fuckout2 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Czołem jako iż zbliża się sezon chciałbym sobie kupić kombi 2PC . Rodzaj tych gratów to raczej sportowy aniżeli turystyczny. Z kombinezonów najbardziej przypadł mi do gustu RST Tractech Evo II , Dainese Laguna Seca D1 , Alpinestars Motegi i Alpinestars ATEM. Pytanie teraz do was czy ktoś z was ma coś z wyżej wymienionej listy , wypowie się na ich temat czy warte zakupu ,a może nie ? W RST o tyle fajnie ,ze jest w standardzie wyposażone w żółwia ,a do reszty trzeba sobie kupić osobno. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FOTOTOM Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Ja mam RST ale Adventure od października i 1000 km wyśmigane i jestem mega zadowolony z zakupu. A żółwik w zestawie był dodatkowym atutem do zakupu. Czekam teraz na wiosnę i lato by zobaczyć jak będą sprawdzały się wentylacje w tym stroju. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj Zawsze bezpiecznie. Zawsze z głową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Przejżyj ten temat http://motocykle-lodz.pl/topic/11332-sk%C3%B3rzane-kombinezony-por%C3%B3wnanie/ Ja wybrałem ostatecznie Alpine Gp Pro. 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu94 Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 U mnie wybrór też padł na alpine gpPro, ale jak miałbym kupić nowy to poleciałbym chyba w stronę Dainese;p 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuckout2 Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 W sobotę jak mi starczy czasu to oblecę wszystkie sklepy i będzie mierzone Ale myślami walka raczej będzie pomiędzy ATEM a Laguna Seca D1 ... Zobaczymy jak będą leżały 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuckout2 Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Raczej 2PC , wiadomo że jednoczęściowy bezpieczniejszy i ładniej wygląda (ba nawet czasami tańszy ) ,ale raczej nie praktyczny , gdyż będę użytkował go na drodze , wiadomo o co chodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomir27 Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Ja uważam, że jak się dobrze zagada to takiego żółwia możesz dostać prawie w cenie samego kombi więc trzeba targować Polecam zajrzeć do Honda Profi. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Ja uważam, że jak się dobrze zagada to takiego żółwia możesz dostać prawie w cenie samego kombi więc trzeba targować Polecam zajrzeć do Honda Profi. Byłem tam ze 2 razy. Mierzyłem Dainese. Mieli dać znać jak ściągną mi rozmiar. Napisałem dwa emaile, zadzwoniłem i kupiłem Aplinestars. Nadal czekam na cynk jak ściągną mi rozmiar Dejsi Pojedziesz i kupisz na miejscu to ok, ale jak czegoś nie ma na miejscu to ciężko się doprosić. 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuckout2 Opublikowano 24 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Odkopię temat , gdyż wczoraj odebrałem w końcu swój kombiak . Trwało to dość długo , bo trzeba było go zamówić od makaronów , a później tez mnie nie było w Polsce i musiałem czekać na ochraniacz ... Do sedna byłem i mierzyłem zarówno Atem jak Laguna Seca D1, po przymiarkach stwierdziłem ,ze Dainese leży znacznie lepiej. Sama jakoś wykonania była lepsza , alpina była jakaś taka "sztuczna" jak dotykałem skory to pod nią coś wywoływało jakiś szelest tak jakby zaraz za skóra była torebka foliowa ... Wizualnie bardziej byłem za Atem , nowa kolorystyka Dainese jest dość słaba , w kurtce z logo diabła dodoatkowo nie ma ściągacza na bokach przy biodrach i brakowało mi neoprenowych wykończeń mankietów i kołnierza ... Wracając do salonów , w liberty przyszedłem i niestety nie mieli takiego rozmiaru jaki mógłby na mnie leżeć i nnych dupereli ,które sobie zażyczyłem .Sprzedawca powiedział,że nie ma najmniejszego problemu ,aby to dla mnie zamówił nawet gdy powiedzielem ,że chce tylko zamierzyć. W profi zamówienie czegoś od razu wiązało się z wpłata zaliczki i następnie zakupem owego przedmiotu - inaczej nie da rady nic zrobić ... trochę słabo z jednej strony rozumiem ,ze nie chcą zamawiać,bo ludzie później nie kupują i to zalega ,ale w liberty nie mieli z tym najmniejszego problemu. Co do obsługi to według mnie w Liberty sprzedający umiał lepiej doradzić co wybrać i co dobrze leży, w Profi trochę mi tego "profesjonalnego oka" brakowało,gdyż miałem problem z wyborem rozmiaru żółwia. Koniec końców nabyłem Dainese Laguna Seca D1 wersja perforowana 2 PC i żółwia Dainese Wave d1 air czy jakoś tak. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 (edytowane) Potwierdzam, bo mierzyłem też Dainese i nie kupiłem, bo nie wiedzieli na kiedy będzie i co jeśli jednak zamówiony nie będzie pasował..Ma GP Pro i jestem zadowolony, bo ma wszystko co potrzebuje. Skoro jednak już udało Ci się nabyć Dainese w Profi to gratki i oby spełniał Twoje oczekiwania Jak będę kupował nowe kombi to planuje Dainese, ale pojadę po nie pewnie do wawy lub poznania ewentualnie przez net po przymiarkach Edytowane 24 Marca 2017 przez Piuriel (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuckout2 Opublikowano 24 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Akurat miałem farta ,bo jak przyjechałem to mieli na stanie kombiak r.46 ,więc się udało ,ale i tak zamówiłem perforowany. Jeśli by go nie było na stanie to tez bym miał pewnie problem z przymiarką. W niedziele pierwsze testy jak sprawuje się w praktyce Co do ceny to w sumie mogę powiedzieć ,że żółwia dostałem w gratisie ,ale nie do końca było to pewne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi