Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Parkowanie W Garażach Podziemnych/zadaszonych Motocyklem/motorowerem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, 

Nigdzie nie mogę znaleźć żadnej notki na ten temat, otóż usłyszałem od kogoś, że podobno nie wolno parkować w parkingach podzmienych. Zazwyczaj są to miejsca prywatne, więc tutaj właściciel raczej określa dokładnie jak np zakaz wjazdu pojazdów z gazem. Zakazu wjazdu dla motocyski nie widać, więc może? 

Generalnie to chodzi mi o Galerię Łódzką, a podobnie zbudowany parking jest w sukcesji gdzie nawet są specjalne miejsca parkingowe. 

Edytowane przez GoOx (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Przepisy ogólne nic na temat motocykli nie mówią.

Może się zdarzyć że na prywatny właściciel w regulaminie wyszczególnia motocykle jako pojazdy które nie mogą parkować w parkingach podziemnych.

Galeria nic o tym nie wspomina - https://galeria-lodzka.pl/o-galerii/parking/

Opublikowano

Generalnie to chodzi mi o Galerię Łódzką

Nie wolno wjeżdżać motocyklem na parking GŁ. A przynajmniej nie wolno było w zeszłym roku jak dzwoniłem i pytałem. "Bo nie, bo tak jest w regulaminie".

Opublikowano

W tym roku nie ma z tym problemu, nawet jeszcze ochrona informuje że nie trzeba brać bileciku parkingowego

Opublikowano

Bardzo cenna informacja.

Ze swojej strony dodam, ze od zawsze mozna wjezdzac za darmoche (nawet parkowac na zime)

pod Silverscreen`a

"Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe,
ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..."

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W Galerce był problem ze szlabanami. Kiedyś ktoś na moto wziął bilet, zanim go schował i odjechał to szlaban mu się na kasku zamknął, i go zdjął z maszyny. Fotokomórka "nie widziała" pojazdu i zamknęła szlaban. Galeria płaciła za uszkodzenia moto. Dlatego jest ten problem z wjazdem. Może coś teraz poprawili.

Live slow!!!