doswiadczenie dopiero zdobywam, dlatego szukam tez motocykla, ktory mi ulatwi zdobywanie warsztatu a nie bedzie maszyna do nieokielznania 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazyy Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 cb500 to super sprzęt do zdobywania doświadczenia akurat miałem jakiś czas pod d*pą ten motorek, trzeba było trochę potrenować właśnie na nim. Szkoda, że się go pozbyłeś. Spokojny charakterem jest bandit 600 z jego legendarną niezawodnością to niezła propozycja. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasus Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 na te k%^&kie leje po bombach w tym smutnym mieście i przy Twoich gabarytach i w tym budżecie to bym się za TDMem rozejżał, a najlepiej na nim posadził. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szym Opublikowano 22 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Cyrkli nie robiłem, bo żaden ze mnie wyczynowiec. Sprzedałem Cebulę ponieważ było mi na niej zdecydowanie za ciasno. Zazwyczaj już po ok. 50 km bolało mnie biodro i musiałem schodzić się rozprostować. To prawda że CB to świetny motorek, i w mieście byłem naprawdę z niego zadowolony. Może z końcem sezonu brakowało mi już trochę mocy, ale jazda w korkach była bardzo zwinna. O TDMie myślałem, ale nie podoba mi się tak bardzo, że wykluczyłem go z poszukiwań 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanski93 Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Cześć,jeszcze do zeszłej soboty miałem identyczny dylematy co ty, pomysłów mnóstwo rad również, pomysł na bandita tdm fazera jajko i co tam jeszcze, powiem Ci to co mi napisał jeden z kolegów z forum: kup to co Ci się najbardziej podoba co będzie Ci sprawiało najwięcej frajdy a reszta to szczegół postaraj się przymierzyć i przejechać każdym modelem który Ci się podoba i podejmij decyzję.Ja kupiłem bandita 600s z 2004r i jestem bardzo zadowolony Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicked1989 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Cześć, ja mam 190cm i 90kg. Jeździłem jajkiem 600 i gabarytowo ok. Z pasażerem też spoko. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szym Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Dziękuje wszystkim za "rozmowę", moto kupione, zrobiony już serwis, więc na najbliższe lata zmian nie planuję ... GSX-F 750 z 2000 roku 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Niezłe jaja. A raczej jajko Foty daj jakieś 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi