Olo Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 W swoim moto miałem oryginalnie wąską i wysoką oponę dętkową. Chciałem to zmienić i kupiłem 3 rozmiary szerszą o niskim profilu bezdętkową micheline. Włożyłem dętkę i patent działa choć wulkanizator się nad nią namęczył. Teraz pomyślałem, że to trochę bez sensu i chciałbym przerobić na bezdętkową. Tzn. rozwiercił bym otwór w feldze i wcisnął wentylek i na to nałożył samą oponę już bez dętki. Tylko pytanie czy to możliwe? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witek209 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Jeżeli masz szprychy to koniecznie byś je musiał wszystkie uszczelnić, być może przyklejenie paska z gumy na batapren by pomogło. Nie wiem czy nie różni się frez w feldze na oponę dętkową i bezdętkową. Obawiam się że felga ma inne wcięcie (frez) na różne opony. Przypomnij sobie że w rowerze jak spuścisz powietrze to oponka ładnie zchodzi i nie trzyma się w żaden sposób felgi. W oponach bezdętkowych na pewno jest wgłębienie w które wchodzi kawałek opony (tam gdzie jest drut wzmacniający krawędź). Myślę, że to się nie uda, ale poczytaj jeszcze. Specjalistą nie jestem. Pzdro 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Trochę mnie zmartwiłeś, ale jeszcze poczekam na opinię innych. Dzięki za wypowiedź. Jak coś to nie mam szprych. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 8 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Jestem w trakcie przerabiania. Średnica na wentylek w feldze jest 9mm, a wentylek samochodowy ma 14mm. Teraz pytanie czy w motocyklach są takie same wentylki jak w samochodach? Są różne rozmiary wentylków? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 16 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Przeróbka zrobiona, udało się :)Temat można zamknąć/usunąć 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOti Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Olo, a może opisz dla innych swoją przeróbkę ? 0 Cytuj "Motocykl to znak, że jego posiadacz nie utonął w szarości życia" Newsweek Polska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Musiałem znaleźć wentyl o jak najmniejszej średnicy. Padło na http://allegro.pl/wentyl-kola-zakrzywiony-czerwony-tuning-skuter-i2764380134.html ale i tak trzeba było jeszcze felgę trochę rozwiercić. Po założeniu wentylka posmarowałem jeszcze środkiem uszczelniającym. Na felgę założyłem oponę bezdętkową też posmarowałem po rantach uszczelniaczem, napompowałem i trzyma powietrze 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi