Skocz do zawartości

Rozpoczęcie sezonu motocyklowego w Łodzi nadchodzi wielkimi krokami. Dowiedz się więcej tutaj.

Rozpoczęcie sezonu właśnie trwa. Widzimy się na kolejnej edycji.

Gs500 Wyciek Oleju

Kande

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu, wycieka mi olej spod tego miejsca zaznaczonego na zdjęciu, no może wycieka to za dużo , delikatnie się poci w około śrubki.
Ponieważ ja jestem laikiem w tych sprawach mam pytanie do mądrzejszych. Co to jest, skąd to leci? Pewnie jakiś oring tylko czego? post-3327-0-28454600-1469388609_thumb.png

Edytowane przez Kande (wyświetl historię edycji)

Siemka.
Jeżeli strzałka dotyczy tego "czarnego elementu" który wychodzi z silnika i łączy gaźnik to jest to króciec ssący a jeżeli tego niżej to już ciężej mi stwierdzić po zdjęciu.
Upewnij się czy to olej czy paliwo :smile:
Te króćce się wymienia - raczej kupisz już to tylko w używce i najlepiej jest obejrzeć czy nie jest sparciały itd :smile:

Może się mylę, ale tam chyba nie powinno być oleju tylko mieszanka paliwowo-powietrzna z gaźnika. Trzeba by odkręcić króciec ssący (to czarne) od silnika i zobaczyć czy tam jest jakaś uszczelka, i może tylko uszczelkę wymienić. Jak nie to cały króciec.

Czarny element = króciec ssący

Powiem tak:
może tam być olej i na 99% powinna być uszczelka i wystarczy sama wymiana uszczelki ale jeżeli ktoś tam wcześniej coś poknocił to może być inaczej.
Reasumując wymiana uszczelki i wszystko będzie git :smile:

Edytowane przez Lukas (wyświetl historię edycji)

a jeszcze dodam że ja (jeżeli to się leciutko poci) to olałbym ten temat i bym to kontrolował a zrobił przy gaźnikach/zaworach dopiero bo bez sensu 2 razy płacić :smile:

Pozdro :smile: