Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Dość Zabawna Historia Początku Pasji Do Motocykli.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No to zacznijmy od początku...

Miałem chyba 10 lat, siedziałem w domu, to chyba był początek wakacji, aż w końcu usłyszałem pukanie do drzwi, wstałem, i szybkim krokiem powędrowałem spojrzeć kto to jest, a wiedziałem że Brat, tzn. Kuzyn, aczkolwiek każdy wolny czas spędzaliśmy razem, więc tak, Brat miał przyjechać z Wujkiem, zabrać nas na Wieś, gdzie spędzaliśmy właśnie z braciakiem każdą chwilę, przeważnie było to drzewo, nasza latarnia morska wśród drzew, była to czereśnia, naprawdę wyrosła bardzo wielka, zasadził ją nasz dziadek, zawsze lubiliśmy obserwować całą wieś z czubka tejże czereśni, siedzimy w naszej "Latarni Morskiej" i słyszymy klakson, wujek wrócił busem, i trąbił na nas, abyśmy wrócili na podwórko. Otwierają drzwi busa, widzimy że coś jest przykryte płachtą, ściągamy tą płachtę, i Jeeeb. To Był Romet 205, brat ją dostał od Taty, no to nie pozostało nam nic innego jak spróbować :biggrin:

Wsiada Kamil, jedzie, udało się, wsiadam jadę, również się udało, Wujo obserwując nas, podpowiedział że są tam 3 biegi, a nie 1 :biggrin:

Uczyliśmy się całe popołudnie, po dłuższym czasie załapaliśmy, więc mówimy że przejedziemy się przez lasek, i wrócimy, on jechał w tamtą stronę, a ja miałem jechać z powrotem. Wszystko niby było okej, gdyby w lasku nam nie zgasł, nie chciał odpalić, i się zestresowaliśmy, Kamil poszedł jeszcze siku, po chwili biegnie z powrotem, i krzyczy, odpalaj, dzik mnie goni. Nie pamiętam już jak to zrobiłem, ale Adrenalina zadziałała i ruszyłem z biegu, niemalże zostawiając kamila, na pożarcie, ale zatrzymałem się, wsiadł, i uciekaliśmy ile fabryka dała w tym dziadku :biggrin:

Dziwna, ale trochę przezabawna Historia, od tamtej pory kocham Motocykle,

Ale chyba tylko mnie to zaraziło, bo Kamil dostał 2 lata temu Fazera600 składanego od zera, i jeździ raz na rok ;c

Dodam że teraz ma 25 lat ;D

Troszkę szkoda mi jego motocykla.. bidulek.

Wujo starał się zaszczepić tą pasją, ale nie udało się, a pasja wpojona to nie to samo...

Edytowane przez Steelo (wyświetl historię edycji)

Motocykle

Romet Ogar 200/205

Kingway Neken 50ccm3/80

Ylsmco Wektor 150ccm3 (Ścigacz)

Honda CBR 600 F1/F2

GB Street / Yamasaki YM-50 / 110cm3

YAMAHA TZR 50 / 90

ZIPP PRO XT 50 / 140

Żółtodziub_Z_Łodzi
Opublikowano

Musicie go wysłać do lasu z motocyklem i nasłać na jego dzika ;) Pasja pojawi się szybko :biggrin: Fajna historia! 

Opublikowano

To Był Romet 205, brat ją dostał od Taty, no to nie pozostało nam nic innego jak spróbować :biggrin: Wsiada Kamil, jedzie, udało się, wsiadam jadę, również się udało, Wujo obserwując nas, podpowiedział że są tam 3 biegi, a nie 1 :biggrin:

Fajne story :smile: Male tylko sprostowanie Romet ogarek 205 ma fabrycznie silnik Dezamet 023 i są tam biegi w liczbie sztuk dwóch :smile:

Opublikowano

A romet 200 musialy byc 3 bo pozniej skrzynia sie zepsula i 3 nie wchodził moze pomylilem nazwe zreszta da sie sprawdzic bo twn romet wciaz w rodzinie

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

Motocykle

Romet Ogar 200/205

Kingway Neken 50ccm3/80

Honda CBR 600 F1/F2

YAMAHA TZR 50 / 90

ZIPP PRO XT 50 / 140

Opublikowano

Tak Ogar 200 ma silnik "dżawy" 3 biegowy :smile:

Opublikowano

No to moze pomylilem hahaha ale nie ma co tp bylo tyle lat temu xd

Motocykle

Romet Ogar 200/205

Kingway Neken 50ccm3/80

Honda CBR 600 F1/F2

YAMAHA TZR 50 / 90

ZIPP PRO XT 50 / 140

Opublikowano

Były dwu i trzybiegowe i te ze silnikiem jawy

Opublikowano

Nie klocic sie prosze hehe :-D

Motocykle

Romet Ogar 200/205

Kingway Neken 50ccm3/80

Honda CBR 600 F1/F2

YAMAHA TZR 50 / 90

ZIPP PRO XT 50 / 140

Opublikowano

Były dwu i trzybiegowe i te ze silnikiem jawy

Eeee, coś oszukujesz chyba Ogar 200 miał na pokładzie silnika Jawa 223 - 3 biegowy -only.  Kadet 110 mial Jawe 225 2 biegi w automacie Panie :biggrin: Tak czy inaczej, sprzęt zacny :smile: Kupę radochy daje z jazdy i ten zapach 2T - bezcenny.

Opublikowano

każdym wymienionym jeździłem, rozbierałem i składałem 

Opublikowano

Ta ten zapach ;D

Motocykle

Romet Ogar 200/205

Kingway Neken 50ccm3/80

Honda CBR 600 F1/F2

YAMAHA TZR 50 / 90

ZIPP PRO XT 50 / 140

Opublikowano

mogę ci odpalić mz , sztachniesz się

Opublikowano

Haha potem bede uważany za cpuna xd

Motocykle

Romet Ogar 200/205

Kingway Neken 50ccm3/80

Honda CBR 600 F1/F2

YAMAHA TZR 50 / 90

ZIPP PRO XT 50 / 140

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Ale super to opisales ciekawie i właśnie to jest to niewiadomo kiedy rodzi się pasja Super że stanelo u Ciebie na motocyklach😊jak masz jeszcze ciekawe historie o moto podsylaj mi lubie czytac😊