Steelo Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 No siemanko, chciałbym nabyć taki oto licznik do motoroweru gb street / yamasaki ym50-8 Pytanie brzmi czy podłączenie czegoś takiego zamiast zwykłych analogowych będzie podobna ? czy będzie trzeba coś przerabiać? Ew. czy ktoś widział / ma na sprzedaż mogą być używki. 0 Cytuj Motocykle Romet Ogar 200/205 Kingway Neken 50ccm3/80 Ylsmco Wektor 150ccm3 (Ścigacz) Honda CBR 600 F1/F2 GB Street / Yamasaki YM-50 / 110cm3 YAMAHA TZR 50 / 90 ZIPP PRO XT 50 / 140
jaszczomb Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 No siemanko, chciałbym nabyć taki oto licznik do motoroweru gb street / yamasaki ym50-8 Pytanie brzmi czy podłączenie czegoś takiego zamiast zwykłych analogowych będzie podobna ? czy będzie trzeba coś przerabiać? Ew. czy ktoś widział / ma na sprzedaż mogą być używki. po zdjęciu nie widać, co to za licznik, ale prawdopodobnie działa tak jak wszystkie tego typu - czyli spokojnie da się to założyć do (prawdopodobnie) każdego moto, również twojego. Co do podłączenia to po prostu będziesz musiał się powpinać w odpowiednie przewody w swoim moto (dobrze mieć schemat elektryczny) i założyć czujnik prędkości na koło - ja się z czymś takim uwinąłem w 2h. Ja rozważam zmianę swojego koso db01r na wyższy model więc mój będzie na wydanie ale to niestety będę ogarniał dopiero zimą. 0 Cytuj
Steelo Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 jaszczempiu drogi xd http://olx.pl/oferta/cross-enduro-atv-elektroniczny-motocyklowy-licznik-uniwersalny-nowy-CID5-ID9PiQD.html Tam masz zdjecia tego tylko ze tam sa kostki. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj Motocykle Romet Ogar 200/205 Kingway Neken 50ccm3/80 Ylsmco Wektor 150ccm3 (Ścigacz) Honda CBR 600 F1/F2 GB Street / Yamasaki YM-50 / 110cm3 YAMAHA TZR 50 / 90 ZIPP PRO XT 50 / 140
jaszczomb Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 (edytowane) Kostki nie są ustandaryzowane, więc nie liczyłbym na to, że po prostu się wepniesz z nim do obecnej instalacji - trzeba szukać przewodów i się wpinać każdym kablem osobno. Dziwi mnie fakt, że w ogłoszeniu nie ma podanego modelu ani nawet producenta tego licznika, ba nawet na liczniku niczego nie ma. Ja bym go odpuścił i poszukał czegoś bardziej markowego. Edit: tutaj masz jak wygląda pełny zestaw podłączeniowy do koso: Edytowane 26 Lipca 2016 przez jaszczomb (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj
Steelo Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 Tak Tylko jak patrzylem to taki kosztuje 600zl. Ja za motoreczek dalem 1300 haha xd wiec nie wiem czy chcialbym wiecej niz 300dac. Chcialbym go delikatnie przerobic w niby streetfightera. Wiem ze nigdy nie bedzie za***iscie wygladal jak streety. Ale sprobuje. Kierownice chce rowniez zmienic na taka rurke.. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj Motocykle Romet Ogar 200/205 Kingway Neken 50ccm3/80 Ylsmco Wektor 150ccm3 (Ścigacz) Honda CBR 600 F1/F2 GB Street / Yamasaki YM-50 / 110cm3 YAMAHA TZR 50 / 90 ZIPP PRO XT 50 / 140
KLOSZ Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 Jaszczomb, tych wpinek czerwonych to bym raczej radził unikać. Potrafią więcej kłopotów narobić w instalacji niz z nich pozytku. W moplikach wszystkie połączenia robimy na złączkach konektorowych, albo lutujemy. Te czerwone przecinacze do instalacji czasem potrafia takich niespodzianek narobic po roku-dwóch od montażu, ze szkoda gadać. To tak na marginesie dyskusji. 0 Cytuj Zdrowko KLOSZ ☺ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ ⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘ ⌘ Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.⌘
jaszczomb Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 Jaszczomb, tych wpinek czerwonych to bym raczej radził unikać. Potrafią więcej kłopotów narobić w instalacji niz z nich pozytku. W moplikach wszystkie połączenia robimy na złączkach konektorowych, albo lutujemy. Te czerwone przecinacze do instalacji czasem potrafia takich niespodzianek narobic po roku-dwóch od montażu, ze szkoda gadać. To tak na marginesie dyskusji. Dobra uwaga. U mnie nie było problemu - pierwszą lutownicę dostałem w wieku ośmiu lat, więc nawet nie zastanawiałem się nad używaniem spinek. 2 Cytuj
Steelo Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2016 Potrzebuje licznik elektroniczny, który będzie wyposażony w : -Obrotomierz -Prędkościomierz ale to wiadomo ;p -Stan Paliwa Mile widziane dodatki, typu: -Zegar -Średnie spalanie (o ile takowe jest w licznikach do motoroweru) Najlepiej gdzieś dostać na miejscu, łódź, okolice do 30km. Cena ok. 300zł może być używka 0 Cytuj Motocykle Romet Ogar 200/205 Kingway Neken 50ccm3/80 Ylsmco Wektor 150ccm3 (Ścigacz) Honda CBR 600 F1/F2 GB Street / Yamasaki YM-50 / 110cm3 YAMAHA TZR 50 / 90 ZIPP PRO XT 50 / 140
pawelnext22 Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2016 Wysokie wymagania Pamiętasz że aby pewne wartości zostały wyświetlone muszą być czujniki ,komputer wtrysku który wyliczy spalanie Paweł. 1 Cytuj
Steelo Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2016 (edytowane) Wysokie wymagania Pamiętasz że aby pewne wartości zostały wyświetlone muszą być czujniki ,komputer wtrysku który wyliczy spalanie Paweł. Dlatego też właśnie napisałem o ile to możliwe, także już wiem, wymagania? Nieee, Bardziej jestem Gadżeciarzem, także lubie jak jest naćkane Ale wystarczy Obrotomierz, Prędkościomierz, Ilość Paliwa, może jeszcze zegareczek ;D Myślę czy nie zdecydować się na to: http://olx.pl/oferta/nowy-uniwersalny-licznik-motocyklowy-cross-quad-atv-jak-koso-acewell-CID5-IDc6fAL.html#95269bb2b2 Edytowane 29 Lipca 2016 przez Steelo (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Motocykle Romet Ogar 200/205 Kingway Neken 50ccm3/80 Ylsmco Wektor 150ccm3 (Ścigacz) Honda CBR 600 F1/F2 GB Street / Yamasaki YM-50 / 110cm3 YAMAHA TZR 50 / 90 ZIPP PRO XT 50 / 140
Rekomendowane odpowiedzi