Steelo Opublikowano 3 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 czyli co musze rozbierac cylindeR? 0 Cytuj Motocykle Romet Ogar 200/205 Kingway Neken 50ccm3/80 Ylsmco Wektor 150ccm3 (Ścigacz) Honda CBR 600 F1/F2 GB Street / Yamasaki YM-50 / 110cm3 YAMAHA TZR 50 / 90 ZIPP PRO XT 50 / 140 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_lc4 Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) Narazie nie musisz. Posiłkuj się bliźniaczym tematem. http://forum.super-moto.pl/topic36280-wypalanie-elektrody-125-2t.html Edytowane 3 Października 2016 przez michal_lc4 (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek rst1000 Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) Tak spojrzałem jeszcze raz na świecę i ona jest bardzo zniszczona. Po pierwsze za ciepło po drugie zbyt uboga mieszanka. Przegrzanie silnika może być spowodowane nieprawidłowym ustawieniem zapłonu.Lekarstwo : sprawdź ustawienie zapłonu i skład mieszanki. Wkręć też nową świecę i dokręć ją odpowiednim momentem obrotowym. A mechaników zmień nie wiedzą co robią. Świeca to pierwszy element do sprawdzenia jak kupujemy motocykl, tam wszystko widać jak na dłoni. Także zamiast butów wal do mechanika niech wyreguluje zapłon i gaźnik. Świeca do wymiany i filtr powietrza. Jak masz czas w zimę to wyczyść kartery w głowicy, będzie tam nagaru co niemiara. PS. Jest to możliwe że tak słabo jeździł na niskich obrotach bo ta świeca w takim stanie? Ja jestem praktykiem, i nigdy nie miałem takiej świecy. Ktoś chciał zrobić lepszy motocykl niż to możliwe. W dwusuwie można parę rzeczy poprawić i będzie chodzić lepiej np. przeloty w gaźniku. Jest lepsze napełnianie i na pewno będzie lepiej. Nigdy nie ruszamy okienek karterowych bo tylko pogorszymy wydajność. Do tego trzeba być inżynierem danej specjalności i posiadać praktykę w odpowiedniej firmie. Resztę to tylko można pooglądać jak inni zrobili. hahaha Załóż nową świecę, zgodnie z serwisówką i wal do mechanika na regulację. Edytowane 3 Października 2016 przez Krzysiek rst1000 (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steelo Opublikowano 3 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) czyli mam do regulacji gaznik nic nowego xd skoro jak go kupilem i chcialem regulowac, to srubka od dawki powietrza byla zastała i nie wiemczy nie zamknięta nawet... i iglica, tego nie lubie. Tak spojrzałem jeszcze raz na świecę i ona jest bardzo zniszczona. Po pierwsze za ciepło po drugie zbyt uboga mieszanka. Przegrzanie silnika może być spowodowane nieprawidłowym ustawieniem zapłonu.Lekarstwo : sprawdź ustawienie zapłonu i skład mieszanki. Wkręć też nową świecę i dokręć ją odpowiednim momentem obrotowym. A mechaników zmień nie wiedzą co robią. Świeca to pierwszy element do sprawdzenia jak kupujemy motocykl, tam wszystko widać jak na dłoni. Także zamiast butów wal do mechanika niech wyreguluje zapłon i gaźnik. Świeca do wymiany i filtr powietrza. Jak masz czas w zimę to wyczyść kartery w głowicy, będzie tam nagaru co niemiara. PS. Jest to możliwe że tak słabo jeździł na niskich obrotach bo ta świeca w takim stanie? Ja jestem praktykiem, i nigdy nie miałem takiej świecy. Ktoś chciał zrobić lepszy motocykl niż to możliwe. W dwusuwie można parę rzeczy poprawić i będzie chodzić lepiej np. przeloty w gaźniku. Jest lepsze napełnianie i na pewno będzie lepiej. Nigdy nie ruszamy okienek karterowych bo tylko pogorszymy wydajność. Do tego trzeba być inżynierem danej specjalności i posiadać praktykę w odpowiedniej firmie. Resztę to tylko można pooglądać jak inni zrobili. hahaha Załóż nową świecę, zgodnie z serwisówką i wal do mechanika na regulację. sam już nie czaje bazy świecę dokręcić odpowiednim momencie obrotowym? możesz wyjaśnić? zawsze odkręcałem, zakręcałem z wyczuciem, i szło.. przeczytałem właśnie na forum yamaha-tzr.eu "W tych silnikach nie ustawia się zapłonu... Kąt wyprzedzenia zapłonu ustawia moduł zapłonowy który dostaje sygnał od impulsatora który znajduje się obok magneta. " Edytowane 3 Października 2016 przez Steelo (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Motocykle Romet Ogar 200/205 Kingway Neken 50ccm3/80 Ylsmco Wektor 150ccm3 (Ścigacz) Honda CBR 600 F1/F2 GB Street / Yamasaki YM-50 / 110cm3 YAMAHA TZR 50 / 90 ZIPP PRO XT 50 / 140 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mih00 Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Przegrzanie silnika może być spowodowane nieprawidłowym ustawieniem zapłonu. To jest bodajże silnik am6, a on ma zapłon elektroniczny. Jego się nie ustawia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steelo Opublikowano 3 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) dokładnie silnik AM6 Dlatego od razu wpisałem w google jak ustawić zapłon @edit Moja wina, mogłem od razu napisać silnik AM6 ;3 Edytowane 3 Października 2016 przez Steelo (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Motocykle Romet Ogar 200/205 Kingway Neken 50ccm3/80 Ylsmco Wektor 150ccm3 (Ścigacz) Honda CBR 600 F1/F2 GB Street / Yamasaki YM-50 / 110cm3 YAMAHA TZR 50 / 90 ZIPP PRO XT 50 / 140 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek rst1000 Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) sam już nie czaje bazy świecę dokręcić odpowiednim momencie obrotowym? możesz wyjaśnić? zawsze odkręcałem, zakręcałem z wyczuciem, i szło.. Źle dokręcona świeca także daje efekt wypalenia, także nie za słabo. A w serwisówce powinno to być podane. To, że nikt tego nie stosuje to nie znaczy że brak takiej potrzeby. Myślę że około 30 Nm wystarczy ale sprawdź bo inaczej jest w zależności od głowicy. Zapłon elektroniczny też się zużywa, rzadko ale sprawdzić trzeba. Edytowane 3 Października 2016 przez Krzysiek rst1000 (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steelo Opublikowano 3 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 pierwsze czynności, to założyć dobrze świecę, i dobrze wyregulować gazior, a potem 100-200km sprawdzę jak ze świecą 0 Cytuj Motocykle Romet Ogar 200/205 Kingway Neken 50ccm3/80 Ylsmco Wektor 150ccm3 (Ścigacz) Honda CBR 600 F1/F2 GB Street / Yamasaki YM-50 / 110cm3 YAMAHA TZR 50 / 90 ZIPP PRO XT 50 / 140 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jcb Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) Większość świec posiada plastyczną podkładkę uszczelniającą - wystarczy wkręcić palcami do oporu a potem jeszcze pół obrotu kluczem. Dynamometrem mozna dokręcać jak wkręcemy kolejny raz tę samą świecę ale nie przesadzajmy wystarczy ręką z wyczuciem. Lepiej nieco za lekko niż za mocno bo można gwint w głowicy uszkodzić. Steelo ty te kolejne sprzęty to w worku po ciemku kupujesz ? W każdym o którym piszesz jakieś niespodzianki. Krzysiek - mógłbyś rozwinąć kwestię wpływu momentu dokręcenia świecy na wypalenie elektrod ? Chętnie poczytam. No i co takiego zużywa się w zapłonie CDI co wymuszałoby cykliczną kontrolę kąta wyprzedzeni zapłonu ? Edytowane 3 Października 2016 przez jcb (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steelo Opublikowano 3 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 jcb, trafna uwaga, mam strasznego pecha co do pojazdów dwu kołowych ale... uwaga ale !!!!! świeca to raczej kwestia wymiany bazowej ;d także raczej nic złego z tym motorkiem nie będzie <modli> 0 Cytuj Motocykle Romet Ogar 200/205 Kingway Neken 50ccm3/80 Ylsmco Wektor 150ccm3 (Ścigacz) Honda CBR 600 F1/F2 GB Street / Yamasaki YM-50 / 110cm3 YAMAHA TZR 50 / 90 ZIPP PRO XT 50 / 140 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek rst1000 Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) Krzysiek - mógłbyś rozwinąć kwestię wpływu momentu dokręcenia świecy na wypalenie elektrod ? Chętnie poczytam. No i co takiego zużywa się w zapłonie CDI co wymuszałoby cykliczną kontrolę kąta wyprzedzeni zapłonu ? No ja osobiście takich doświadczeń nie miałem ale i pierwszy raz widzę tak zniszczoną świecę. Czyli lepiej wszystko zrobić zgodnie z serwisówka, także moment dokręcenia świec. Układy elektroniczne nie naprawia się i wymienia się je na nowe gdy ewentualnie występują objawy np. złego zapłonu. Tutaj taki przypadek występuje. Także zadałeś złe pytanie co się zużywa w zapłonie elektronicznym aby sprawdzać. Jest zupełnie odwrotnie. Sprawdzamy wtedy gdy występują objawy jak u Steelo i wcale nie trzeba się znać na budowie modułu. Miałem w domyśle na myśli, czy poprzedni właściciel nie włożył czy wpiął jakiś inny moduł dla zwiększenia mocy, trzeba spojrzeć bo samą wymianą świecy nic się nie naprawi. Należy wrócić do ustawień fabrycznych. Hihihihi nie pisałem o złym momencie tylko zbyt lekko ... chodzi zbyt lekkie wkręcenie świecy, nie do końca. Wtedy mogą wystąpić objawy wcześniej wspomniane ale jakie jest źródło badań takich stwierdzeń to nie wiem, nie mam prac źródłowych przed sobą. Za dokładnie dla mnie . Myślę ze tutaj nikt nie chce badać budowy niektórych urządzeń w stosunku do ich zastosowania, wystarczy wiedzieć że prawidłowa świeca się topi jak jest nieprawidłowy zapłon lub zbyt uboga mieszanka. Więcej na ten temat można znaleźć np. tutaj: https://autoturn.net.pl/wsparcie-autoturn/s%C5%82owniczek/czynniki-wplywajace-na-spalanie-stukowe.htmlczy tam inne o spalaniu stukowym. Jak sprzęt sprawny to można popierdalać tyle że dziś pada. Edytowane 3 Października 2016 przez Krzysiek rst1000 (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steelo Opublikowano 3 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Możliwe że motorek jeździł na zakręconej śrubie powietrza? bo jak chciałem wyregulować, to musiałem przyłożyć sporo siły by ją kręcić w lewo. 0 Cytuj Motocykle Romet Ogar 200/205 Kingway Neken 50ccm3/80 Ylsmco Wektor 150ccm3 (Ścigacz) Honda CBR 600 F1/F2 GB Street / Yamasaki YM-50 / 110cm3 YAMAHA TZR 50 / 90 ZIPP PRO XT 50 / 140 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jcb Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) Krzysiek. I teraz z grubsza wszystko jasne. Tyle tylko , że zaczynac nalezy od rzeczy najprostszych , najbardziej prawdopodobnych i najtańszych. Ta świeca moim zdaniem nie zaczęła swojego żywota w tym motorku - wygląda jakby leżakowała w piwnicy z ziemniakami. Poprzedniw właściciel pewnie wkręcił ją na sztukę bo innej nie znalazł. Nic się nie stanie jeśli Steelo zacznie od wymiany świecy, regalucji gaźnika a dopiero potem szukania innych przyczyn jeśli objawy nie ustąpią. Tak na prawdę to świecę w 2t byłoby dobrze wymienić na nową zaraz po kupnie pojazdu. Szczególnie, że już wcześniej silnik nie pracował jak należy, Steelo - możliwe. Skoro ktoś dokręcił ją "na chama" to znaczy że to jakiś rzeźnik a nie mechanik i niestety nie wróży dobrze. Zapewne śruba została dokręcona nie bez przyczyny więc można się spodziewać innych dolegliwości oraz innych elementów zepsutych niewłaściwymi naprawami. Samo zamknięcie śruby składu mieszanki nie spowoduje stopienia świecy bo to wzbogaca mieszankę - mogło być natiomiast przyczyną mulenia w dolnym zakresie obrotów bo przy słabej kondycji świecy była po prostu zalewana. Zmień świecę , wykręć śrubę składu mieszanki o półtora obrotu , iglicę ustaw na środkowy rowek (chyba , że masz serwisówkę i dane nastaw fabrycznych) - odpal i zobacz jak pracuje. Jak będzie lepiej to rozgrzej silnik i doreguluj skład mieszanki - stoniowo wykręcaj śrubę póki wolne obroty będa rosły, potem ustaw wolne obroty śrubą położenia przepustnicy - Tak będziesz miał wstępnie ustawiony gaźnik. Z ciekawości zmierzyłbym też ciśnienie sprężania tego silnika Edytowane 3 Października 2016 przez jcb (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steelo Opublikowano 3 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 tzn ja ją odkręciłem jakiś czas temu i wstępnie wyregulowałem niby gaznik, byla poprawa w pracy silnika. więc tak zrobię jak radzisz, najpierw swieca, gaznik, 1.5 obrotu, iglica, potem rozgrzanie i ustawienie odpowiedniej dawki. 0 Cytuj Motocykle Romet Ogar 200/205 Kingway Neken 50ccm3/80 Ylsmco Wektor 150ccm3 (Ścigacz) Honda CBR 600 F1/F2 GB Street / Yamasaki YM-50 / 110cm3 YAMAHA TZR 50 / 90 ZIPP PRO XT 50 / 140 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jcb Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Zobaczysz co się bedzie działo ale skoro była wkręcona do oporu to możliwe też , że gdzieś zasysa lewe powietrze i ktoś próbował się w ten sposób ratować. Żeby sprawdzić szczelność dolotu wystarczy na pracującym silniku psiknąć delikatnie okolicę przyłącza gaźnika sprayem do czyszczenia gaźników/przepustnic - jeżeli silnik będzie pracować bez zmian to jest szczelne. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steelo Opublikowano 3 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 jbc, taki środek to pewno gdzieś w motoryzacyjnych tylko nie? bo sprawdzić na pewno trzeba, tam sporo na gumowych rurach jest więc możliwe że coś ciachnięte 0 Cytuj Motocykle Romet Ogar 200/205 Kingway Neken 50ccm3/80 Ylsmco Wektor 150ccm3 (Ścigacz) Honda CBR 600 F1/F2 GB Street / Yamasaki YM-50 / 110cm3 YAMAHA TZR 50 / 90 ZIPP PRO XT 50 / 140 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jcb Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) Tak. Taki spray kosztuje 20 - 40 zł w zalezności od marki (CRC chyba 35 zł) nie mam pewności ale możliwe też że do takiego testu mógłby być inny spray - zmywacz do hamulców, plak - chodzi o to żeby miał lotne palne frakcje (butan np.) pracujący silnik zasysa przez nieszczelności i działa to jak dodatkowe paliwo ot i cała tajemnica :-) Zmywacz do gaźników jest metodą sprawdzoną. Edytowane 3 Października 2016 przez jcb (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek rst1000 Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Znalazłem taką tablicę z świecami o różnym zużyciu oraz opisem rodzaju uszkodzenia lub niedomagania. Myślę, że jest to świetny materiał i można byłoby zgromadzić w jednym miejscu. Może: Złote porady. Co na to moderator? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steelo Opublikowano 3 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) spray ratujący człowieka z opresji Nie no patent bardzo pomysłowy. Będę musiał go wypróbować ! dzięki za info :3 @UP No temat podklejony z tym był by bardzo pomocny Edytowane 3 Października 2016 przez Steelo (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Motocykle Romet Ogar 200/205 Kingway Neken 50ccm3/80 Ylsmco Wektor 150ccm3 (Ścigacz) Honda CBR 600 F1/F2 GB Street / Yamasaki YM-50 / 110cm3 YAMAHA TZR 50 / 90 ZIPP PRO XT 50 / 140 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jcb Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) Na mnie ten wycinek prasowy robi mieszane uczucie - ktoś chciał dobrze a wyszło jak zawsze. Taka zapchaj-dziura z gazet typu Auto - Świat. Moim zdaniem wystarczy ograniczyć się do zdjęcia jak wygląda prawidłowo pracująca świeca zapłonowa. Ciemniejsze to zbyt bogato, jaśniejsze zbyt ubogo - tak z grubsza. Reszta to przypadki klinicznie nie dziejące się z dnia na dzień a wymagające dłuższych zaniedbań i wizyty u fachowca. Ktoś kto doprowadza silnik do stanu w którym świece tak wyglądają nie powinien brać się za naprawy a pseudo porady w stylu "sprawdź ustawienie silnika" w niczym nie pomogą. Że niby mam sprawdzić czy dobrze w ramie siedzi ? Zwróćcie uwagę, że na większość niedomagań pomaga ta sama rada - wyregulować skłąd mieszanki, z kolei o dziwo świecę na nową każą wymienić tylko w dwóch z pokazanych przykładów Edytowane 3 Października 2016 przez jcb (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek rst1000 Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Ktoś kto doprowadza silnik do stanu w którym świece tak wyglądają nie powinien brać się za naprawy a pseudo porady w stylu "sprawdź ustawienie silnika" w niczym nie pomogą. Tutaj bym się z Tobą zdecydowanie nie zgodził. Jest różnica między np. glazura a nadtopione elektrody. I to samo określenie sprawdź regulację mieszanki odbywa się pod innym kątem. To nie jest to samo. Druga sprawa to jest metodyka dochodzenia do wniosku co należy sprawdzać. Takie schematy mogą być wyjściem do właściwej diagnostyki, człowiek jest ułomny i zapomina, a schemat jako obrazek jest stały. Ta sama metoda jest zastosowana w komputerowych programach diagnostycznych. Masz tylko informację, że dany sensor jest poza standardem i dalsze działania zalezą od mechanika. Jeden zrobi dobrze a drugi źle bo ma inny punkt widzenia lub słabszy dzień. Trzecia sprawa to formy podejmowania decyzji, to jest szerszy temat i wymaga wiedzy kierunkowej. Istotą jest standaryzacja zdarzeń i na tej podstawie określenie możliwych rozwiązań. Niestety matematyka. Człowiek jest ułomny i dlatego podejmuje rozwiązania nie zgodne z wiedzą lub rozwiązaniami mu już znanymi. Takie zestawienia powinny mu pomóc. Pomagają mu w tym, przy problemach złożonych tzw. drzewa działań. Zrobiło się trochę poważnie ale nie umiem tego inaczej wytłumaczyć. Oczywiście schematy czy standardy można poprawiać i do tego potrzebny jest człowiek. I tutaj jako amator biję się w piersi: moja wiedza jest ułomna i dlatego korzystam z pomocy specjalistów. Ostatnio przeprowadzałem regulacje zaworów, no ... rękami mechanika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steelo Opublikowano 4 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Mam świece nówkę BPR6E, czy może być do TZR skoro miałem BR9ES ? niestety tylko taką miał sklep, i mi żoneczka taką kupiła . ;x 0 Cytuj Motocykle Romet Ogar 200/205 Kingway Neken 50ccm3/80 Ylsmco Wektor 150ccm3 (Ścigacz) Honda CBR 600 F1/F2 GB Street / Yamasaki YM-50 / 110cm3 YAMAHA TZR 50 / 90 ZIPP PRO XT 50 / 140 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jcb Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 (edytowane) ....... tu był elaborat na temat regulacji składu mieszanki, zarządzania strumieniem wartosci, metod podejmowania decyzji i nierzetelności załączonego schematu koloru świec. Został usunięty bo nie wnosił nic do problemu Steelo a jedynie nakręcał bicie piany...... Krzysiek jeśli chcesz nadal nakręcać temat pisz do mnie na PW Steelo - to dwie różne świece - 6 a 9 to spora różnica w ciepłocie świec, BR a BPR będą się różnić wysunięciem elektrod od gwintu. Inaczej mówiąc jednej drugą nie należy zastępować. W skrajnym przypadku Świeca BPR może wystawać na tyle, że tłok uderzy w elektrody. Poszukaj danych jaka świeca powinna tam być fabrycznie i taką kup. Edytowane 4 Października 2016 przez jcb (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mih00 Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 BR9ES - to jest dokładnie to czego potrzebujesz do am6. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jcb Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 (edytowane) No i gitara Edytowane 4 Października 2016 przez jcb (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi