Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Szukam Fizjoterapeuty, Masażysty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hey,

Znacie kogoś godnego polecenia kto pomógłby przy silnym bólu pleców (dla osoby młodej - ok 30stki)? Więcej szczegółów na pw.

Edytowane przez Kefas (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

chodziłem na ul Kopernika 

w bramie jak jest lecznica dla zwierząt mogę polecić 

chociaż wszystko zależy jakie kto ma schorzenia 

Opublikowano (edytowane)

Na Vera Sport - Mariusz Paliświat - nie znam lepszego speca. To były ciężarowiec - trener podnoszenia ciężarów.

W związku z tym, że mam trochę mięśni i potrzebowałem pomocy byłem u kilku speców.

Większość z nich była w kat wagowej ok 70kg i ich masaż to było ledwo smyranie.

Dopiero Mariusz wyprostował moje problemy mięśniowe i bólowe. Polecam!

http://www.verasport.pl/mariusz-paliswiat

Edytowane przez karpiu (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

nie wiem jaki odcinek pleców etc, ale zacznij od przejścia się do ortopedzia celem zdjęcia i/lub rezonansu. potem fizjo/kręgarz w zależności jaki odcinek. Jak masz sportową przeszłość (teraz wszyscy są sportowcy, także nie mam na myśli ostatnich 3 lat na siłowni, biegania po parku czy trendi crosfitów), szukaj kogoś kto miał ze sportowcami do czynienia, rozumują ci ludzie trochę inaczej. Powinien pomóc wrócić do jako takiej sprawności i zalecić ćwiczenia. Ale - on pomoże tylko doraźnie, szukaj takiego który da ci zestaw na dany odcinek lub ogólnie na cały gorset, w 90% przypadków bez ćwiczenia we własnym zakresie nic się nie poprawi na dłuższą metę. Ogólnie pomaga bardzo w stabilizacji higiena życia - odpowiednie żarcie, dobre wyro, solidny sen, bez używek. Truizmy to może, ale często widzę że nie dla wszystkich, mam trochę własnych przejść, także piszę ze swojego doświadczenia i moich najbliższych.

Większość z nich była w kat wagowej ok 70kg i ich masaż to było ledwo smyranie.

Pytanie czego od masażu oczekujesz i jaki jest problem. Takie przeświadczenie panuje, że masaż by był skuteczny musi boleć. Też tak długo myślałem, że jak nie ma siniaków i maltretowania to szkoda prądu. 
Opublikowano (edytowane)

Hey,

Znacie kogoś godnego polecenia kto pomógłby przy silnym bólu pleców (dla osoby młodej - ok 30stki)? Więcej szczegółów na pw.

Witam.Spróbuj na Odrzańskiej , tam jest przychodnia i mają fizjoterapeutów są dobrzy.

Drugi ośrodek bardzo dobry to na ulicy Kraszewskiego w Łodzi Intermedicus ja tam leczyłem dyskopatie są bardzo dobrzy.

Proponuję dietkę rybną.Ale ryby morskie żelatynki, tran itp Przyspieszają odbudowę tkanki kostnej.

Pozdrawiam

Edytowane przez Marek C (wyświetl historię edycji)