kabzior Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Może ktoś polecić dobre i sprawdzone opony letnie do auta? Szukam rozmiaru 205/55 R16. Interesuje mnie przede wszystkim bezpieczeństwo, marki raczej te znane, do powiedzmy 300 zł/szt. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mur67 Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Może ktoś polecić dobre i sprawdzone opony letnie do auta? Szukam rozmiaru 205/55 R16. Interesuje mnie przede wszystkim bezpieczeństwo, marki raczej te znane, do powiedzmy 300 zł/szt. Uniroyal Rainsport 3 Poprzedni 3 sezony na "2" ostatnie dwa na "3" - bardzo porządne opony z mojego punktu widzenia - sporo na nich jeździłem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Ja polece TOYO T1R 2 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 http://www.oponeo.pl/wybierz-opony/s=1/letnie/t=1/osobowe/r=1/205-55-r16Na pewno znajdziesz takie jak ci się spodobają. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabzior Opublikowano 13 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 http://www.oponeo.pl/wybierz-opony/s=1/letnie/t=1/osobowe/r=1/205-55-r16 Na pewno znajdziesz takie jak ci się spodobają. Świetna rada, dzięki. Ogólnie jestem świadom istnienia takich serwisów, niemniej jednak w wybranym rozmiarze i cenie są 392 opony, więc po to pytam żeby poznać opinię kogoś kto używał czegoś konkretnego i poleca, a nie żeby sobie z prawie 400 wybrać coś bo mi się podoba, podczas gdy nie mam o tym zielonego pojęcia. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Świetna rada, dzięki. Ogólnie jestem świadom istnienia takich serwisów, niemniej jednak w wybranym rozmiarze i cenie są 392 opony, więc po to pytam żeby poznać opinię kogoś kto używał czegoś konkretnego i poleca, a nie żeby sobie z prawie 400 wybrać coś bo mi się podoba, podczas gdy nie mam o tym zielonego pojęcia. http://www.oponeo.pl/dane-opony/dunlop-sp-sport-bluresponse-205-55-r16-91-w/111084163 http://www.oponeo.pl/dane-opony/uniroyal-rainsport-3-205-55-r16-91-h#1290706934 http://www.oponeo.pl/dane-opony/hankook-kinergy-eco-k425-205-55-r16-91-v-mfs#111615714 Myślę że do normalnej jazdy jak najbardziej będzie się spisywać. Wiadomo że nowa opona jakiej by nie była firmy jest lepsza od używanej niewiadomego pochodzenia. Do 300 za sztukę na pewno znajdziesz coś odpowiedniego. Ja osobiście od nich kupiłem już różne opony i byłem zadowolony. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazyy Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Pirelli seria P Bridgestone Barum, mieszanka dość śliska lecz prędzej wybuchnie niż zedrzesz bieżnik do zera. Ogólnie ciche opony tych marek dobrze prowadzą się w każdej pogodzie, ale przy barum trzeba uważać z nagłym hamowaniem. Zjeździłem po komplecie. Conti nie polecam znikają w oczach. Dunlop twardy. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuckout2 Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Samochód to nie motocykl a przynajmniej nie taki jak chyba mamy tutaj na myśli ,bo zakładam że jeździsz po mieście z pkt A do B i nie zapierdalasz wyczynowo lub osiągasz zawrotne prędkości. Co byś nie wybrał z przedziału dajmy tego 400 zł czy to Pirelli , Michelin , Nokiany itp. itd. to się sprawdzą. W samochodzie jako amator ,a tym bardziej w takich warunkach , normalnym samochodem , przy normalnej jeździe nie odczujesz różnicy. Zazwyczaj możesz jedynie wywnioskować ,że podczas pewnych prędkości "szumią" czyli są po prostu głośne... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabzior Opublikowano 13 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Samochód to nie motocykl a przynajmniej nie taki jak chyba mamy tutaj na myśli ,bo zakładam że jeździsz po mieście z pkt A do B i nie zapierdalasz wyczynowo lub osiągasz zawrotne prędkości. Co byś nie wybrał z przedziału dajmy tego 400 zł czy to Pirelli , Michelin , Nokiany itp. itd. to się sprawdzą. W samochodzie jako amator ,a tym bardziej w takich warunkach , normalnym samochodem , przy normalnej jeździe nie odczujesz różnicy. Zazwyczaj możesz jedynie wywnioskować ,że podczas pewnych prędkości "szumią" czyli są po prostu głośne... Bardzo wartościowa rada, dzięki Czyli w sumie cokolwiek z przedziału który oznaczony jest na oponeo "premium". To wybiorę sobie żeby były ciche i żeby miały literkę A do hamowania na mokrym i wezmę co będzie najtańsze z tej grupy z premium. Patrzyłem te Uniroyal Rainsport 3 ale mają aż 71 dB w porównaniu do 68. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 (edytowane) Rok temu wymieniałem 2 na przodzie na: DUNLOP SPORT BLURESPONSE ( 205/60 R16 92H ) http://1opony1.pl/p/50395-dunlop-sport-bluresponse-20560-r16-92h W Twoim rozmiarze są po 256 zł/szt.: DUNLOP SPORT BLURESPONSE ( 205/55 R16 91V ) http://1opony1.pl/p/41263-dunlop-sport-bluresponse-20555-r16-91v Jak dla mnie opony bajka, nie dość że ciche to jeszcze spalanie i hamowanie na mokrym mają klasy B i A (klasa A najwyższa) ps. Kupowałem przez net z tego linku co podałem, rok temu było najtaniej (+ przesyłka w cenie), ale możesz poszukać, może teraz mają jeszcze taniej Tylko jak szukasz to patrz na parametry głośność, spalanie, hamowanie i indeksy nośności i prędkości, bo wystarczy inny indeks i leci głośność, albo inny parametr... Edytowane 13 Marca 2017 przez Mario (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Części do samochodów osobowych i dostawczych | Allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arpe Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 od kilku lat tylko te: http://www.oponeo.pl/dane-opony/dunlop-sp-sport-fastresponse-205-55-r16-91-v-mo#134126447 (off top: a na zimę Winter Sport 3D, genialna) 1 Cytuj Lepiej na bitumice niż w botanice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasus Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 205/55/16 to tani rozmiar i multum wyboru, Ale chłopaki tu rzucili w pierwszych wpisach dwie gumy; Uniroyal Rainsport 3 Poprzedni 3 sezony na "2" ostatnie dwa na "3" - bardzo porządne opony z mojego punktu widzenia - sporo na nich jeździłem. Ja polece TOYO T1R Jeździłem na obu (R 2 i 3), w różnych autach od dupowozu po amatorską rajdówkę. Mam sentyment do Toyo, stare proxxesy wyciagnęły mi auto w górach, po deszczu kiedy bajkerowi z przeciwka zakręt poszedł za szeroko, Rainsporty z kolei nawet ludzie na amatorskim ściganiu kładli jako oponę na mokro i dawało to radę. Żeby było bezpiecznie - skłaniam się do Rainsportów, uważam że na polską aurę to opona nie do pobicia. W tym roku do dupowozu, którym żona wozi mojego syna kładę kolejne uniroyale, właśnie dlatego, że na mokrym świetnie trzyma (na suchym zresztą też,ale tutaj to 90% opon daje radę). 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabzior Opublikowano 15 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Żeby było bezpiecznie - skłaniam się do Rainsportów, uważam że na polską aurę to opona nie do pobicia. W tym roku do dupowozu, którym żona wozi mojego syna kładę kolejne uniroyale, właśnie dlatego, że na mokrym świetnie trzyma (na suchym zresztą też,ale tutaj to 90% opon daje radę). Rzeczywiście mają klasę A na hamowanie w deszczu oraz atrakcyjną cenę. Ale aż 71 dB Aktualnie skłaniam się ku Dunlop SP Sport Bluresponse - też A w deszczu, B zamiast C w oporach toczenia i przede wszystkim 68 dB a nie 71. A raptem 50zł droższe. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majk Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Mam Dunlopy Sp Sport Bluresponse, opony spoko, dobrze odprowadzają wodę i na suchym również nie mam żadnych zastrzeżeń. Przejeździłem jeden sezon na tych oponach, rzeczywiście są w miarę ciche. Więcej o nich nie mogę powiedzieć bo jeżdżą z i30 1.6 CRDi 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi