Skocz do zawartości

Niedzielna Szkoła - Czyli Jak Zejść Na Kolano By Nie Skończyło Się Raną!

karpiu

Rekomendowane odpowiedzi

Logistycznie:

Czy jakieś żarcie tam można nabyć i picie czy bierzemy prowiant? 

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Logistycznie:

Czy jakieś żarcie tam można nabyć i picie czy bierzemy prowiant? 

wg tego coś jest, ale fajnie jak ktoś kto tam był powie jak ten punkt gastronomiczny naprawdę wygląda. Ja na pewno biorę przynajmniej picie.tor_karting_bydgoszcz.jpg

Poczytałem wątek (bo mam chwilę nad Bałtykiem pogoda się spie...) fajna inicjatywa. Co do toru Bydgoszcz to byłem tam 3 razy na szkoleniach z cyklu Kulikowisko i jak pewnie wiecie jest to tor kartingowy w związku z czym zakręty są ciasne (nie wszystkie) więc jest to dobry tor do szkoleń technicznych, przy niewielkich prędkościach. W porównaniu do Radomia Bydgoszcz jest mniejszy (moje wrażenie) ale podczas jednego okrążenia robi się więcej powtórzeń (więcej zakrętów). Mam wrażenie, że na Radomiu jest lepszy asfalt, ponadto zdarzyło się w Bydgoszczy, że leżały na torze kamyczki z pobocza wiec zanim wjedziecie przejdźcie się po torze i weźcie jakąś szczotę na kiju ;-). Jeśli mogę coś poradzić co do jedzenia to płyny, owoce i lekkie przekąski.

Chyba warto byłoby też jakiś plan szkolenia sobie zrobić, co by nie tracić czasu na torze.

Do Bydgoszczy jest z Łodzi piękna droga autostrada, a potem szeroka szosa z ładnym asfaltem jedzie się jak po stole, raz jechałem w puszce i tak mi było szkoda, że potem za każdym razem na 2oo (ale kondycyjnie jest to męczące - przynajmniej w moim wieku :biggrin:  )

Niestety 5 sierpnia to puki co zbyt odległy dla mnie termin do planowania ale jak będę coś wiedział bliżej i będzie miejsce to jakby co się odezwę, może się załapię na last minute. 

Ale ponieważ temat zaczął się od gumowania to znalazłem taki filmik:

a jak ktoś nie da rady na tor :sad2: ale chciałbym sobie zmierzyć głośność dla zwyczajnego zaspokojenia ciekawości to da radę?  :riding::hihi:

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

Z chęcią bym pojechała z Wami na tor ale niestety termin mi nie pasuje  :mellow: 
Ale jak będzie następny wypad to się pisze :riding: 
Może jutro o 18 też podjadę  na Della sprawdzić tą głośność tak z ciekawości oczywiście jak można  :biggrin: 

Tam gdzie gadamy

NIe podbiję dzisiaj. Nie wyrobię się :/

╭〔︶︵︶〕

Jeszcze raz wielkie DZIĘKI za pomiar :smile:
Troszkę  moja Kawa do czyszczenia jest ale i tak się cieszę że się udało :smile:  
I fajnie znów było się spotkać z moto maniakami  :moto:  
Mam nadzieje że następnym razem pogoda dopiszę i będę mogła poćwiczyć te zakręty bo jednak kuleje w tej umiejętności... Pozdrawiam :smile:

Tak zapytam czy ktos przekroczyl db na bydgoszcz?

╭〔︶︵︶〕

Nie mialem siły dziś.

Gdzie te winkle?

╭〔︶︵︶〕

Dzięki za miłą jazdę mam nadzieje że idzie mi coraz lepiej na tych winklach :smile:
Jak będzie kolejny wyjazd to z chęcią przyjadę tylko proszę o jakąś informacje.

Najprawdopodobniej ograne temat najazdu na auto które posiadam. 

Wiec do dyspozycji będą myśle na spokojnie 3 wolne miejsca. (pasy transportowe we własnym zakresie min 3 szt. na moto)

W aucie 2 wolne miejsca dla kierowników chyba ze ktoś chce na pace moto trzymać  :biggrin:

Lipson - widziałem ta przyczepke. Wbijaj do Bogdana a później Ci moto przetrzymam w Łodzi.

all right partner, keep on rollin' baby!

Dziękuje za update Karpiu, tak tez uczynię. Jak tam zawody ? Szukałem info na sieci i nie pisało nic ze wygrałeś ???

Sent from a not-so-smartphone.

Najprawdopodobniej ograne temat najazdu na auto które posiadam.

Wiec do dyspozycji będą myśle na spokojnie 3 wolne miejsca. (pasy transportowe we własnym zakresie min 3 szt. na moto):

Jeśli mogę bookuje miejsce w twoim vanie. Może podlece do ciebie w tygodniu ocenimy jak i co da się rozłożyć. Masz podłogę drewniana w aucie czy blacha ?

Dziękuje za update Karpiu, tak tez uczynię. Jak tam zawody ? Szukałem info na sieci i nie pisało nic ze wygrałeś ???

Jeśli mogę bookuje miejsce w twoim vanie. Może podlece do ciebie w tygodniu ocenimy jak i co da się rozłożyć. Masz podłogę drewniana w aucie czy blacha ?

tak najlepiej bys podleciał i sprawdzimy jak to ogarnąć a przede wszystkim wprowadzić na auto :smile: Podłoga drewniana haki w podłodze uruchomione. 

tak najlepiej bys podleciał i sprawdzimy jak to ogarnąć

Kiedy? Też chcę :biggrin: 

╭〔︶︵︶〕