Marttino Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Zostało tylko pomarzyć i obyć się smakiem Dobrze że bujną fantazję mam Jak pisał dodo zdrowego. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan-erłan Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Jak miło!!! Wedzarkę mam i wędzę. doradzić, mogę jak najlepiej potrafię. Właśnie robię schabik z boczkiem, musztardą, chrzanem, żurawiną ale w piekarniku. Sera nigdy nie wędziłem i chętnie się nauczę. Co do wędzenia to raczej mam komplet przyjaciól, natomiast jak ktoś będzie chciał zobaczyć wedzarkę w moim wykonaniu, lub w trakcie wędzenia to nie widzę problemu, spotkamy się i pokarzę. Jestem w Łodzi . Staram sie zaglądać na forum jak najczęściej więc na pewno się spikniemy. 20161017_200453.jpg Jak mogę zasugerować to podpowiem że warto również zaineresować sie szynkowarem i kiełbaską w słoik jak równiez mieskiem w słoiku. Przepyszne!! Ale uwaga bo waga szaleje, sprawdzone Nic o tym na razie nie wiemale może jest coś na rzeczy? Jesteś "wtyka" na którymś z powyższych??? A mozna byloby kupic kilka takowych przysmakow od ciebie? Mam ochote na cos swojskiego a nie mam umiejetnosci ani mozliwosci Wysłane z mojego GT-P5200 przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dodo Opublikowano 2 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Nie sprzedaję robie tylko dla siebie. 0 Cytuj Nie dyskutuj z debilem bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem zabije doświadczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 (edytowane) Tak dla podgrzania atmosfery :-D ściągam kucharza z pyrlandi ;-):-D będą rolady z dzika :-D, jeleń duszony w ryzach :-D knedliczki, kluseczki śląskie z dziurką, buraczki mamusi, meduza mojej siostry :-D:-D szparagi w suszonej szynce :-D szyknowa mojej roboty :-D, polędwica wedzona z jelenia :-D torcik z bitej śmietanki z malinami :-D:-D:-P Edytowane 3 Listopada 2016 przez wielebny67 (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan-erłan Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Nie sprzedaję robie tylko dla siebie.A ja na owaznie ..wole kaske zostawic wsrod znajomych za dobre zarelko a nie wtych marketach ..ps.ja nie lubie sie targowac..place ile kaza:) Wysłane z mojego GT-P5200 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 A ja na owaznie ..wole kaske zostawic wsrod znajomych za dobre zarelko a nie wtych marketach ..ps.ja nie lubie sie targowac..place ile kaza:) Wysłane z mojego GT-P5200 przy użyciu Tapatalka Dan tu nie chodzi o pieniądze :-D tylko ile jesteśmy w stanie wyprodukować w warunkach domowych :-( teraz zrobiłem 5 kilo szynkowej może przez weekend zjem 4 plasterki :-( i po kielbasie ;-) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan-erłan Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Czyli jestem skazany za chemiczne zarło z marketow? oj dawno nie jadlem takiego prawdziwego swojskiego..nawet te niby kramy swojskie w m1 czy porcie..widac ze to firmy podszywajace sie pod niby domowa robote..nawet w kupione w kredensie ogorki walily chemia:( ps. Nie potrzebuje duzo.. Wysłane z mojego GT-P5200 przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Zacznij robić :-D 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marttino Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Wielebny proszę nie pokazuj już tych przysmaków bo język do d*py mi ucieka Naprawdę prosisz się żeby towarzystwo na krzywy ryj cię odwiedziło. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dodo Opublikowano 5 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Wielebny, chylę czoło a te śledziki juz od oglądania rozpływają się w ustach. Jeśli to nie tajemnica skąd masz taką ładna dziczyznę? Nigdy nic nie robiłem z mięsa niechodowlanego i nawet nie wiem jak powinno smakować. Kilka razy byłem poczęstowany kiełbasą z dzika i samym mięsem już przyrządzonym ale jakoś mnie to nie do końca smakowało. Rzecz może być w tym że nie wiem jak powinno smakować albo ktos "robi bo robi ". Myślę sobię że pewnie jest jak z baraniną, jak ktoś nie potrafi jej dobrze przyrządzić to może tylko innym skutecznie obrzydzić to zdrowe i smaczne mięso. Wielebny , jeszcze raz szacun Czyli jestem skazany za chemiczne zarło z marketow? oj dawno nie jadlem takiego prawdziwego swojskiego..nawet te niby kramy swojskie w m1 czy porcie..widac ze to firmy podszywajace sie pod niby domowa robote..nawet w kupione w kredensie ogorki walily chemia:( ps. Nie potrzebuje duzo.. Postaram się pamiętać i poczęstować jak uda mi się nieprzesolić 0 Cytuj Nie dyskutuj z debilem bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem zabije doświadczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan-erłan Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Zacznij robić :-DNiestety nie mam warunkow:( Wysłane z mojego GT-P5200 przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Zamówiłem profesjonalny catering ;-) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jcb Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 (edytowane) Dodo - każda dziczyzna czy to jakieś ptactwo czy czworonożne smakuje specyficznie. Znawcy mawiają , że pachnie wiatrem... ja bym to nieco inaczej określił i choć wiem , że to zdrowsze mięso niż ze sklepu to przekonac się nie mogę a próbowałem już i bażanta i sarniny i dzika. Jakkolwiek by zrobione nie było smakowac będzie inaczej niż hodowlane i albo się w tym rozsmakujesz albo nie. Dla miłośników dziczyzny natomiast otwierają się nowe możliwości - powoli zaczyna sie wydawać pozwolenia na odstrzał bobrów - wedle sarmackiej ideologi to mięso postne (w końcy żyje w wodzie więc ryba) tylko ponoć tatarakiem zalatuje Edytowane 22 Listopada 2016 przez jcb (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Ja gotuję sam i jak trzeba potrafię ogarnąć przyzwoite żarcie. Nie ma znaczenia co to będzie... tu trzeba raczej trafić w indywidualny gust danej osobniczki. Nie potrafię i nie chce mi się uczyć pieczenia ciast, wystarcza mi umiejętność ugotowania zupy i zrobienie porządnego drugiego 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Zima :-( ale jest co jeść :-D dziś 9 kilo białej :-D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heidevar Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Do zdjęcia białej godzi się chociaż zapodać przepis, o ile to nie Rodzinna Tajemnica rzecz jasna. Nie każdy będzie miał przyjemność skosztować z pierwszej ręki 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Do zdjęcia białej godzi się chociaż zapodać przepis, o ile to nie Rodzinna Tajemnica rzecz jasna. Nie każdy będzie miał przyjemność skosztować z pierwszej ręki 1 wieprzowa 3 kg2 wieprzowa 4 kg Golonka bez tluszu 1,5 kg Sól/peklosól 50/50 20 gr na kilogram Czosnek 5gr na kilogram Pieprz 3 gr na kilogram Majeranek 3 gr na kg Mięso peklowane 24 godziny 1 mielona sitko 13 2 mielona sitko 8 Golonka mielona sitko 3 i kutrowana Około 800 ml wody :-D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dodo Opublikowano 2 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Praca nad serkami przynosi smaczne efekty. Jak sądzę sery można uwędzić na grillu wyposażonym w małą wędzarkę. Przy okazji i bez planu parę rybek złapało złoty kolor. 0 Cytuj Nie dyskutuj z debilem bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem zabije doświadczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Nie lubię Was. Nie czytam już tego wątku. 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dodo Opublikowano 2 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zamiast spać w nocy buszujesz po forum to i kara przychodzi szybko. 0 Cytuj Nie dyskutuj z debilem bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem zabije doświadczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Praca nad serkami przynosi smaczne efekty. Jak sądzę sery można uwędzić na grillu wyposażonym w małą wędzarkę. Przy okazji i bez planu parę rybek złapało złoty kolor.Ale smaku narobileś :-( ja niestety nie mam możliwości wędzić :-( z serem typu oscypek jest ten problem ze trzeba wędzić niskiej temperaturze ponieważ mogą popłynąć 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dodo Opublikowano 3 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Ale smaku narobileś :-( ja niestety nie mam możliwości wędzić :-( z serem typu oscypek jest ten problem ze trzeba wędzić niskiej temperaturze ponieważ mogą popłynąć Gorzej bo z serkiem można 'popłynąć' , to że nie możesz wędzic to moze i lepiej bo czym my byśmy mogli się pochwalić? Chyba tylko ślinotokiem. A to nocne zimne nóżki: mam nadzieję że "jaquzie" nie bedzie strzelał do nas 0 Cytuj Nie dyskutuj z debilem bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem zabije doświadczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Dobra meduza nie jest zła :-D byle w okularach :-D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wielebny67 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Kolacja z kochanką :-D 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Dziś trochę serka W sobotę wędzenie:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.