Skocz do zawartości

Rozkosz Jedzenia,gotowania,wędzenia...


dodo

Rekomendowane odpowiedzi

Również lubię maślankę :smile: Chociaż jeśli o mnie chodzi to najczęściej decyduję się na samą maślanę ( albo na kefir, do którego się ostatnio przekonałam chociaż kiedyś strasznie tego nie lubiłam).

 

Często również jem kolacje na słodko. Ciepłe mleko ( mam funkcję spieniania mleczka w ekspresie) Plus kanapki z jakimś kremem. Polubilam krem od Wedla. Obie wersje ( chociaż zdecydowanie bardziej smakuje mi tradycyjna czekoladowa niż karmellove)

14240678_338441309835361_1873725252_n.jp

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Biala kielbasa wlasnej roboty

z naciskiem na WŁASNEJ :smile:

"Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe,
ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..."

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wielebny dwa pytanka

Bedziesz cos wedzil jeszcze przed wakacjami ?

Posiadasz szynkowar ?

"Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe,
ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..."

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wielebny dwa pytanka

Bedziesz cos wedzil jeszcze przed wakacjami ?

Posiadasz szynkowar ?

Kończę wędzarnie to przed wakcjami coś pewnie zadymie 😀nie używam szynkowara parzone robię w osłonkach barierowych
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pochwal się jakąś fotką ;)

"Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe,
ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..."

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Pochwal się jakąś fotką

 

Jak to fotką, niech zabierze coś w sobotę na degustację  :smile:

Nie spieszy mi się, ale lubię jeździć :smile:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Chodzilo mi o fotke wedzarni :smile:

"Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe,
ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..."

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Chyba jakiś export do Chin robisz przy produkcji w takich ilościach ;)

 

A w ogóle chyba już coś Tobie mówiłem odnośnie wstawiania takich fot i robienia smaczku! :smile:

 

Przy mojej białej kiełbasce z szynki (a raczej z Biedronki), i tak możesz się schować :biggrin:

 

Mokrych jajec!

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆
avatar2.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Chyba jakiś export do Chin robisz przy produkcji w takich ilościach ;)

 

A w ogóle chyba już coś Tobie mówiłem odnośnie wstawiania takich fot i robienia smaczku! :smile:

 

Przy mojej białej kiełbasce z szynki (a raczej z Biedronki), i tak możesz się schować :biggrin:

 

Mokrych jajec!

Na kiełbe z biedronki szkoda kasy 😕lepiej sobie rolke szarego papieru ugotować 😁
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Witajcie

 

Nabyłem nowego doświadczenia kulinarnego oprócz wędlin i mięs wypiekam chleby na zakwasie. Fotka pszennego na zakwasie żytnim. Przepis z internetu a oprócz tego specjalna wersja białej kiełbaski na grilla bo teraz parę dni wolnego ;)

przy okazji krewetki na dość głębokim masełku. Aby nie było zbyt mięsnie popijamy soki wyciśnięte z warzyw i owoców. ale fotki nie ma :smile:.

 

 

Widzę że niektórzy zawodowo zajmują się mięsami i miło że się dzielą z nami amatorami rąbkiem wiedzy i umiejętności.

 

Pozdrawiam,


"Wielebny67" - jeśli mogę coś zasugerować to proponuje na dno dodatkowo położyć grubą blachę jeśli ta beczka ma też być paleniskiem. Warto obłożyć czymś aby trzymało ciepło. Przede wszystkim porządnie ją wypalić nie wydymić bo beczka raczej nie jest po oleju kokosowym ;). I powodzenia oraz smacznego :smile:

post-5957-0-74113200-1493541681_thumb.jpg

post-5957-0-37575300-1493541711_thumb.jpg

post-5957-0-00920800-1493542170_thumb.jpg

post-5957-0-22921300-1493542225_thumb.jpg

Edytowane przez dodo (wyświetl historię edycji)

Nie dyskutuj z debilem bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem zabije doświadczeniem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witajcie

 

Nabyłem nowego doświadczenia kulinarnego oprócz wędlin i mięs wypiekam chleby na zakwasie. Fotka pszennego na zakwasie żytnim. Przepis z internetu a oprócz tego specjalna wersja białej kiełbaski na grilla bo teraz parę dni wolnego ;)

przy okazji krewetki na dość głębokim masełku. Aby nie było zbyt mięsnie popijamy soki wyciśnięte z warzyw i owoców. ale fotki nie ma :smile:.

 

 

Widzę że niektórzy zawodowo zajmują się mięsami i miło że się dzielą z nami amatorami rąbkiem wiedzy i umiejętności.

 

Pozdrawiam,

 

"Wielebny67" - jeśli mogę coś zasugerować to proponuje na dno dodatkowo położyć grubą blachę jeśli ta beczka ma też być paleniskiem. Warto obłożyć czymś aby trzymało ciepło. Przede wszystkim porządnie ją wypalić nie wydymić bo beczka raczej nie jest po oleju kokosowym ;). I powodzenia oraz smacznego :smile:

Piękności 😁własnie dziś zabieram litra jim bima i wybieram sie na działkę budować 😉
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

kupie 1 butelkę bimberku ! :biggrin: 

 

mam potrzebę  :hihi:  :hihi:  (nie mówię o sobie  :laugh2: )

Nie wiem czemu sam nie kosztujesz. Aczkolwiek dobry trunek jest coraz

trudniej dostać. Warto nauczyć się samemu albo mieć przyjaciela. Jedni lubią wedzic dla siebie inni pędzić . Ja rozkoszuję się w mięsach itp. woda z prądem to nie moja działka. Wino co któryś rok robie ale tylko dla siebie.

Nie dyskutuj z debilem bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem zabije doświadczeniem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

zrobiłbym, ale nie baardzo wiem jak :biggrin: 
pomijając kwestie wędzenia, bo to już inna bajka, bo tu sprzęt potrzebny   :biggrin:

 

a co ? Chcesz wziąć Padawana na nauki bimbrownictwa i wędzenia    :biggrin:

Edytowane przez Darek_Lodz (wyświetl historię edycji)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
  • Dodaj nową pozycję...