Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Pierwszy Motor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jestem nowym użytkownikiem tego forum i z racji że niedługo będę mieć jakiś motor zostanę tu na dłużej. :smile:

Chciałbym się zapytać co na taki początek kupić do 3tyś. Mam 180cm i moja waga to 70kg. Miałem już start z motorami np. w wieku 4lat mały crossik, 10lat skuter chinczyk, 14lat jezdzilem dluzej husqvarna 610 te.. ale teraz juz sam wyrobilem karte i chcialbym legalnie jezdzic po polskich drogach  :riding:  Co polecacie na taki lepszy poczatek, tym bardziej ze od poczatku chcialbym sie uczyc stuntu ;)

Opublikowano

Dużo jest zmot stunterskich na alledrogo. Najlepiej kup coś takiego. Obite już rusztowaniami najczęściej maszyny za jakieś małe hajsy. Najczęściej silnik trzeba dokładnie zbadać w takich, ale może się trafić coś ciekawego. 

Jak nie chcesz gotowca to najlepiej jakiegoś sporta, bo na starcie są najlżejsze a o to w stuncie chodzi. 

Edit. Doczytałem, że masz budżet do 3k. Kup to co nie będzie wymagało włożenia kolejnych 3k i ciesz się jazdą. Nie nastawiaj się jednak na stunt maszyną za 3k, bo sobie zrobisz krzywdę. Po prostu szukaj kółek w najlepszym możliwym stanie w zakładanym budżecie. 

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano (edytowane)

ewentualnie szukaj jakiegoś motka po szlifie z pierwszych lat produkcji (cbr na przyklad) za małe pieniądze i dołóż klatkę i kierę - na początek starczy, zarobisz i stopniowo dołożysz sobie zębatką i całą tę stuntową resztę :smile:

Edytowane przez krzychoslav (wyświetl historię edycji)

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png