Skocz do zawartości
  • Sky
  • Blueberry
  • Slate
  • Blackcurrant
  • Watermelon
  • Strawberry
  • Orange
  • Banana
  • Apple
  • Emerald
  • Chocolate
  • Charcoal
dodo

Rozkosz Jedzenia,gotowania,wędzenia...

Polecane posty

dodo

Czytam i nie wiem czy jest taki wątek dla smakoszy i pasjonatów kucharzenia i jedzenia. Sporo osób zdradza swoje miłostki do kucharzenia. Może warto taki temat założyć jeśli go nie ma. W necie jest full przepisów ale te tu zapewne byłyby lepsze i smaczniejsze.

Może ktoś ma wypróbowany sposób na doskonałe "łapy niedźwiedzia" ale takie z jednej strony w panierce a wewnątrz m.in pieczarki i zapiekane z serem?? do tego na pikantno ale w miarę możliwości bez zbędnej chemii. Może ma ktoś sprawdzony sposób na drób ala' KFC? Ja np prawie w ogóle nie używam "weget, rosołków itp". Co myślicie o takim temacie?? :drunk:http://www.fotosik.pl/zdjecie/d824e8d059598a84

Edytowano przez dodo (zobacz historię edycji)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Darek_Lodz

korzystając z tematu - ma ktoś odpowiedni sprzęt to wędzenia, gdzie jakoś można by się dogadać i dołączyć :smile: ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pit71

 

 

Czytam i nie wiem czy jest taki wątek dla smakoszy i pasjonatów kucharzenia i jedzenia.

Masz bany na forach kulinarnych czy coś???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Piuriel

Masz bany na forach kulinarnych czy coś???

Hahahaha

Motocykl pod kołdrą na zimę juz schowany to trzeba się czymś zająć.

Z gotowania to ja lubię zrobić kanapki ze smalcem lub kanapki z tatarem. Takto srednio inne rzeczy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wielebny67

Ta mnie też zima goni ale jeszcze kluczyków od moto na gwozdziu nie powiesiłem :-D dzisiaj delikatnie pierwsza sobota w domu od dawna :-D i takie coś ;-) d47985213b622d32715a3996950c9206.jpg915d27a7d7b0dde8f94d20150f0fcdaf.jpg po 11 listopada rusze z kielbaskami i wedlinami :-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Darek_Lodz

w sensie że będziesz wędzić :P ? masz jakaś fachowa wędzarkę ? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wielebny67

No właśnie z tym problem :-( co roku mówię że za rok zrobię ale potem moto i d*pa :-( więc z braku laku robię kiełbaski białe, i szerokie parzone, szynki białe, konserwy sery ala oscypek itp :-D może jak by ktoś zmobilizował :-D wiedzy teoretycznej w sprawach widzenia trochę jest, tylko miejsca i czasu brak

Takie tam moje wypociny ;-) 9398f31b7268b0535668f452fc9484a5.jpg9116c2f55cfa0dd9f270739b3f9b10e9.jpg4345a498a8e741c89333017c7ccbb189.jpge239363fc78e3abd4889f59f4b33d503.jpg58c6fb4545576fc70d0b0c4f66bbee1f.jpg025f989433e45665b12f499083a58004.jpgea43d9f787bdec6be74039765da5b83a.jpgff5edf14ec91f9fbe3996f2bdd31d198.jpge128db4c678d96fece87b716c9ab1fea.jpge9f146dcaf8f7db5c121f3f502eba4c9.jpg0afabee4be4091b5252975360a473823.jpg8388d967c1c5ee51b57fbcd7eda767e5.jpg8244905264328ab213cffeee6f1203c1.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jaquzie

Oj Wielebny, tak mi smaka narobiłeś, że... teraz to musisz zrobić jakąś promocję, i po kawałku spróbować dać ;)

A potem większe kawałki za jakieś trunki (tudzież dolary) odstąpić :biggrin:

Na sery, szyneczkę, i białą ja zawsze pierwszy :blush:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dodo

Jak miło!!! Wedzarkę mam i wędzę. doradzić, mogę jak najlepiej potrafię. Właśnie robię schabik z boczkiem, musztardą, chrzanem, żurawiną ale w piekarniku. Sera nigdy nie wędziłem i chętnie się nauczę. Co do wędzenia to raczej mam komplet przyjaciól, natomiast jak ktoś  będzie chciał zobaczyć wedzarkę w moim wykonaniu, lub w trakcie wędzenia to nie widzę problemu, spotkamy się i pokarzę. Jestem w Łodzi :ph34r:;). Staram sie zaglądać na forum jak najczęściej więc na pewno się spikniemy. post-5957-0-81587400-1476727693_thumb.jpg Jak mogę zasugerować to podpowiem że warto również zaineresować sie szynkowarem i kiełbaską w słoik jak równiez mieskiem w słoiku. Przepyszne!! Ale uwaga bo waga szaleje, sprawdzone :blink::blush:


Masz bany na forach kulinarnych czy coś???

 

Nic o tym na razie nie wiem :biggrin: ale może jest coś na rzeczy? Jesteś "wtyka" na którymś z powyższych??? :cheers:

post-5957-0-01777400-1476728799_thumb.jpg

post-5957-0-26999400-1476728881_thumb.jpg

post-5957-0-70372500-1476730659_thumb.jpg

Edytowano przez dodo (zobacz historię edycji)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jaquzie

dawać znać gdzie jesteście, a zaraz z piwem jadę do tych Waszych wędzarek jegomościowie :biggrin:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Darek_Lodz

kiedy będziesz miał kolejną turę do wodzarki :biggrin: ? może ogarnąłbym jakieś kawałki szyneczki do opalania :P 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Darek_Lodz

Nie ty pierwszy :-D jest pomysł zrobic warsztaty kulinarne u kolegi :-D http://www.boruja.eu/

 

a kiedy kolejna edycja wspólnego wędzenia :biggrin: ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jaquzie

kurde, przestańcie smaka robić, gdy zupkę chińską jem :laugh2:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Darek_Lodz

potwierdzam :biggrin: 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jaquzie

W sobotę spotkanie towarzyskie u Wielebnego więc! ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Marttino

To spotkanie w jakieś grupie zamkniętej czy lista jeszcze otwarta.

Bo na takie cuda co robi wielebny to się zastanawiam czy na krzywy ryj nie wpaśćpost-6049-0-45025900-1478013782_thumb.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Marttino

Uuuuuuuuuuu!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dodo

komplet czyli Marttino , Darek , Jaquzie,  Ja no i oczywiście darczyńca Wielebny67 :hi::P. Smacznego i zdrowego życzę. :cheers:

Edytowano przez dodo (zobacz historię edycji)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×