jaszczomb Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Hej, Czy używa ktoś tego wynalazku i mógłby się podzielić wrażeniami? Najbardziej interesuje mnie jak się on zachowuje przy niskich temperaturach (nie paruje?), jak wygląda kwestia hałasu na nakecie przy prędkościach ~140km/h i ogólnie jak wygląda kwestia trwałości tego kasku. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarvas Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Cześć, Nosiłem się z zamiarem zakupu Vancore'a, nawet kosmaty ściągnął mi dwie sztuki co by rozmiar dobrać ale na szczęście skończyłem kupując Skwal'a. Co do samego Vancore'a to na bank będzie głośny i na bank będzie w nim zimno - gogle nie stykają się szczelnie ze skorupą (do skóry przyciskane są dobrze). Odnośnie gogli to domyślnie są z przyciemnioną szybką, także jeśli chcesz w nim również jeździć w nocy to trzeba doliczyć dodatkowe koszty. Co do parowania gogli, kosmaty chuchał w nie i dmuchał ale nie chciały zaparować. Na pewno do plusów trzeba zaliczyć stylówę i to że w gorące dni jest w nim przewiewnie. Także jest to kask idealny do miasta w upalne dni. Jeśli szukasz sobie "głównego" kasku, żeby jeździć w nim cały czas to powtórzę radę którą mi dał kosmaty - lepiej rozejrzyj się za czymś innym. Vancore dobrze nadaje się na dodatkowy kask (aczkolwiek biorąc pod uwagę cenę, nie jest to najtańszy dodatek ). Jeśli chodzi o trwałość to nie mam jak się wypowiedzieć, natomiast martwiłbym się o to czy gumka trzymająca gogle się nie rozciągnie za szybko, ale poza tym kask wyglądał na solidny. Mam nadzieję, że Ci to troche pomoże z ewentualną decyzją zakupową 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczomb Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Po wizycie w sklepie i poprzymierzaniu różnych opcji (w tym skwala i nolana n87 - te były naprawdę niezłe) wyjechałem jednak w Vancore. Zakłada się to ciężej (od tyłu głowy), ale jak już siedzi na głowie to zachwycił mnie niską masą i idealnym dopasowaniem. Co mnie jeszcze frapowało, to to czy da się go używać z okularami i tu się zaskoczyłem pozytywnie - jedynie na idiotycznie długim czerwonym zaczęła mi para wchodzić - poza tym gogle wogóle nie kolidują z korekcyjnymi. co do głośności to mój stary AGV AirTech jest głośniejszy przy prędkościach miejskich. Co do wad/zalet jak narazie mam: + masa najniższa w tej klasie cenowej (zbliżona do kasków 2x droższych) + bardzo dobre dopasowanie + wygląd imo 12/10 - chyba jednyny integral który nie potrzebuje mieć namalowanego loga aby go rozpoznać - na światłach ciężko gogle podnieść a jedną ręką to jest całkowicie niemożliwe - zakładanie wymaga przyzwyczajenia - odpięcie gogli z jednej strony które latają sobie luzem na prawej gumie, a potem zakładanie od potylicy a nie twarzy. - z przewiewnością bym nie przesadzał - w klasycznym kasku jak mi było za ciepło to uchylałem wizjer - tu to odpada 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarvas Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Gdy myślałem że będę posiadaczem Vancore'a to obiecałem sobie nie podnosić gogli na kask z obawy przed zbytnim rozciągnięciem gumy (nie widziałem jej dostępnej osobno). Pewnie można wyregulować, no ale nie da się tego robić w nieskończoność. I z tego co się bawiłem tym kaskiem u kosmatego to odpinanie/zapinanie tego zaczepu z dźwignią dość sprawnie idzie i odniosłem wrażenie że z odrobiną praktyki jest do wykonania na światłach. No chyba że ma się zanjomą szwaczkę lub krawcową co ewentualnie zrobi custom'a i zaimplementuje gumę od gaci - wtedy hulaj dusza, piekła nie ma Najważniejsze, że jesteś zadowolony z zakupu Daj znać jak się spisze ten kask w trasie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 jaszczomb w jakim malowaniu wziąłeś ? 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczomb Opublikowano 27 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 jaszczomb w jakim malowaniu wziąłeś ? Ano w takim: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 W ogóle nie wiedziałem, że ten kask ma aż tyle malowań. Podoba mnie się. Ale jak już pisałem naszemu drapieżnikowi - żona mnie zabije jak zobaczy kolejny kask Boję się, że Ona kiedyś wpadnie na pomysł sprawdzenia po modelach sprzętu ile to wszystko kosztuje i czar pryśnie Czekam na dalsze opinie bo wygląda ten kask bardzo Banditowato i pasowałby mi do stylistyki 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Normalny Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 czy w tym modelu standardowe google sa przyciemniane a jak sie chce przeźroczyste to trzeba dokupować odzielnie ?? 0 Cytuj HONDA - Horendalny Obiekt Nie Dla Amatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczomb Opublikowano 9 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 dokładnie tak jest, w zasadzie dokupuje się szyby a nie całe google 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 tu macie wszysko z sharka na 2017r http://shark-helmets.com/pdf/catalogue/2017/SHARK-CataloguePro2017.pdf z nowości to na pewno czekam z niecierpliwością na shark spartan czyli następca sharka speed-r, wchodzi również shark D-SKWAL czyli SKWAL bez ledów i Shark Ridill czyli następca S700 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marttino Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 shark D-SKWAL Kiedy będziesz miał żeby przymierzyć 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eramus Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 kosmaty jak wygląda u ciebie sytuacja kaskow hjc w malowaniu marvela? 0 Cytuj " Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 kosmaty jak wygląda u ciebie sytuacja kaskow hjc w malowaniu marvela? wygląda tak że nie wygląda nie mamy w sprzedaży hjc i nie planujemy mieć Kiedy będziesz miał żeby przymierzyć które malowanie i jaki rozmiar sobie życzysz ? 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczomb Opublikowano 10 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 czy na pewno rozmawiacie o Vancore? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 No właśnie. To temat o Vancore a nie D-Skwal Ziomeczki! Live my life like I'm a beast. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 TE SĄ: porównaj symbole z katalogiem i bedziesz wiedział jaki kolor DHARKOV -KVX DHARKOV -KWR DHARKOV -KYA RAKKEN MAT -KWR RAKKEN MAT -KAO BLANK MAT -KMA BLANK -BLK BLANK -WHU SAURUS MAT -KWA 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marttino Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 No właśnie. To temat o Vancore a nie D-Skwal Ziomeczki! Live my life like I'm a beast. Ziomku ale "SHARK" a "VANCORE" pomiń Kosmaty dam ci znać na pw 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi