Krzysiek rst1000 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2017 A jaka jest przelotowa? 0 Cytuj
Piuriel Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Ok 23x-25x 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
Piuriel Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Mnie się podoba jeszcze nowa Africa. Dobrze jedzie nawet i nie kosztuje wagonu kasy. Ciekawy jestem zabawy ze skrzynią dct. 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
kabzior Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Mała Multi i XR to już pod 70k :-( Africa, Tiger i KTM 50 z kawałkiem. Jeździłem z dct, jest jak na skuterze ;-) 0 Cytuj
Aidekk Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Mnie się podoba jeszcze nowa Africa. Dobrze jedzie nawet i nie kosztuje wagonu kasy. Ciekawy jestem zabawy ze skrzynią dct. Testowałem swego czasu w Profi (jak jeszcze mieścili się koło Gabi) Hondę NC700S w dct. Jazda jest na prawdę przyjemna, zabawa łopatkami daje dużo frajdy. Sam automat płynnie działa, mocne odkręcenie gazu robi redukcję o 1 czy 2 biegi. W trasę musi być wygodnie. Hondowskie dct na prawdę daje radę. 1 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
kabzior Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Hondowskie dct na prawdę daje radę. Dopóki automat nie postanowi Ci zmienić biegu w zakręcie jak płynnie dodajesz gazu Chociaż podobno w nowych generacjach to poprawili, bo ja przed każdym zakrętem się przełączałem na manual. 0 Cytuj
kabzior Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Dobra, pojechałem sobie w tę piękną pogodę do Triumpha w Wawie w sumie oglądać Tiigera 800 XRt, ale... na miejscu okazało się, że dużo bardziej do moich założeń pasuje Tiger 1050 Sport. Nie wiem jak ja se te modele dobierałem na stronie, nieważne. Wziąłem Sporta i ziuuu półtorej godziny. I teraz tak: zawieszenie bajka, w pełni regulowany przód i tył to jest niebo a ziemia z budżetówką z Yamy. Hamulce brzytwa, teraz widzę, że moje w ogóle nie hamuje Silnik i moc też super, chociaż nie dla tego szukam nowego moto. Ciekawe jest RBW, trzeba się przyzwyczaić. Ogólnie same plusy, ale... napierdziela wiatrem jak bym za startującym 747 jechał. Zarówno w położeniu szyby niskim jak i wysokim. No nie tego oczekiwałem. Zaczynam w ogóle myśleć, że przy moich gabarytach po prostu nie da się mieć porządnej ochrony przed wiatrem (chyba że na HD z plexi o pow.4m^2). Jechałem Tracerem 900, Tigerem Sport i w obu to samo, przecież już wolę brać wiatr na klatę w moim nakedzie niż tunelować go prosto w kask :/ Została mi mała Multistrada i ewentualnie KTM 1090, ale siadam na Multi (byłem w Liberty) i widzę że to wszystko jest takie samo, na tej samej wysokości. Powoli się waham, czy ja w ogóle dobrego moto szukam, może po prostu większy i masywniejszy kolejny naked... 2 Cytuj
Piter Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Rozważałeś może BMW R1200RS ? mniej miejski, bo opisywany jako sportowo-turystyczny, ale obiecuje spore osiągi i dobrą ochronę przed wiatrem.... 1 Cytuj
kabzior Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2017 I co naked jakis do analizy wpadnie? Tylko ktory? Może Speed albo Street Triple. Albo Monster 821 Tylko one takie malutkie są... Jak jest z ubezpieczeniami w Ducati? Dają pakiety dealerskie? W yamie i BMW są super korzystne warunki. Rozważałeś może BMW R1200RS ? Raczej S1000XR do tej pory. R1200RS siedziałem w Liberty i pan sprzedawca mi go polecał, ale wydaje mi się zbyt duży jak na funkcję jazdy po mieście. 0 Cytuj
Piter Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2017 R1200RS siedziałem w Liberty i pan sprzedawca mi go polecał, ale wydaje mi się zbyt duży jak na funkcję jazdy po mieście. Trzeba by się nim przejechać przez centrum ok 16.00 jak wszyscy wyjeżdżają z pracy ;-) .... wygląda obiecująco, wymiary ma takie same jak golas R1200R, dopóki nie doładujesz go kuframi... 0 Cytuj
Piuriel Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Raczej S1000XR do tej pory. R1200RS siedziałem w Liberty i pan sprzedawca mi go polecał, ale wydaje mi się zbyt duży jak na funkcję jazdy po mieście. Do jazdy po miescie kup Honda Grom Pewnie w cenie wydechu kompletnego idzie dostać to. A poza miasto wtedy co dusza zapragnie 1 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
kabzior Opublikowano 13 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2017 Ja pierdzielę, jaki to jest dzik! Najlepszy motocykl jakim jeździłem do tej pory, pierwszy w którym żal mi było że mam tylko 2h, bo całą resztę oddawałem przed upływem czasu. Z początku z pewną taką nieśmiałością, bo to jednak nieznane itd, ale bardzo szybko idzie się z nim oswoić i poczuć się pewnie. Łuki na S8 z prędkością ~200? Bez problemu, po pół godzinie. Z Tracerem nigdy się tak pewnie nie czułem, mimo że dużo więcej nim jeździłem, z Tigerem też aż tak nie. Minusy: - powyżej 240 robi się niestabilnie z przodu trochę, wężykuje delikatnie- w okolicach 5-6k rpm w lusterkach widać rozmazaną wersję rzeczywistości - spalanie to zabójstwo, zalałem za +50 zeta bo mówię przycebulę, przecież i tak więcej jak te 10l nie spalę na jeździe testowej. w drodze powrotnej w panice szukałem stacji. spalanie 9,5l.Ale to są pierdoły jak dla mnie, największym minusem jest jednak to czego się obawiałem - wiatr napierdziela prosto w kask, turbulencje są okropne, niezależnie czy szyba w pozycji wysokiej czy niskiej huk jest jak za startującym 747. Jazda na stojąco to jest odpoczynek, jak by ktoś młot pneumatyczny pod oknem wyłączył. Trzeba odpowiedzieć sobie na pytanie, czy modyfikować szybkę na dużą (bez gwarancji że pomoże) i robić z tego harleya/vespę z 4m2 pleksi, czy może zmieniać na małą żeby było jak w nakedzie. A może w ogóle kupić kolejny naked. Tylko że nakedy są małe, a w tym odpowiada mi rozmiar. No i kufry łatwo podłączalne. Hamulce żyleta. Zawieszenie bomba. Silnik rakieta. Quicshifter jaki fajny bajer jak już się przyzwyczaić. No i w ogóle wszystko wszystko poza tym huczącym wiatrem. Bez sensu :/ 0 Cytuj
Piuriel Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2017 Do wiatru się musisz przyzwyczaić. Ciesz się resztą. 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
kabzior Opublikowano 13 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2017 Nie, nie przyzwyczaję się, bo ogłuchnę po roku. Poza tym to zabija całą radość z jazdy. 0 Cytuj
Krzysiek rst1000 Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 (edytowane) jednak to czego się obawiałem - wiatr napierdziela prosto w kask, turbulencje są okropne, niezależnie czy szyba w pozycji wysokiej czy niskiej huk jest jak za startującym 747 Areodynamika to jedna z najważniejszych spraw w motocyklu. I co z tego że duża moc, i co z tego że ładny design jak strugi wiatru są nie tam gdzie należy i wszystko szumi lub podwiewa pod nogi lub tyłek. Z drugiej strony, to taki sprzęt nie jest do bicia rekordu prędkości i może jak są prędkości nieco mniejsze to wszystko wraca do normy. Nie należy wierzyć we wszystko to co piszą w folderach. I to, że w folderze jest napisane, że np. w R1200 GS ma 125 Nm to jeszcze nie znaczy że taka siła jest na kole. Taki sprzęt zostawał na przyśpieszeniu na każdym biegu w stosunku do Aprili a przecież katalogowo to jest różnica 30 Nm na korzyść BMW. Powinno być zupełnie odwrotnie. Edytowane 14 Maja 2017 przez Krzysiek rst1000 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi