Królu Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Witam Chce pochwalić się moja Kawusia:) Jest ona z 2006 roku, praktycznie cała w fabrycznym stanie prócz wydechów przerobionych przez Edhausta i filtr k&n. Porównując do mojej pięknej Hondy:P charakterystyka silnika jest zupełnie inna, mam wrazenie ze honda miała mocniejszy dół za to dużo słabsza góre. Prowadzenie dość podobne, jest niby delikatnie cięższy(3kg) a przy wyprowadzaniu z garażu mam wrazenie ze jest lżejszy i to sporo(pewnie nizej jest srodek ciezkosci). Pierwsze testy konsumpcji benzynki już były i jestem mile zaskocznony. Pali mniej niż honda, np. żeby honda spaliła mi mniej niż 5,5 l to już musiałem się pilnowac, natomiast tutaj spalanie 5,5 l to zero problemu, przelotowa na poziomie 110km/h plus pare odkrecen. Wydaje mi sie ze jest możliwe zejście poniżej 5 l .W planach jakies delikatne mody, czyli stalowy oplot zielony, czarny womet tech na kierownicy czyli pokrętła zawieszenia i ciężarki kierownicy, pomysle nad zmiana naklejek na felgach ewentualnym doklejeniu jakiś. Przydałyby się tez jakiś kraszpady. https://picasaweb.google.com/lh/photo/MBZVTOPW6s-6mz3k69rEQ9MTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink Edytowane 26 Czerwca 2016 przez Królu (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj HONDA CBR 929RR KAWASAKI ZX10R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancet Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Więc wypada tylko złożyć gratulacje i życzyć szeeeeerokości! 0 Cytuj "Be yourself, no matter what they say!" Sting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu94 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Ładna!;d gratulacje;) niechaj dobrze służy;) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilu79 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 No fajny sprzęcik. Bezawaryjnosci zycze. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMmaciek Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Pierwsze testy konsumpcji benzynki już były i jestem mile zaskocznony. Pali mniej niż honda, np. żeby honda spaliła mi mniej niż 5,5 l to już musiałem się pilnowac, natomiast tutaj spalanie 5,5 l to zero problemu, przelotowa na poziomie 110km/h plus pare odkrecen. Wydaje mi sie ze jest możliwe zejście poniżej 5 l .W planach[/url] Może lpg wsadź, będzie jeszcze oszczędniej 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczomb Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Może lpg wsadź, będzie jeszcze oszczędniej No właśnie - ja wiem, że jazda o kropelce też się zalicza do sportu, ale ten przecinak został stworzony do troche innych konkurencji. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółwik Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Fajna kawa 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaJaga Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Fajniutka ;-) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanPL Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Coś czuje że jest pocisk pogratulować udanego zakupu. A tak btw to wszystko masz w porządku z główką ramy bo coś mi się kojarzy że kawy z tamtych lat miały pewne problemy z pękaniem na spawach ale nie wiem czy dokładnie ten model. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 To chyba Gixy miały ten problem nie kawy.. 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zx9 i pierwsze zx10 miały. A tak naprawdę to każde moto może mieć ten problem jak kierownik napierdziela gwoździe schodząc z gumy. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Królu Opublikowano 28 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Jezdzi elegancko, nic nie sciaga, sladow spawow nie widac, wiec mam nadzieje ze nic kombinowane nie bylo. SMmaciek, skoro masz taka praktyke to moze mi zalozysz jakas instalacje gazowa, zeby bylo jeszcze taniej to prosze pierwsza generacje. A tak na powaznie to jestem osoba dosyc odpowiedzialna, nie sprawia mi ogromnej przyjemnosci palowanie motocykla w sposob taki jak powinno sie go przegonic na torze tylko, ze w ruchu ulicznym, takze komentarze tego typu troszke podjezdzaja mi szczeniactwem. Staram sie przyczyniac do tego, ze nie bedziemy spostrzegani przez spoleczenstwo jak idioci, tylko jako normalni uczestnicy ruchu. 0 Cytuj HONDA CBR 929RR KAWASAKI ZX10R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renpa1971 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Ladna dycha Nawet podnozek nie zuzyty 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMmaciek Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Już nie taki szczeniak ze mnie dziwi mnie fakt zwracania uwagi na spalanie w moto. Co to za różnica 6 czy 10 litrów? Moto jest po to żeby fajnie spędzać czas a nie $$$ liczyć przy dystrybutorze 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Michał_ Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zx9 i pierwsze zx10 miały. A tak naprawdę to każde moto może mieć ten problem jak kierownik napierdziela gwoździe schodząc z gumy. Pokaż mi ZX9R w której pękła rama w okolicach główki ramy??? (moto bezwypadkowe)! W ZX9R modelu E czyli roczniki 00-01 owszem zdarzyły się incydenty pękania ram (podobne ZX6R modele G, w modelu J zmieniono nawet stop aluminum!) ale nie w tym miejscu! W której ZX10R pękała rama w tym miejscu? Miałem ZX9R model F (02-03) gdzie są zupełnie inne mocowania ramy do silnika i nie spotkałem się podobnie jak inni użytkownicy z tym zjawiskiem!!! Więc z całym szacunkiem przestańcie siać mity i pieprzyć głupoty o tym jak w kawach ramy pękają bo to śmiech na sali!!! Zapytajcie firmę Suzuki o szeroko zakrojoną akcję serwisową ram w modelu GSX-R 1000 K5-K6 Tyle w temacie! Królu - graty! Również miałem taką dychę tylko '07 i sprzęt był zajefajny 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogal Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 No miałem okazje jedzić trochę z kolegą Królem i faktycznie, jeździ statycznie... Ale potrafi też takie rzeczy ze wielu wytrawnych motocyklistów jeszcze wiele by sie nauczyło Hanka była cudna, ale Kawa tez robi wrażenie! Gratuluje! 0 Cytuj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 A gdzie ja napisałem ze pękają ja główce ramy? Czytaj dokładnie. Zx9 pękają na wysokości airboxa. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Michał_ Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 (edytowane) A gdzie ja napisałem ze pękają ja główce ramy? Czytaj dokładnie. Zx9 pękają na wysokości airboxa. Nie tylko w tym miejscu kolego mogły pękać, jeśli chodzi o ZX9R ale nie od normalnego użytkowania a o ZX10R to nie słyszałem... To fakt, StefanPL "zasugerował" czy w moto kolegi Królu jest wszystko ok w okolicach główki ramy / czy też "szeroko rozumianych spawach"... Co nie zmienia faktu, że pękanie ram w ZX9R, a zwłaszcza ZX10R to raczej niezwykle rzadkie zjawisko Sporo "osób słyszało" ale mało kto widział Nie wiem czy wiesz kosmaty ale "ponoć" w modelu ZX6R, którą kiedyś miałeś i sprzedałeś też pękały - jeśli tak to od czego..? Edytowane 28 Czerwca 2016 przez _Michał_ (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 ZX6R, którą kiedyś miałeś i sprzedałeś też pękały - jeśli tak to od czeg każde moto może mieć ten problem jak kierownik napierdziela gwoździe schodząc z gumy. Nie bijcie się 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Jak juz napisałem wcześniej to jak ktoś chce to w każdym moto może polecieć rama. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Michał_ Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 (edytowane) Piuriel - my się nie bijemy z kosmatym Tylko sobie dyskutujemy A tak na poważnie to bardzo denerwuje mnie gadanie jak to w kawach ramy "pękają"... i przypinanie jakiś dziwnych "łatek" jakie to są awaryjne motocykle i co się z nimi nie dzieje... Mity i tyle. Co do pękających ram to w 99% jest tak jak kosmaty napisał - od wbijania gwoździ w asfalt, bądź w przypadku moto powypadkowych. Ja na własne oczy widziałem 1 egzemplarz ZX9R z 2000 r. z pękniętą ramą - okazało się później, że sprzęt było po przejściach, a 2 raz widziałem na foto u gościa z forum w ZX6R 2000 r. - też się okazało, że moto po przygodzie o czym właściciel nie wiedział Sorry za OT Edytowane 29 Czerwca 2016 przez _Michał_ (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 z tymi mitami to troche tak jak w 954 wszyscy mnie straszyli że bloki silnika pękają, owszem była akcja serwisowa ale pękały głownie jak na zimnym piecu ktoś katował 1 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KACZY Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Widział w realu super prezencja kawy......niech służy :moto: 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi