dodo Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 (edytowane) Czytam i nie wiem czy jest taki wątek dla smakoszy i pasjonatów kucharzenia i jedzenia. Sporo osób zdradza swoje miłostki do kucharzenia. Może warto taki temat założyć jeśli go nie ma. W necie jest full przepisów ale te tu zapewne byłyby lepsze i smaczniejsze. Może ktoś ma wypróbowany sposób na doskonałe "łapy niedźwiedzia" ale takie z jednej strony w panierce a wewnątrz m.in pieczarki i zapiekane z serem?? do tego na pikantno ale w miarę możliwości bez zbędnej chemii. Może ma ktoś sprawdzony sposób na drób ala' KFC? Ja np prawie w ogóle nie używam "weget, rosołków itp". Co myślicie o takim temacie?? ? http://www.fotosik.pl/zdjecie/d824e8d059598a84 Edytowane 14 Października 2016 przez dodo (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Nie dyskutuj z debilem bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem zabije doświadczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_Lodz Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 korzystając z tematu - ma ktoś odpowiedni sprzęt to wędzenia, gdzie jakoś można by się dogadać i dołączyć ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian85 Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Może spróbuj coś takiego: https://www.deptana.pl/pl/p/DOMOWA-WEDZARNIA-z-TERMOMETREM/1699gdzieś czytałem w necie chyba dobre opinie na temat tej wędzarni. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit71 Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Czytam i nie wiem czy jest taki wątek dla smakoszy i pasjonatów kucharzenia i jedzenia. Masz bany na forach kulinarnych czy coś??? 1 Cytuj "Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Masz bany na forach kulinarnych czy coś???HahahahaMotocykl pod kołdrą na zimę juz schowany to trzeba się czymś zająć. Z gotowania to ja lubię zrobić kanapki ze smalcem lub kanapki z tatarem. Takto srednio inne rzeczy. 1 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Ta mnie też zima goni ale jeszcze kluczyków od moto na gwozdziu nie powiesiłem :-D dzisiaj delikatnie pierwsza sobota w domu od dawna :-D i takie coś ;-) po 11 listopada rusze z kielbaskami i wedlinami :-D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_Lodz Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 w sensie że będziesz wędzić ? masz jakaś fachowa wędzarkę ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 No właśnie z tym problem :-( co roku mówię że za rok zrobię ale potem moto i d*pa :-( więc z braku laku robię kiełbaski białe, i szerokie parzone, szynki białe, konserwy sery ala oscypek itp :-D może jak by ktoś zmobilizował :-D wiedzy teoretycznej w sprawach widzenia trochę jest, tylko miejsca i czasu brak Takie tam moje wypociny ;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Oj Wielebny, tak mi smaka narobiłeś, że... teraz to musisz zrobić jakąś promocję, i po kawałku spróbować dać A potem większe kawałki za jakieś trunki (tudzież dolary) odstąpić Na sery, szyneczkę, i białą ja zawsze pierwszy 1 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 (edytowane) Nie ty pierwszy :-D jest pomysł zrobic warsztaty kulinarne u kolegi :-D http://www.boruja.eu/ Wtedy z drobną pomocą sam zrobisz a to największa satysfakcja ;-) na razie już po raz 2 zrobiliśmy kociolkowanie na 2oo Edytowane 15 Października 2016 przez wielebny67 (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dodo Opublikowano 17 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 (edytowane) Jak miło!!! Wedzarkę mam i wędzę. doradzić, mogę jak najlepiej potrafię. Właśnie robię schabik z boczkiem, musztardą, chrzanem, żurawiną ale w piekarniku. Sera nigdy nie wędziłem i chętnie się nauczę. Co do wędzenia to raczej mam komplet przyjaciól, natomiast jak ktoś będzie chciał zobaczyć wedzarkę w moim wykonaniu, lub w trakcie wędzenia to nie widzę problemu, spotkamy się i pokarzę. Jestem w Łodzi . Staram sie zaglądać na forum jak najczęściej więc na pewno się spikniemy. Jak mogę zasugerować to podpowiem że warto również zaineresować sie szynkowarem i kiełbaską w słoik jak równiez mieskiem w słoiku. Przepyszne!! Ale uwaga bo waga szaleje, sprawdzone Masz bany na forach kulinarnych czy coś??? Nic o tym na razie nie wiem ale może jest coś na rzeczy? Jesteś "wtyka" na którymś z powyższych??? Edytowane 17 Października 2016 przez dodo (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Nie dyskutuj z debilem bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem zabije doświadczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 dawać znać gdzie jesteście, a zaraz z piwem jadę do tych Waszych wędzarek jegomościowie 1 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_Lodz Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 kiedy będziesz miał kolejną turę do wodzarki ? może ogarnąłbym jakieś kawałki szyneczki do opalania 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dodo Opublikowano 20 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Podaję ciekawą stronkę do wędlin, serów i mięs oraz wędzenia. Jest też przepis na miodówkę . http://janwedzi.pl/ 0 Cytuj Nie dyskutuj z debilem bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem zabije doświadczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_Lodz Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Nie ty pierwszy :-D jest pomysł zrobic warsztaty kulinarne u kolegi :-D http://www.boruja.eu/ a kiedy kolejna edycja wspólnego wędzenia ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Już na wiosnę 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dodo Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Słone ale samemu zrobione. 1 Cytuj Nie dyskutuj z debilem bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem zabije doświadczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 kurde, przestańcie smaka robić, gdy zupkę chińską jem 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_Lodz Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 potwierdzam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 U mnie też coś tam się pekluje :-D efekty w sobotę :-D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 W sobotę spotkanie towarzyskie u Wielebnego więc! 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marttino Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 To spotkanie w jakieś grupie zamkniętej czy lista jeszcze otwarta. Bo na takie cuda co robi wielebny to się zastanawiam czy na krzywy ryj nie wpaść 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Niestety tym razem mam komplet ;-) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marttino Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Uuuuuuuuuuu!! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dodo Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 (edytowane) komplet czyli Marttino , Darek , Jaquzie, Ja no i oczywiście darczyńca Wielebny67 . Smacznego i zdrowego życzę. Edytowane 1 Listopada 2016 przez dodo (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Nie dyskutuj z debilem bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem zabije doświadczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.