Skocz do zawartości

Rozpoczęcie sezonu motocyklowego w Łodzi nadchodzi wielkimi krokami. Dowiedz się więcej tutaj.

Rozpoczęcie sezonu właśnie trwa. Widzimy się na kolejnej edycji.

Dość Zabawna Historia Początku Pasji Do Motocykli.

Steelo

Rekomendowane odpowiedzi

No to zacznijmy od początku...

Miałem chyba 10 lat, siedziałem w domu, to chyba był początek wakacji, aż w końcu usłyszałem pukanie do drzwi, wstałem, i szybkim krokiem powędrowałem spojrzeć kto to jest, a wiedziałem że Brat, tzn. Kuzyn, aczkolwiek każdy wolny czas spędzaliśmy razem, więc tak, Brat miał przyjechać z Wujkiem, zabrać nas na Wieś, gdzie spędzaliśmy właśnie z braciakiem każdą chwilę, przeważnie było to drzewo, nasza latarnia morska wśród drzew, była to czereśnia, naprawdę wyrosła bardzo wielka, zasadził ją nasz dziadek, zawsze lubiliśmy obserwować całą wieś z czubka tejże czereśni, siedzimy w naszej "Latarni Morskiej" i słyszymy klakson, wujek wrócił busem, i trąbił na nas, abyśmy wrócili na podwórko. Otwierają drzwi busa, widzimy że coś jest przykryte płachtą, ściągamy tą płachtę, i Jeeeb. To Był Romet 205, brat ją dostał od Taty, no to nie pozostało nam nic innego jak spróbować :biggrin:

Wsiada Kamil, jedzie, udało się, wsiadam jadę, również się udało, Wujo obserwując nas, podpowiedział że są tam 3 biegi, a nie 1 :biggrin:

Uczyliśmy się całe popołudnie, po dłuższym czasie załapaliśmy, więc mówimy że przejedziemy się przez lasek, i wrócimy, on jechał w tamtą stronę, a ja miałem jechać z powrotem. Wszystko niby było okej, gdyby w lasku nam nie zgasł, nie chciał odpalić, i się zestresowaliśmy, Kamil poszedł jeszcze siku, po chwili biegnie z powrotem, i krzyczy, odpalaj, dzik mnie goni. Nie pamiętam już jak to zrobiłem, ale Adrenalina zadziałała i ruszyłem z biegu, niemalże zostawiając kamila, na pożarcie, ale zatrzymałem się, wsiadł, i uciekaliśmy ile fabryka dała w tym dziadku :biggrin:

Dziwna, ale trochę przezabawna Historia, od tamtej pory kocham Motocykle,

Ale chyba tylko mnie to zaraziło, bo Kamil dostał 2 lata temu Fazera600 składanego od zera, i jeździ raz na rok ;c

Dodam że teraz ma 25 lat ;D

Troszkę szkoda mi jego motocykla.. bidulek.

Wujo starał się zaszczepić tą pasją, ale nie udało się, a pasja wpojona to nie to samo...

Edytowane przez Steelo (wyświetl historię edycji)

Motocykle

Romet Ogar 200/205

Kingway Neken 50ccm3/80

Ylsmco Wektor 150ccm3 (Ścigacz)

Honda CBR 600 F1/F2

GB Street / Yamasaki YM-50 / 110cm3

YAMAHA TZR 50 / 90

ZIPP PRO XT 50 / 140

To Był Romet 205, brat ją dostał od Taty, no to nie pozostało nam nic innego jak spróbować :biggrin: Wsiada Kamil, jedzie, udało się, wsiadam jadę, również się udało, Wujo obserwując nas, podpowiedział że są tam 3 biegi, a nie 1 :biggrin:

Fajne story :smile: Male tylko sprostowanie Romet ogarek 205 ma fabrycznie silnik Dezamet 023 i są tam biegi w liczbie sztuk dwóch :smile:

A romet 200 musialy byc 3 bo pozniej skrzynia sie zepsula i 3 nie wchodził moze pomylilem nazwe zreszta da sie sprawdzic bo twn romet wciaz w rodzinie

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

Motocykle

Romet Ogar 200/205

Kingway Neken 50ccm3/80

Honda CBR 600 F1/F2

YAMAHA TZR 50 / 90

ZIPP PRO XT 50 / 140

No to moze pomylilem hahaha ale nie ma co tp bylo tyle lat temu xd

Motocykle

Romet Ogar 200/205

Kingway Neken 50ccm3/80

Honda CBR 600 F1/F2

YAMAHA TZR 50 / 90

ZIPP PRO XT 50 / 140

Nie klocic sie prosze hehe :-D

Motocykle

Romet Ogar 200/205

Kingway Neken 50ccm3/80

Honda CBR 600 F1/F2

YAMAHA TZR 50 / 90

ZIPP PRO XT 50 / 140

Były dwu i trzybiegowe i te ze silnikiem jawy

Eeee, coś oszukujesz chyba Ogar 200 miał na pokładzie silnika Jawa 223 - 3 biegowy -only.  Kadet 110 mial Jawe 225 2 biegi w automacie Panie :biggrin: Tak czy inaczej, sprzęt zacny :smile: Kupę radochy daje z jazdy i ten zapach 2T - bezcenny.

Ta ten zapach ;D

Motocykle

Romet Ogar 200/205

Kingway Neken 50ccm3/80

Honda CBR 600 F1/F2

YAMAHA TZR 50 / 90

ZIPP PRO XT 50 / 140

Haha potem bede uważany za cpuna xd

Motocykle

Romet Ogar 200/205

Kingway Neken 50ccm3/80

Honda CBR 600 F1/F2

YAMAHA TZR 50 / 90

ZIPP PRO XT 50 / 140

• 5 tygodni później...

Ale super to opisales ciekawie i właśnie to jest to niewiadomo kiedy rodzi się pasja Super że stanelo u Ciebie na motocyklach😊jak masz jeszcze ciekawe historie o moto podsylaj mi lubie czytac😊