Raq Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2016 (edytowane) Witam chce kupic ekspres do kawy. Ma posiadac: Mlynek do kawy Spieniacz do mleka Robil rozne kawy Nie mial duzo fajerwerkow Mnie na mysl przychadza takie firmy, wiem ze sa jeszcze inne ale te 3 chyba sa najlepsze Saeco Krups Delongi Jaki wybrac? Rady sugestie wady i zalety Edytowane 11 Listopada 2016 przez Raq (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
Pan Konrad Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2016 Z doświadczenia: Saeco - trwałość, trwałość i jeszcze raz trwałość. Chyba że na potrzeby domowe to ewentualnie Krups. Niezależnie od marki, która by nie było, im wyższy model tym lepiej. 15 bar to standard, spieniacz owszem ale taki z rurką/wężykiem do wetknięcia w karton - wszelkiego typu pojemniki, termosy etc na wyposażeniu ekspresu to nieporozumienie, powodują tylko to że masz dodatkową część ekspresu do mycia, tudzież która się może zużyć. O tym jak chętnie mleko się tych akcesoriach gromadzi w najmniej łatwych do czyszczenia miejscach, a co za tym idzie, jaki czasem potrafi dać "aromat" do kawy nie wspomnę. Z programów, warto żeby miał ze trzy rodzaje kawy parzonej (np espresso, normalna i duża) i to wystarczy. Zupełnie zbędna jest możliwość używania kawy mielonej - i tak się z tego nie korzysta. Tak samo funkcje wrzątku. Słowem, to ma mielić i zaparzać kawę i do tego spieniać mleko. Zwróć uwagę na pojemność zbiornika na fusy i wodę, małe są uciążliwe w eksploatacji. Podgrzewanie filiżanek to zbędny gadżet, chyba że planujesz robić jednocześnie po kilkanaście kaw. Warto aby miał funkcję zaparzanie wstępnego i regulację temperatury podawanej kawy. No i automatyczny program czyszczenia, tak żebyś tylko wlewał odkamieniacz i uruchamiał program.Mogę Ci polecić Saeco Royal Professional do biura (zrobił już kilka tysięcy kaw i działa od jakichś 6 lat) a w domu mam Saeco Incanto chyba już od 8 lat - jedyne co robię to odkamienianie cyklicznie i raz na 2 lata serwis. Nie warto inwestować w modele z wbudowanym filtrem, lepiej zainwestować w filtr zewnętrzny (Brita). Krupsa miałem raz, skończył żywota po chyba 3 miesiącach. Fakt że to był model domowy a stał w biurze.A poza tym, dobra kawa to podstawa przerobisz kilka marek i rodzajów to sam wybierzesz. 0 Cytuj
julian85 Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2016 Wiem, że każdy ma swoje upodobania i preferencje, ale tak sobie myślę, czy potrzeba tak kombinować. Ja mam prosty ekspres Zelmera http://www.zelmer.pl/dla-kuchni/ekspresy-do-kawy-cisnieniowe/piano-13z014i prosty młynek http://www.oleole.pl/mlynki-do-kawy/eldom-mk150.bhtml?from=pla&gclid=CKqL3s_eodACFU1JGQod-LoHsw#opis i nie narzekam. Ekspres mam ponad 3 lata i działa bez problemów, tylko odkamieniam czasami. Generalnie mam sentyment do marki Zelmer. Wiem, że to nie ten Zelmer co kiedyś i nie robią u nas, ale mam parę rzeczy od nich i wszystko działa bez problemów. Możesz spróbować poszukać coś z Twoimi wymaganiami na stronie Zelmera. 0 Cytuj
Raq Opublikowano 12 Listopada 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2016 Julian to dodatkowe urzadzenie ktore mieli i pozniej trzeba wsypac i dopiero zaparzyc. Dlatego bardzien chce miec 2w1 0 Cytuj
Ewelina Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2016 Ja mam Saeco Philips model Intelia. Jestem zadowolona z tego ekspresu. Działa beż zarzutu. Jedyny minus to czyszczenie :/ Trochę czasu to zajmuje. 2 Cytuj
julian85 Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2016 Tak jak pisałem, każdy ma swoje upodobania i preferencje, mi osobiście nie przeszkadza całą procedura mielenia, przesypywania, ubijania. Taka wersja jest tańsza i wymaga trochę więcej czasu do zrobienia kawy, wiadomo, że szybciej jest nacisnąć guzik i czekać. Chciałem tylko powiedzieć, że ja z Zelmera jestem zadowolony, robię po 2-4 kawy dziennie od ponad 3 lat i wszystko działa. Dodam jeszcze, że kupiłem do jako model po serwisowy (gwarancja na 20 miesięcy) za mniej niż 150 pln 0 Cytuj
dodo Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2016 (edytowane) Jak nie za późno to podejdź na ul. Łagiewnicką za pizzeria Dagrasso. Mają kawy i ekspresy do kawy. Kupić nie musisz a na pewno doradza. Edytowane 8 Stycznia 2017 przez dodo (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Nie dyskutuj z debilem bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem zabije doświadczeniem.
Raq Opublikowano 26 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2016 Witam, expres kupiony padło na saeco incanto. Na razie brak wad 2 Cytuj
KacperNFS Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2017 Warto poczytac w necie różne recenzje 0 Cytuj Przeszłość buduje nas jako ludzi. Blizny, które pozostawia, kształtują nas, a to, jak sobie radzimy z jej konsekwencjami, rzeźbi naszą duszę
Zyygy Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2017 Daj znać jak się sprawuje, mam na oku już jeden model ale jestem ciekaw jak ten twój się sprawdzi 0 Cytuj
Raq Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2017 Expres jak na razie miksuje kawe jak nalezy. Wszystko dziala nic sie nie zepsulo. W czyszczeniu i konserwacji tez prosty w obsludze. Jak kupilem przez neta i byla kilka stowek tanszy niz w sklepie. Expres jak kazdy dosc glosny i zarowno mlynek jak i proces samego parzenia. Polecam 0 Cytuj
keaton88 Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 Dokładnie, tak jest najlepiej 0 Cytuj Okupujemy bowiem pewną ceną wszystko, co zdobywamy lub otrzymujemy w życiu. Zaspokojenie cennych ambicji wymaga nakładu pracy, trzeba je czasem okupić niepokojem i samozaparciem, a nawet chwilami załamania.
AlNeri55 Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2017 Ja bym popatrzył na jakichś rankingach w necie. 0 Cytuj Nigdy nie wiadomo, co na człowieka spadnie. Zamykasz drzwi, a wiatr i tak wciska się przez okno...
engii5 Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Te firmy, które wymieniłeś kojarzą mi się bardzo dobrze. Ze wszystkich próbowałam kawy i jest bardzo dobra 0 Cytuj
Kototor14 Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2022 (edytowane) podbija, szuka fajnego ekspresu na ziarna kawy nie za miliony i nie za dużego, co polecacie? __________________ Meble biurowe z dostawą do Gliwic Edytowane 7 Września 2022 przez Kototor14 (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj
Piuriel Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Podepnę się 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
Suchy-wolk Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Jestem osobiście za produktami Saeco ze względu na relatywnie tanią eksploatację (przegląd serwisowy, długie interwały itp.), które oferują nienajgorsze młynki na ziarna w rozsądnych kwotach. Te tańsze modele z rankingów będą jedynie uciążliwe przy pobieraniu kawy z podajnika, bo pierwsza kawka robi się cholernie głośna i jak nie chcesz obudzić domowników nad ranem to trzeba być ostrożnym 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl
Rekomendowane odpowiedzi