Rebel Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2016 Część, Przymierzam się do zakupu motka w DE. Wiem, wiem drogie euro itd, ale w pl jest bardzo ciężko znaleźć coś godnego uwagi (nie mówiąc już o jakichkolwiek dokumentach serwisowych sprzętu) dlatego chce kupić w DE, wychodzi drożej (dość dużo nawet) ale moto z kompletem papierów i w przyzwoitym stanie. Nie kupuję na handel tylko dla siebie. Plan jest taki żeby pojechać z przyczepką i zabrać moto na przyczepkę, nie chcę go czasowo rejestrować w DE bo i tak będę jechał autem. Teraz pytanie do będących w temacie. Tablice zostawiam u Niemca, wjeżdżam do PL bez tablic, to w takim razie jak mam zrobić przegląd SKP bez tablic? Czy w DE muszę po kupnie gdzieś iść żeby wyrejestrować sprzęt czy płacę, biorę papiery i wracam? Resztę formalności już ogarniam, te dwa powyższe są dość dyskusyjne - sporo różnych sprzecznych info w necie. 0 Cytuj Live slow!!!
jcb Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2016 Już chyba od 3 lat na przegląd jedziesz po pierwszej wizycie w wydziale komunikacji - dostajesz tablicę i dopiero na przegląd. 0 Cytuj
Lesiu94 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2016 Jak na f3 rejestrowałem, to też najpierw rejestracja i wszystkie formalności a później na przegląd;) 1 Cytuj
pawelnext22 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2016 Tablice zostawiam u Niemca, wjeżdżam do PL bez tablic, to w takim razie jak mam zrobić przegląd SKP bez tablic? Czy w DE muszę po kupnie gdzieś iść żeby wyrejestrować sprzęt czy płacę, biorę papiery i wracam? w DE nic nie załatwiasz jeśli dostaniesz moto z tablicą (raczej nie) oddajesz ją w polskim urzędzie Zabierasz motka na przyczepe + mały i duży dowód rejestracyjny + umowa K-S i wio do domu Znów można zrobić przegląd bez tablic ostatnio załatwiłem wcześniej próbne blachy i z nimi na przegląd 1 Cytuj
chylon Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2016 Dokładnie tak jak pisze Paweł zawozisz moto na przyczepce i robisz przegląd bez tablic tylko musisz mieć mały i duży Brif 1 Cytuj Auto Szkoła - Girls School - Łódź - Nauka jazdy dla kobiet biuro@girlsschool.pl tel.: 666-033-039
michal_lc4 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2016 tylko musisz mieć mały i duży Brif ... i tłumaczenie tychże dokumentów 1 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel
chylon Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2016 Do przeglądu nie potrzebne jest tłumaczenie . 1 Cytuj Auto Szkoła - Girls School - Łódź - Nauka jazdy dla kobiet biuro@girlsschool.pl tel.: 666-033-039
michal_lc4 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) Nie wiem, może nie jest. Przywiozłem moto z Belgii i pana na SKP mało interesował oryginalny dowód, bardziej tłumaczenie, może słabo znał flamandzki. Tłumaczenie tak czy siak musi mieć do UK więc można zrobić i znacznie usprawnić pracę diagnoście który obowiązku posiadania matury z niemieckiego nie ma. Edytowane 15 Czerwca 2016 przez michal_lc4 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel
Rekomendowane odpowiedzi