Piuriel Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2016 Tak naprawdę ideałem by było zostawić MT07 na dojazdy do pracy i kupić GSa na wyjazdy wakacyjne, to by idealnie zaspokajało moje potrzeby. Ale nie mam miejsca w garażu na dwa moto i auto Mt09 Tracer 1 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
kabzior Opublikowano 17 Listopada 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2016 Mt09 Tracer Jechałeś? Ja tak. Huk przy 180 był dużo większy niż na mt 07. Prawdopodobnie inaczej by było z turystyczną szybą, bo ta oryginalna waliła mi prosto w kask. Ale słowo kluczowe to prawdopodobnie, bo co jeśli nie? A nie wiem gdzie znajdę z wysoką szybą do jazdy próbnej. 0 Cytuj
Piuriel Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2016 No jeżeli kwestia akcesoryjnej szyby, których do japończyków są na pęczki ma ważące znaczenie to nie jestem w stanie dalej pomóc 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
Krzysiek rst1000 Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2016 Ducat Aprilia KTM i Triumph - najlepsze marki wg mnie a nikt ich nie analizuje. To jest dość względne, co prawda rzeczywiście Ducati ma super silnik i zawieszenie ale już Aprilia ma silnik wywołującym niezłe emocje. Nie wszyscy poszukują walki z motocyklem a bardziej chcą uzyskać osiągi przy swoich umiejętnościach. Spójrz na serial Used Bike Heaven na youtubie, tam są konkretne wybory konkretnych motocyklistów. 0 Cytuj
Krzysiek rst1000 Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2016 (edytowane) Duże nadziej pokładałem w MT09 Tracer, ale podczas jazdy okazało się, że wieje i huczy bardziej niż na 07. Moje kryteria podczas wyboru motocykla były następujące: - tylko plastik z osłoną areodynamiczną - odpowiednia pozycja za kierownicą, taka aby ciężar ciała nie był na nadgarstkach - dynamiczny silnik czyli ponad 100 km - centralny wydech - sprzęt nietypowy, rzadki w Polsce. I jakie wnioski: - wszystkie motocykle typu plastik mają zbyt sportowe proporcje. Odległość między siedziskiem a kierownicą jest za duża i powoduje pozycję zbyt pochyloną np honda 1100 mimo że silnik wspaniały. - zbyt twarde siedziska, dupsko boli , - brak centralnego wydechu w większości - wiele motocykli bez odpowiedniego serwisu: stare opony, zaniedbane, trzeba dołożyć jeszcze od 3 do 5 tys. - dobry i używany sprzęt ma cenę powyżej 15tys. - brak sprzętu unikatowego, trzeba szukać w Niemczech Pytanie czy napewno ktos ma w planach latac po Europie i pokonywac po 1 tys km na strzala czy nie? Takie przeloty dzienne nie są dla mnie atrakcyjne, chyba że trzeba gdzieś dojechać. Ducati odpadł na starcie bo brak osłon ale pozycja chyba najlepsza i w dodatku krótki, super skręca. Podobał mi się Triumph i to ten starszy, 955i. Taki sprzęt można dostać za grosze czyli . Patrzyłem też na Kawasaki ale nie najnowsze, bo kasy mało. Można długo pisać ... bla bla bla, padło na Aprilię bo mało ich na polskim rynku i podobało mi się to dłubnięcie na wydechu. A charakterystykę silnika to odkryłem dopiero po kupnie, mimo , że wcześniej jeździłem ... ale wolno i krótko. Teraz mam chęć na cruiser'a ale custom w wydechu. Edytowane 17 Listopada 2016 przez Krzysiek rst1000 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
Krzysiek rst1000 Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2016 jeszcze wyprobuj Multistrade koniecznie Może na wiosnę będą jakieś testy. Ja się piszę 1 Cytuj
Marttino Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2016 Ducat Aprilia KTM i Triumph - najlepsze marki wg mnie a nikt ich nie analizuje.Tu się z tobą zgadzam tylko tych marek mało jeździ a z tego co widzę większość patrzy na wygląd a puzniej na jakośćChoć mówią o jakości wybierają wygląd Dlatego brane pod uwagę są japonce nie ze gorsze ale japoniec to japoniec Takie moje spostrzeżenia może się mylę "oby" 1 Cytuj
krzychoslav Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2016 Bezsensu. To nie jest to ze patrza na wyglad, patrza na jakosc bo wcale nie jest tak ze takie Ducati jest lepsze jakosciowo niz Yamaha czy Honda. To samo z wygladem - jest kwestia umowna. Jednemu podobaja sie takie, drugiemu takie, wiec stwierdzrnie ze wybieraja japonce bo patrza na wyglad a nie jakos jest zupelne bez sensu. Powod jest prosty - marki angielskie, wloskie, austiackie nie sa u nas spopolaryzowane. Japonia za to jest cholernie popularna, od lat wszystko kreci sie przede wszystkim wokol wlasnie Yamahy Hondy i Suzuki! Co za tym idzie - mala popuarnosc daje maly rynek czesci zamiennych, uzywanych. Ludzie sie obawiaja, bo co jak sie popsuje? Musi nowa czesc za kilka tys? A taka sama naprawa w Japoncu wyniesie kilka stowek? TO jest powod, a nie jakas zaleznosc wyglad czy jakosc.. Wysłane przez gołębia pocztowego 2 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S
Marttino Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2016 krzychoslav masz racje i bardzo dobrze to ujeles 0 Cytuj
B3DNAR Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2016 Ja tylko dodam,że na obecną chwilę modele Hondy są tak totalnie nijakie że szkoda słów. Ksero ksera albo na jednym modelu kilka innych z innymi plastikami. Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Bednar Moto: https://www.youtube.com/channel/UCQm5eRSQ6IGDfC-RD3k62Ow
kabzior Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2017 Na placu boju cały czas pozostaje MT09 Tracer. Tiger 800 mimo że super chyba zrezygnuję, tak super rzadki sprzęt że nie idzie się nic dowiedzieć. Natomiast pojawia się F800GS, silnikowo/mocowo/cenowo/rozmiarowo jest mi dużo bliższy niż 1200, ma lepszą ładowność (która w Tracer 900 jest skandaliczna!) i jest niewiele droższy... 0 Cytuj
Marttino Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2017 Bierz Tiger 800 jak chcesz opinie dam ci tel. Do gościa który jeździł na Tiger i gs. 0 Cytuj
kabzior Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2017 Bralbym Triumpha Jakikolwiek argument poza tym, że lubisz nietuzinkowe, żeby nie rzec mało popularne, motocykle? Bierz Tiger 800 jak chcesz opinie dam ci tel. Do gościa który jeździł na Tiger i gs. Dzięki za cynk, jak pisałem na pewno do niego zajrzę i pogadam. 0 Cytuj
jaszczomb Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2017 Jakikolwiek argument poza tym, że lubisz nietuzinkowe, żeby nie rzec mało popularne, motocykle? wystarczy obejrzeć to, i już chce się go mieć 0 Cytuj
kabzior Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2017 wystarczy obejrzeć to, i już chce się go mieć Bo ja wiem, popsuły się motory A poważnie - raz że nie kręci mnie jeżdżenie po dżungli czy pustyni, a dwa, nawet gdybym jutro pobiegł i kupił to jest to kupowanie marzeń tylko, bo raczej nigdy nie polecę helikopterem jeździć po dżungli 1 Cytuj
kabzior Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2017 Nowa, mala Multistrada pewnie spelnialaby Twoje wszystkie wymagania? Pewnie tak, przyglądałem się jej intensywnie, tylko że: 1. Kosztuje o 10-15-20k więcej niż reszta którą biorę pod uwagę. Nie mówię, że to ją skreśla, ale pytanie brzmi czy warto dopłacić, a jeśli tak to za co. 2. Too absolutna nowość, dobrze jest zazwyczaj poczekać trochę z zakupem na raporty innych a nie brać świeżynkę. 3. Nigdzie nie mogę znaleźć wartości Maximum Payload 0 Cytuj
Piter Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2017 v-storm ? ... 650 lub 1000, to są bardzo uniwersalne maszyny, miejsko-turystyczne 0 Cytuj
kabzior Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2017 v-strom jest taki sam jak versys - mały za mały a duży za duży. turystyczna 650 to kiepski pomysł, nawet nie chodzi o moc bo turystyka oznacza turystyczną jazdę, ale ładowność 171? no śmiech na sali 800 wydaje się idealne rozmiarowo. 1 Cytuj
kabzior Opublikowano 4 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2017 Nie, chodzę i oglądam. A w zasadzie zerkam na to co już dobrze znam (tracer 900) bo dealera Triumpha już w Łodzi nie ma, bmw będzie miało GSa za kilka tygodni a multistrady nikt jeszcze na oczy nie widział i nie wiadomo kiedy będzie. 0 Cytuj
kabzior Opublikowano 4 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2017 Tak czy inaczej, na pewno nie kupię dopóki nie pojeżdżę, teraz już dokładnie wiem czego szukam więc po prostu po jazdach próbnych wybiorę to, co będzie miało najwięcej pożądanych przeze mnie cech. 1 Cytuj
jaquzie Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2017 z1000sx nowego masz w Kawie 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆
kabzior Opublikowano 19 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2017 z1000sx nowego masz w Kawie nie, to chyba nie dla mnie, raczej zerkam ewentualnie na f800gt 0 Cytuj
kabzior Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 Kawa jest niezla mysle i mocny slinik Też tak myślę, ale nie potrzebuję litra i ponad 140 koni i motocykla typowo turystycznego. Gdybym kupował go jako drugi, a nie zamiast, to może bym się zastanowił. 0 Cytuj
jaquzie Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 Ale to nie jest motocykl typowo turystyczny (trochę tak myślałem biorąc w 2011 z salonu, i trochę się zdziwiłem ) To właśnie moto typowo miejsko-turystyczne, i to jest najfajniejsze w nim Typowo turystyczny to jest dla mnie GoldWing, czy BMW GTL, czy Kawa GTR 1400. 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆
kabzior Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 To właśnie moto typowo miejsko-turystyczne, i to jest najfajniejsze w nim I nadaje się w sam raz na codziennie dojazdy do pracy? Jeśli tak to zerknę, co mi szkodzi. 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi