Rebel Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Część, Przymierzam się do zakupu motka w DE. Wiem, wiem drogie euro itd, ale w pl jest bardzo ciężko znaleźć coś godnego uwagi (nie mówiąc już o jakichkolwiek dokumentach serwisowych sprzętu) dlatego chce kupić w DE, wychodzi drożej (dość dużo nawet) ale moto z kompletem papierów i w przyzwoitym stanie. Nie kupuję na handel tylko dla siebie. Plan jest taki żeby pojechać z przyczepką i zabrać moto na przyczepkę, nie chcę go czasowo rejestrować w DE bo i tak będę jechał autem. Teraz pytanie do będących w temacie. Tablice zostawiam u Niemca, wjeżdżam do PL bez tablic, to w takim razie jak mam zrobić przegląd SKP bez tablic? Czy w DE muszę po kupnie gdzieś iść żeby wyrejestrować sprzęt czy płacę, biorę papiery i wracam? Resztę formalności już ogarniam, te dwa powyższe są dość dyskusyjne - sporo różnych sprzecznych info w necie. 0 Cytuj Live slow!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jcb Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Już chyba od 3 lat na przegląd jedziesz po pierwszej wizycie w wydziale komunikacji - dostajesz tablicę i dopiero na przegląd. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu94 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Jak na f3 rejestrowałem, to też najpierw rejestracja i wszystkie formalności a później na przegląd;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelnext22 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Tablice zostawiam u Niemca, wjeżdżam do PL bez tablic, to w takim razie jak mam zrobić przegląd SKP bez tablic? Czy w DE muszę po kupnie gdzieś iść żeby wyrejestrować sprzęt czy płacę, biorę papiery i wracam? w DE nic nie załatwiasz jeśli dostaniesz moto z tablicą (raczej nie) oddajesz ją w polskim urzędzie Zabierasz motka na przyczepe + mały i duży dowód rejestracyjny + umowa K-S i wio do domu Znów można zrobić przegląd bez tablic ostatnio załatwiłem wcześniej próbne blachy i z nimi na przegląd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chylon Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Dokładnie tak jak pisze Paweł zawozisz moto na przyczepce i robisz przegląd bez tablic tylko musisz mieć mały i duży Brif 1 Cytuj Auto Szkoła - Girls School - Łódź - Nauka jazdy dla kobiet biuro@girlsschool.pl tel.: 666-033-039 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_lc4 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 tylko musisz mieć mały i duży Brif ... i tłumaczenie tychże dokumentów 1 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chylon Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Do przeglądu nie potrzebne jest tłumaczenie . 1 Cytuj Auto Szkoła - Girls School - Łódź - Nauka jazdy dla kobiet biuro@girlsschool.pl tel.: 666-033-039 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_lc4 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) Nie wiem, może nie jest. Przywiozłem moto z Belgii i pana na SKP mało interesował oryginalny dowód, bardziej tłumaczenie, może słabo znał flamandzki. Tłumaczenie tak czy siak musi mieć do UK więc można zrobić i znacznie usprawnić pracę diagnoście który obowiązku posiadania matury z niemieckiego nie ma. Edytowane 15 Czerwca 2016 przez michal_lc4 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi