Mr.Kropek Posted July 3, 2016 Report Share Posted July 3, 2016 Witajcie! Przedstawiam Wam najnowszy nabytek, a jest nim Yamaha XJ600N z 1996 roku. Motocykl zakupiony został 3 miesiące temu za 3600 złotych! Na początku należało trochę w niego zainwestować, Yamaszka dostała: - nowy olej z filtrem - nowy filtr powietrza - klocki hamulcowe - oponki ( lada moment będą ) W dniu zakupu na liczniku miał przejechane 25315mil, co równa się 40504km. Stan techniczny jak i wizualny oceniam na dobry, generalnie jedynym mankamentem jest delikatne ściąganie motocykla w prawą stronę. Przez te 3 miesiące przejechał już 4 tysiące kilometrów, przebieg oczywiście dalej rośnie. Jest to moja pierwsza "sześćsetka" którą dosiadam, i uważam, że jest to idealny sprzęt do zaczęcia swojej przygody z "większymi" maszynami. Poniżej zamieszczam parę zdjęć i film z prezentacją motocykla, zapraszam: 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piuriel Posted July 4, 2016 Report Share Posted July 4, 2016 Jak go sciąga podczas jazdy to zweryfikuj geometrię ramy. Szerokości 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aroon77 Posted July 4, 2016 Report Share Posted July 4, 2016 (edited) Mój ma 46tys mil. I odpoczywa w garażu,fajny i tani w eksploatacji, przed lift, nie powinien ciagnąć w żadna str. Pomyślności Edited July 4, 2016 by Aroon77 (see edit history) 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rico Posted July 9, 2016 Report Share Posted July 9, 2016 Bardzo ładna, też mam XJtę z tego samego rocznika szerokości 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
julian85 Posted February 19, 2017 Report Share Posted February 19, 2017 I jak sie sprawdzila XJtka? Szukam podobnej, wolalbym oczywiscie po lifcie z 2 tarczami, ale jetem ograniczony mocno budzetem. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rico Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 Xjtka fajny sprzęt. Posłuży ci na pewno 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amoook Posted February 28, 2017 Report Share Posted February 28, 2017 Książkowy nabytek z serii "na początek", też kiedyś o takim marzyłem. Co do ściągania, sprawdź łożysko główki ramy, może za mocno dociągnięte, albo już zakończyło swój żywot i nie pracuje z należytą gładkością. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommyrenny Posted May 24, 2017 Report Share Posted May 24, 2017 Proponuje wyważyć koła jak ściąga na początek W Zgierzu zrobią Ci to od ręki w wulkanizacji naprzeciwko stodoły tj jadąc od Łodzi za mcdonaldem za światłami po lewej stronie Łożyska tez mogą być przyczyną może któraś tarcza na zacisku nie poprawnie odbijać i tez będzie ściągać 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts