kabzior Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2016 Heja. Taką sobie nazwę wymyśliłem, bo takie są moje potrzeby. Aktualne MT-07 sprawdza się super w mieście, ale na trasę już mniej, chociaż prawdziwa wakacyjna wyprawa dopiero za dwa tygodnie i wszystko się okaże. Ale już wiem, że powinno być trochę większe, pozycyjnie wyprostowane, sporo ładowniejsze i dużo bardziej wiatro-osłonięte. Więc pewnie w przyszłym sezonie będzie zmiana. Duże nadziej pokładałem w MT09 Tracer, ale podczas jazdy okazało się, że wieje i huczy bardziej niż na 07. Może akcesoryjna wysoka szyba załatwi sprawę, ale jak to sprawdzić przed zakupem? Zastanawiam się też nad Crossrunnerem, ale tego w ogóle nie widziałem na oczy. Bardzo podoba mi się S1000XR, ale to za mocne dla mnie, więc też Multistrada itp odpadają. Raczej okolice 800ccm i 100KM (a i poniżej będzie ok). Raczej nowsze niż starsze. I ponieważ ma być też do codziennej jazdy po mieście to nie krążowniki. Doradzicie coś? 2 Cytuj
Piuriel Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2016 (edytowane) Ducati Hyperstrada. http://www.scigacz.pl/Ducati,Hyperstrada,turystyka,rozrywkowa,21153.html Edytowane 20 Lipca 2016 przez Piuriel (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
kabzior Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2016 Recenzja z linka średnio zachęcająca :-) 0 Cytuj
Piuriel Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2016 (edytowane) Po przesiadce z Multistrady nie dziwne no i to była wersja 2013. Nowa została poprawiona. Jednak Twoje założenia spelnia. Poniżej litra, moc 112km. Wygodna. Edytowane 20 Lipca 2016 przez Piuriel (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
Matik Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2016 (edytowane) Jacek a może zwyczajnie V-Strom 650 ze stajni Suzuki lub Honde VFR 800.... Ciężko pogodzić takie dwa światy bo albo turystyka i coś większego i wygodnego albo do miasta motocykl o mniejszych gabarytach jak mt-07. Możesz pomyśleć także o GSX 1250FA - koni 91, 108Nm przy około 3700 obrótów. Moto nie jest małe, wygodne, pakowne do tego jazda we 2 osoby nie męczy maszyny, mimo że litr ponad to godzi dwa światy można polatać a łba nie urwie bo moc oddaje dość liniowo. Przyspieszenie bardzo dobre - nadaje się do turystyki i powinna dać rade także i w mieście. A to że mniej więcej litr to tylko in plus dla niego. WG. mnie nie można mieć wszystkiego niestety Edytowane 20 Lipca 2016 przez Matik (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj
Sulik Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2016 Siemka, Jeździłem na Crossrunnerze i to jest bardzo dobry pomysł. Z tej samej stajni jest Honda NC750X w Manualu, którą też polecam. Zrobiłem na niej 5k i miałem nawet wypadek motocykl spisał się na medal. Sprzedałem go ostatecznie bo nie czułem tego stylu, zamieniłem na krążownika. NC ma świetne spalanie po mieście, dobrze zrywa spod świateł, choć biegi są krótkie i trzeba nimi wachlować. Schowek w "baku" na kask, super wygodna do załatwiania spraw na mieście. Z Crossrunnerem miałem o wiele mniejsze doświadczenie, pojeździłem na nim przez 2 dni i w porównaniu do NC ma więcej mocy i charakteru. Obydwa motocykle bardzo wygodne w wielogodzinnych trasach. Oczywiście faworytem tej kategorii dla mnie pozostaje BMW Adventure, ale to już większy i droższy bike. Jest również bardziej nastawiony na długie trasy niż miasto ale bak starcza na 400 km to coś co przy jego wygodzie podróży naprawdę zbawienie. 0 Cytuj
Kefas Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2016 Jeśli chodzi o mnie to gorąco bym polecał właśnie Hondę VFR 800. Silnik V4, pięknie dynamiczny, ok 100 kucy (nie pamiętam dokładnie), można załadować kuframi i ładnie śmiga. Jakbyś miał plecaczka to dla plecaka to chyba jedno z wygodniejszych moto w tej klasie. 0 Cytuj
krzychoslav Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2016 (edytowane) fazer! 600, 1000, oba się sprawdzają. akurat kilofazera ujeżdżam, i miasta, i trasa, i gymkhana - nie zdarzyło mi się narzekać tysiak trochę za mocny z tego co piszesz, ale fz6 (oczywiście w owiewkach, nie naked) to ok 100 kucyków jeszcze jest fz8, fazer 800ccm Edytowane 20 Lipca 2016 przez krzychoslav (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S
Jastrząb Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2016 Ja polecam cb500X :)może nie ma 100 km mocy ale jest mega uniwersalna i ina trasie daje rade. 0 Cytuj
gary Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2016 Suzuki V-Strom 650 - tylko, że to V-ka i albo się to pokocha albo znienawidzi ;-) Yamaha TDM 900; To polecam na podstawie własnych doświadczeń i relacji użytkowników tych sprzętów. A może BMW F800GS? Jak masz dobre dobre ubezpieczenie, to Ci go zholują gdy się komputer zawiesi ;-) http://www.scigacz.pl/BMW,F800GS,zloty,srodek,21069.html Może akcesoryjna wysoka szyba załatwi sprawę, ale jak to sprawdzić przed zakupem? Tutaj byłbym ostrożny. Często akcje z akcesoryjną szybą kończą się tak, że pęd powietrza kierowany jest na głowę/kask. Potem zaczną się przedłuzki z deflektorów itd. To możliwe aby sobie wiaterek wyciszyć ale trzeba poprzymierzać. 0 Cytuj
kabzior Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2016 (edytowane) Jacek a może zwyczajnie V-Strom 650 ze stajni Suzuki lub Honde VFR 800.... Ciężko pogodzić takie dwa światy bo albo turystyka i coś większego i wygodnego albo do miasta motocykl o mniejszych gabarytach jak mt-07. Możesz pomyśleć także o GSX 1250FA V-Strom do rozpatrzenia. Natomiast VFR800 i GSX... po prostu mi się nie podobają Nie mój typ motocykla. Siemka, Jeździłem na Crossrunnerze i to jest bardzo dobry pomysł. Z tej samej stajni jest Honda NC750X w Manualu, którą też polecam. Oczywiście faworytem tej kategorii dla mnie pozostaje BMW Adventure, ale to już większy i droższy bike. Jest również bardziej nastawiony na długie trasy niż miasto ale bak starcza na 400 km to coś co przy jego wygodzie podróży naprawdę zbawienie. Jeździłem NC, nie podeszło mi. Na Crossrunnera pewnie wybiorę się do wawy, tam mają testówkę. GSa od BMW też mocno rozważam, tylko że ja nie planuję w ogóle zjeżdżać z asfaltu... fazer! 600, 1000, oba się sprawdzają. akurat kilofazera ujeżdżam, i miasta, i trasa, i gymkhana - nie zdarzyło mi się narzekać Już nie robią, a ja raczej w nowe celuję... Yamaha TDM 900; To polecam na podstawie własnych doświadczeń i relacji użytkowników tych sprzętów. A może BMW F800GS? Jak masz dobre dobre ubezpieczenie, to Ci go zholują gdy się komputer zawiesi ;-) TDM fajne, do rozważenia. GSem jeździłem, podobało mi się całkiem. Tylko że to ogromna kolumbryna, no i jak pisałem - nie mam w planach zjazdu z asfaltu. Edytowane 21 Lipca 2016 przez kabzior (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
krzychoslav Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2016 Fz1, fz6, fz8? Nic z tego juz nie produkuja? O.o Wysłane przez gołębia pocztowego Update faktycznie o.O Zastapily je tracer 700 i tracer 900 Wysłane przez gołębia pocztowego 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S
lukkas Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2016 Nigdy nie mow nigdy jesli chodzi o zjazd z asfaltu . Swego czasu myslalem podobnie i bylem w bledzie. A tak naprawde GS 800 daje duzo mozliwosci bo to raczej motocykl dualowy a nie offroad. Wysłane z ajfona 0 Cytuj www.antybrowar.pl facebook.com/antybrowar
kabzior Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2016 GS jest na liście i na pewno będzie brany pod uwagę :-) A czy jeździł ktoś nowym Versysem małym? 0 Cytuj
krzychoslav Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2016 z tego co kojarzę to kolega Luczyna kupił niedawno nowego małego Versysa, więc któryś z nich coś Ci powie na ten temat na pewno 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S
rafalek_s Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 Nie padło jeszcze CBF1000. Moim zdaniem warto obejrzeć 1 Cytuj
kosmaty Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 kawasaki z1000sx też piękny motocykl 2 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html
PeZet Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 Jak dla mnie to Kawasaki Versys 650 to taki trochę odpowiednik Yamahy Tracer 700. Czyli jakieś olbrzymiej różnicy bym się nie spodziewał, a z tego co czytam MT07 już Ci nie wystarcza. Według mnie oba modele są rewelacyjne ale raczej do jazdy w pojedynkę i raczej po kraju. W poważniejszą trasę z pasażerem i bambetlami to już chyba niekoniecznie. Raczej trzeba się rozglądać za…hmm… wspomniany Crossrunner wydaje się fajną opcją, niestety mało kto ma, więc trudno się wypowiedzieć. Skoro nie planujesz zjeżdżać z asfaltu to może F800 GT? 0 Cytuj
kabzior Opublikowano 27 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 CBF 1000 fajny muszę przyznać... z1000sx mi się nie podoba. MT07 nie wystarcza ale nie pod względem mocy, tylko ładowności i ochrony przed wiatrem. A Versys jest też w 1000 i wersja Grand Tourer idealnie by spełniała moje oczekiwania. 0 Cytuj
jaszczomb Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 po tym jak rozważałeś multistradę czy s100xr wnioskuję, że jakoś mega krucho z kasą nie masz - w takim wypadku nie rozsądniej by było zostawienie sobie mt do miasta a na trasy kupić drugie duże turystyczne moto? Jakby nie patrzył każdy w w.w. przykładów będzie w mieście dużo mniej zwinne niż obecny sprzęt. 0 Cytuj
kabzior Opublikowano 27 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 nie rozsądniej by było zostawienie sobie mt do miasta a na trasy kupić drugie duże turystyczne moto? Doskonały plan, pierwszy jaki mi zaświtał w głowie... tylko że nie mam gdzie tego trzymać. Póki miałem tylko auto to trzymałem pod wiatą, kupiłem 125 i jakoś się tam od biedy mieściły, kupiłem MT07 i niestety musiałem kupić garaż żeby trzymać i auto i moto, ale miejsca na drugie moto już nie ma. No chyba żeby kupić większy garaż 0 Cytuj
Pit71 Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 Cicho siedziałem,bo nie lubię chwalić swojego.Do Viadra nie namawiam bo szukasz nowego sprzęta,może nowa Afra?Przymierzyć się w Łodzi można. 0 Cytuj "Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu"
MaDDoggY Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 (edytowane) A co z nowym Triumph'em Tigerem 1050 Sport ? Jeśli nie będziesz chciał zjeżdżać z asfaltu to sprzęt też warty rozważenia jednak to nie japończyk. Edytowane 27 Lipca 2016 przez MaDDoggY (wyświetl historię edycji) 2 Cytuj
Rebel Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2016 Ja jestem na etapie wyboru takiego miejsko turystycznego. I padło na FZS1000. Jestem pełen obaw co do przydatności tego w mieście ale na trasie będzie miodnie. 0 Cytuj Live slow!!!
kabzior Opublikowano 30 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2016 A co z nowym Triumph'em Tigerem 1050 Sport ? 1050 jak 1050, ale widzę że jest Triumph Tiger 800XC i on ląduje na liście potencjalnych kandydatów 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi