pecha Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Hej, moja tablica rejestracyjna uległa uszkodzeniu. Zaniosłem ją do urzędu komunikacji i jego kierownik stwierdził, że rzeczywiście się nie nadaje. Opłaciłem wydanie nowej i dostałem ksero podania o wydanie nowych tablic oraz kwitek za opłatę. Na tym ksero są numery rejestracyjne, które uległy uszkodzeniu. Problem w tym, że mam odebrać nową rejestrację po 30.04 a mam wyjazd zaplanowany na majówkę. Czy można jeździć bez rejestracji tylko z tym kwitem z urzędu komunikacji do momentu odebrania nowej tablicy? Ma ktoś linka do podstawy prawnej w tym temacie? 0 Cytuj
działkowy emeryt Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Hej, nie tylko masz ją mieć, ale masz ją mieć w ściśle określonym miejscu: ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 31 grudnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia (Dz. U. z dnia 26 lutego 2003 r. Nr 32, poz. 262 z późn. zm.) tekst ujednolicony wg stanu prawnego na dzień 1.12.2010ro np tutaj (popatrz załącznik nr 5)http://www.krbrd.gov.pl/prawo/prawo_krajowe_r_war_techn_poj.htm pewien nie jestem, ale w razie kontroli mogą być kłopoty, począwszy od mandatu i zatrzymania dowodu (o ile go masz) na odholowaniu pojazdu skończywszy http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/cry.png 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest...
Suchy-wolk Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zawsze możesz improwizować - dać jakąś tabliczkę/tekturkę z napisami. Tylko nie wiem czy to pomoże. 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl
Siwy Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 ponizej opisano co grozi za brak tablic ( w puszce) i jak mozna od reki zalatwic sprawe... Jak załatwić sprawę w urzędzie? Formalności związanie z wymianą zgubionych tablic rejestracyjnych 0 Cytuj
Micek1968 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Myślę że jak będziesz miał papier w kieszeni a do motocykla przyczepioną własnoręcznie wykonaną tablicę mocno przypominającą (wielkością i kolorystyką) oryginalną tablicę - to nie powinno być problemu ale wszystko zależy na kogo się trafi...Więc bierz kawałek płyty pilśniowej czy blachy, farbki i daj na mszę żeby dobrzy policjanci na drogach stali (albo żeby wogóle nie stali) 0 Cytuj pozdrawiamMicek-----------Yamaha Virago XV 750 ' 1993----------------------Nice to Be Important, But More Important to Be NiceMOTOCYKLE-ZGIERZ.PL
Strozz Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Jadąc do Bełchatowa moja tablica odleciała w kosmos, więc do Opoczna jadę bez... Mam nadzieję że w tłumie łódzkich motocyklistów jakoś przelecę 0 Cytuj www.motormania.com.pl Mój zecioR... http://motocykle-lodz.pl/gallery/image/565-zecior-ready/ ...tak brzmi:
stanany Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 proponuję napisanie na tekturze lub płycie pilśniowej rzeczywistych nr rejestracyjnych w razie zatrzymania do kontroli proponuję następujące tłumaczenie byłeś w miejscowości ........ i tam ci ukradli tablicę rejestracyjną a dojechać do domu musisz 0 Cytuj
bleft-style Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Ja jezdziłem ponad 4miesiące na tablicy zrobionej samemu nie do rozróżnienia z daleka... wydrukowana i za laminowaną a hologram zrobiłem sobie ze starej kasety potem mój brat wziął ja ode mnie bo miał na angielskich tablicach moto i tez trochę pojeździł wiec looz wszystko da rade 0 Cytuj Bleft-Style
Micek1968 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 http://polskietablice.prv.pl/ Tu masz czcionkę, rozmiary i inne potrzebne rzeczy do wykonania samodzielnie tablicy. Wydrukuj na drukarce kolorowej, zalaminuj i w drogę 0 Cytuj pozdrawiamMicek-----------Yamaha Virago XV 750 ' 1993----------------------Nice to Be Important, But More Important to Be NiceMOTOCYKLE-ZGIERZ.PL
jaquzie Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 trafisz na żandarma, to ci dowód zabierze nawet jadąc z oryginalną tablicą np. za głośność :] 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆
Rekomendowane odpowiedzi