Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Rejestracja Sprowadzonego Motka.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Część,

Przymierzam się do zakupu motka w DE. Wiem, wiem drogie euro itd, ale w pl jest bardzo ciężko znaleźć coś godnego uwagi (nie mówiąc już o jakichkolwiek dokumentach serwisowych sprzętu) dlatego chce kupić w DE, wychodzi drożej (dość dużo nawet) ale moto z kompletem papierów i w przyzwoitym stanie. Nie kupuję na handel tylko dla siebie.

Plan jest taki żeby pojechać z przyczepką i zabrać moto na przyczepkę, nie chcę go czasowo rejestrować w DE bo i tak będę jechał autem. Teraz pytanie do będących w temacie.

Tablice zostawiam u Niemca, wjeżdżam do PL bez tablic, to w takim razie jak mam zrobić przegląd SKP bez tablic?

Czy w DE muszę po kupnie gdzieś iść żeby wyrejestrować sprzęt czy płacę, biorę papiery i wracam?

Resztę formalności już ogarniam, te dwa powyższe są dość dyskusyjne - sporo różnych sprzecznych info w necie.

Live slow!!!

Opublikowano

Już chyba od 3 lat na przegląd jedziesz po pierwszej wizycie w wydziale komunikacji - dostajesz tablicę i dopiero na przegląd.

Opublikowano

Jak na f3 rejestrowałem, to też najpierw rejestracja i wszystkie formalności a później na przegląd;)

Opublikowano

Tablice zostawiam u Niemca, wjeżdżam do PL bez tablic, to w takim razie jak mam zrobić przegląd SKP bez tablic? Czy w DE muszę po kupnie gdzieś iść żeby wyrejestrować sprzęt czy płacę, biorę papiery i wracam?

w DE nic nie załatwiasz jeśli dostaniesz moto z tablicą (raczej nie) oddajesz ją w polskim urzędzie 

Zabierasz motka na przyczepe + mały i duży dowód rejestracyjny + umowa K-S i wio do domu

Znów można zrobić przegląd bez tablic ostatnio załatwiłem 

wcześniej próbne blachy i z nimi na przegląd :smile:

Opublikowano

tylko musisz mieć mały i duży Brif 

... i tłumaczenie tychże dokumentów

Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane...  :P   SUPERMOTO LDZ
       Inspekcja Rowów Przydrożnych   :riding:                                                                          https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem, może nie jest. Przywiozłem moto z Belgii i pana na SKP mało interesował oryginalny dowód, bardziej tłumaczenie, może słabo znał flamandzki.

Tłumaczenie tak czy siak musi mieć do UK więc można zrobić i znacznie usprawnić pracę diagnoście który obowiązku posiadania matury z niemieckiego nie ma.  :smile:

Edytowane przez michal_lc4 (wyświetl historię edycji)

Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane...  :P   SUPERMOTO LDZ
       Inspekcja Rowów Przydrożnych   :riding:                                                                          https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel