Skocz do zawartości

Potrzebna Krew!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mój niespełna 1.5 roczny kuzyn Antoś pilnie potrzebuje krwi każdej grupy. Wszystkim zdrowym ludziom o dobrych serduszkach bylibyśmy bardzo wdzięczni za pomoc dla naszego malca. Oto dane do przekazu krwi: Antonii Kozakiewicz,Samodzielny Publiczny Dziecięcy Szpital Kliniczny w Warszawie ul Żwirki i Wigury 63a Warszawa Oddział Kliniczny Onkologi i Pediatrii

Opublikowano

Jak każdej grupy?

Jeśli oddasz krew z dedykacją dla kogoś, a nie masz tej samej grupy krwi co potrzebujący, to w zamian za Twoją krew, podają mu odpowiednią. Po prostu ilość litrów w magazynie musi się zgadzać :smile: 

:rock:
Opublikowano

Potwierdzam. Tak to działa.

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

również potwierdzam, tak to działa. niestety nie mogę oddać, następny temin dopiero na 13.10.2016 :sad2: 

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

Opublikowano

A ja za 2 tygodnie postaram się oddać- póki co muszę jeszcze chwilę poczekać po ostatnim zapaleniu oskrzeli :/ 

:rock:
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Natalia pozwól że odświeżę Twój temat... Szczęśliwie nie muszę prosić o krew dla nikogo konkretnie a tylko ogólnie.. Ten rok jest bardzo słaby jeżeli chodzi o zasoby krwi w Regionalnych Centrach Krwiodawstwa.. Mam w tej kwestii info z pierwszej ręki więc chciałbym prosić wszystkich którzy mogą aby oddawali krew - tych którzy już to robili aby oddawali regularnie a tych którzy jeszcze nie mieli okazji aby spróbowali.

Jest pełnia sezonu letniego i motocyklowego. Przeglądając choćby fejsa widzimy codziennie przynajmniej jedną informację o wypadku motocyklisty że o innych nie wspomnę. Krwi niestety nie da się wyprodukować i jeżeli nie będziemy jej oddawać regularnie ciągle będziemy spotykać apelami o oddawanie krwi dla konkretniej osoby. Pomagajmy sobie wzajemnie i dołóżmy swoją cegiełkę aby odbudować zapas krwi w RCKiK w Łodzi z nadzieją że nie przyda się ona ani nam ani nikomu ze znajomych.

Krew można oddawać w RCKiK W Łodzi oraz na akcjach wyjazdowych na terenie województwa.

http://www.krwiodawstwo.pl/82/akcje-wyjazdowe

Każda kropla się liczy więc mam nadzieję że po przeczytaniu tego posta przynajmniej kilka osób zacznie regularnie oddawać.  

Opublikowano (edytowane)

Oddawałem regularnie i jak tylko wrócę do Łodzi będę oddawał nadal. ABRH-
Dosyć rzadka grupa, bo raptem 1% ma taką, ale zawsze :biggrin:

I am unique :smile:

Edytowane przez Piuriel (wyświetl historię edycji)

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕